featured

Maya ile Saç Bakımı Nasıl Yapılır? Maya ile Saç Bakımı Yapanlar Nelere Dikkat Etmeli?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Maya ile saç bakımı, daha güzel saça sahip olmak isteyenlerin denediği yöntemlerden sadece birisidir. Günümüze değin kişiler tarafından doğal yollarla farklı yöntemler denenmiştir.

Yağmur suyu saç bakımı, zeytinyağı ile saç bakımı gibi çeşitli yöntemlerden bahsetmek mümkün. Bunlardan birisi de maya ile saç bakımı olarak karşımıza çıkıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=i1–L0w1BXc

Normal şartlarda mayanın kullanım alanı herkesin bildiği üzere hamurun daha kabarması ve mayalanmasıdır. Ancak kimin aklına geldiği bilinmez mayanın bir de saç üzerinde etkileri denenip görülmüştür.

Herkes tarafından ortak sonuç vermese de maya ile saç bakımı özellikle kimyasaldan uzak doğal yöntem denemek isteyenlerin başvurduğu yollardan birisi haline geldi.

Peki maya ile saç bakımı nasıl yapılır? Maya ile saç bakımı yapanlar nelere dikkat etmeli? İşte merak edilen o soruların cevapları…

Maya Saça İyi Gelir mi? Kuru Maya Saça İyi Gelir mi?

Herkes için ortak bir görüş olduğunu söylemek neredeyse imkânsızdır. Kişiden kişiye değişiklik gösteren bu durum için farklı görüşler mevcut.

Maya ile saç maskesi yapanlar arasında bir kesim saçlarına gerçekten fayda sağladığını söylerken bir kesim tarafından herhangi bir farklılık gözlemlenmediği belirtiliyor.

Tüm bunların yanı sıra mayanın saç üzerinde etkileri beklenen düzeyde olmayanlar da var. Bu kişilerin saçta farklılık oluşsa da abartıldığı kadar olmadığı görüşündedir.

Yine de maya ile saç bakımı yapmak isteyenler adına bu konu hakkında bilinmesi gerekenleri aktarıyoruz.

Maya ile Saç Bakımı Nasıl Yapılır? Yaş Maya ile Saç Bakımı Nasıl Olur?

Maya ile saç bakımı nasıl yapılır sorusu temelde uygulayacağınız maskeye göre değişiklik gösterecektir. Ancak uygulayacağınız tarif her ne olursa olsun bazı ortak noktaların olduğunu söylemek mümkün.

Maya bilindiği üzere belirli bir süre sonra etkileşime geçerek kabarmaya başlar. İçeriğine bağlı olarak kullanıldığı alanda değişim meydana getirir.

Hamurda sahip olduğu bu etkinin aynı zamanda saç üzerinde de oluştuğunu belirtenlerin sayısı oldukça çoktur.

Genel olarak mayayla saç bakımı maske şeklinde uygulanır. Yapılan tarife göre saç diplerinizden saç uçlarınıza kadar maskeyi uygulamalısınız.

Dilerseniz geceden sabaha kadar dilerseniz gün içinde 1-2 saat şeklinde uygulama yapabilirsiniz. Maya maskesi yaptıktan sonra saçlarınızı iyice durulamanız yeterli olacaktır.

Tüm bunlarla birlikte maya saç maskesi için hem kuru hem yaş maya kullanımına gidebilirsiniz. Bu konuda uygulayabileceğiniz oldukça farklı tariften bahsetmek mümkün.

Maya ile Saç Bakımı Yapanlar Nelere Dikkat Etmeli? Yaş ve Kuru Maya Saç Bakımı Kritik Noktaları Nelerdir?

Her cilt ya da güzellik uygulamasında olduğu gibi maya ile saç bakımı esnasında da dikkat edilmesi gereken birçok konu bulunmaktadır.

Yaş ya da kuru maya saç bakımı için belirlenmiş kritik noktalar var. Genellikle kullananlar, maya maskesi deneyimleyen kişiler tarafından bu noktaların üzerinde özellikle durulmaktadır.

İşte kuru maya saç maskesi uygulama sırasında ve sonrasında dikkat etmeniz gerekenler:

İlk uygulamada saçınızın tamamına değil küçük bir bölgesine uygulama yapın.Herhangi bir şekilde anormallik gördüğünüzde maskeyi tekrarlamayın.Çocuklar üzerinde denemeyin.Deri hastalığına sahip olanlar doktoruna danışmadan denememeli.Alerjik reaksiyon gösterme ihtimali olanlar tercih etmemeli.Uygulama sırasında ilk denemelerde mayanın ve diğer malzemelerini tam ayarlamaya dikkat edin.Maske sonrası saçınızdaki mayanın iyice emilmesi ve yatağınıza bulaşmaması için bone kullanın.İlk uygulamalarınızda kısa süreli maske uygulaması yapın.Süre tutmadan maskeyi uygulamayın.İyice su ile duruladığınıza emin olun.Saç maskesi tarifinde yer alan ekstra bir malzeme varsa bu malzemeye karşı tepki gösterip göstermediğinize dikkat edin.Saçınıza uygulama yaparken ya da durularken mayanın gözünüze kaçmamasına dikkat edin.

Yaş ve Kuru Maya ile Saç Maskesi Nasıl Yapılır? Yaş ve Kuru Maya ile Saç Bakımı için 5 Tarif!

Maya ile saç bakımı yapmak için uygulayabileceğiniz çeşitli tarifler mevcuttur. Kimi tarifler öyle olumlu yorumlar almıştır ki kişiye özel olarak araştırılmıştır.

Ayrıca maya saç maskesi için hem kuru hem de yaş maya olmak üzere değişik tarifler mevcuttur. Yanına eklenen malzemelere göre maskenin etkisi de farklılaşabilir.

1- Zeytinyağı ve Maya ile Saç Bakımı Tarifi

Zeytinyağının da normal şartlarda saç bakımı için değişik formatlarda kullanıldığı biliniyor. Saçın yumuşak bir şekle girmesi ve parlaması adına etkisinden bahsedilmektedir.

2 kaşık kuru maya ile 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Bu karışımı birbirine geçecek şekilde karıştırın. Beklemeden direkt saç diplerinize ya da yıpranmış saç uçlarınıza uygulayın.

Yaklaşık olarak 1 saat beklemesi yeterli olacaktır. Daha sonra iyice duruladığınıza emin olana kadar yıkayın. Kurutmayın, kendi kendine kurumasını bekleyin.

Böylece sıcak hava saçınızı kurutmayacak gerçekten faydalı olup olmadığını göreceksiniz.

2- Yaş Maya ile Yapılan Saç Bakımı Tarifi

Yaş maya ile saç bakımı yaparken kuru mayaya göre daha dikkatli olmalısınız. Çünkü çoğu zaman miktarını ayarlamak kuru mayaya göre daha zordur.

Yarım yaş mayayı açabilmek için ‘ılık’ süt kullanmalısınız. İki kaşık ılık sütü ekleyin daha sonra dilerseniz yarım tatlı kaşığı kadar badem yağı ekleyebilirsiniz.

Yaş maya etkileşime girmeden tüm tariflerde olduğu gibi saçınıza uygulayabilirsiniz. Bu tarifte badem yağının da saçınızı çıkarmada ve dökmeyi engellemede etkisi bulunmaktadır.

3- Kına ve Maya ile Saç Bakımı Tarifi

Kına ve maya ile saç bakımı yapılabiliyor ancak kınanın kullanım sonrası saçınızın renginde değişim yapacağını bilmelisiniz. Bu yüzden bu tarifi daha çok saçınızın tamamına olacak şekilde hazırlamalısınız.

Her kişinin saç boyu değişiklik göstereceği için net bir tarif vermek oldukça zordur. Özellikle açık saç rengine sahip kişilerin kullanması önerilmez.

Ayrıca kına her ne kadar saça iyi gelse de kına uygulanmış saçın bir müddet sonra rengini değiştirmek oldukça zor olacaktır. Bunu da göz önünde bulundurmalısınız.

4- Yaş Maya Saç Maskesi Suna Dumankaya Tarifi

Suna Dumankaya tarafından duyurulan saç maya tarifi kullanıcıların belki de en çok uyguladığı tariflerden birisidir.

Kolay malzemelerden oluşması kısa sürede uygulanmayı sağlayacaktır. Malzemeler arasında; zeytinyağı, yaş maya, çörek otu yağı, çay kaşığı deniz tuzu bulunuyor.

Bir yemek kaşığı zeytinyağı, bir tatlı kaşığı yaş maya, bir çay kaşığı çörek otu yağı ve sadece bir çay kaşığı deniz suyu ekleyin.

Malzemeleri tamamen karıştırarak elde ettiğiniz maya ile saç bakımı yapabilirsiniz. Önerilen uygulama şekli haftada bir olması şeklindedir.

5- Avokado Yağı ve Kuru Maya ile Saç Bakımı Tarifi

Avokado yağı diğer yağlara nazaran saçı daha iyi fayda sağlayan, besleyen bir doğal yağdır. Avokado yağını sadece bir çay kaşığı kullanmanız yeterli olacaktır.

2 yemek kaşığı kuru maya ile karıştırdıktan sonra saçınızda hemen uygulama yapabilirsiniz. Haftada 2 kere uygulamaya uygun bir tariftir.

Hamur Mayası Saça Nasıl Uygulanır? Maya Saç Maskesi Kullananlar Nasıl Uygulama Yapabilir?

Maya ile yapacağınız saç maskelerini doğru uygulamak alacağınız sonuca etki edecektir. Bu yüzden dikkatli ve doğru şekilde uygulama yapmalısınız.

Öncelikle özellikle yaş maya ile uygulanan saç maskeleri daha sıvı bir kıvam alacaktır. Gözünüze ve çevresine akmamasına dikkat etmelisiniz.

Maya ile saç bakımı yaparken öncelikle saçınızda elde etmek istediğiniz duruma göre uygulama noktasını belirleyin. Eğer saç çıkması, saç dökülmesini durdurma gibi amacınız varsa saç dibinize uygulayın.

Saçlarınızı en az dört parçaya ayırarak saç diplerinizin tamamına gelecek şekilde uygulayın.

Eğer saç uçlarınızı beslemek ve parlak bir görünüm amacınız ise saç uçlarınıza uygulama yapabilirsiniz. Bu uygulama için saçınızı ayırmanıza gerek yoktur.

Maya Saç Maskesi Saçta Ne Kadar Kalmalı? Maya Maskesi Ne Kadar Sürede Etki Eder?

Maya ile saç bakımı kullananlar müsait olduğu zaman dilimine göre saç maskesinin süresini belirleyebilir. Ancak bir maske olduğundan en az bir saatlik bekleme süresi olmalıdır.

Gece uygulama yapıp tüm gece saçınızda bekletip sabah yıkayabilirsiniz. Ancak bu çok önerilen bir yöntem değildir, her tarif için de uygun değildir.

Bununla birlikte en yaygın kullanma şekli bir saatlik bekletme şeklidir. Bir saat beklettikten sonra şampuanla iyice çıkardıktan sonra durulayın.

Kuru Maya Maskesi Ne Sıklıkla Yapılmalı? Saç Bakım Maskesi Kaç Günde Bir Yapılır?

Saç bakım maskesi hangi malzemeyle yapılırsa yapılsın çok sık uygulanması tavsiye edilmez. Saçın dinlenmesi ve maskenin tam olarak faydasını göstermesi amacıyla bekleme süresi olmalıdır.

Maskelerin haftada bir kere uygulanması en doğru şekli olacaktır. Ancak kısa sürede fayda almak isterseniz bu sayıyı arttırabilirsiniz.

Haftada maksimum 2-3 kere olacak şekilde uygulama yapmalısınız. Daha fazlası saçınızı daha da yıpratabilir daha saçınız alışacağı için değişim meydana gelmeyebilir.

Mayanın Saça Faydaları Nelerdir? Yaş ve Kuru Maya Nelere İyi Gelir?

Maya ile saç bakımı kullananlar çok değişik faydalar elde edebilmektedir. Mayanın saça faydaları konusunda deneyim elde etmiş kişiler tarafından değişik dönüşler yapılmıştır.

İşte mayanın saça faydaları

A- Kuru Maya Dökülmesi Durdurucu Özelliğe Sahip

Saç dökülmeleri, saç bakımı amaçlarının başında yer almaktadır. Saç dökülmesi özellikle her yaştan bireyin dert yandığı konular arasında bulunuyor.

Kuru mayanın özellikle badem yağı ile kullanılması sonucunda saç dökülmesini durdurduğu yönünde görüşler mevcuttur. Ancak herkesin bu konuda ortak sonuç almadığı biliniyor.

B- Kuru Maya Saç Çıkarır mı?

Eğer saçınızda ciddi bir dökülme söz konusuysa aynı zamanda saç çıkarma konusunda da ihtiyacınız olabilir.

Maya ile saç bakımı yapmanın saç çıkarma gibi faydaları mevcut olabilir. Fakat saç çıkarmak için çok ciddi bir süre boyunca kullanmak gerekiyor.

Kısa sürede saç çıkarma gibi bir sonuç elde etmek neredeyse imkânsızdır.

C- Maya Maskesi Saç Rengini Açar mı?

Doğal yollarla saç rengini açmak hedeflenen bir durum olsa da maya saç maskesinin çok nadir kişilerde saç rengini açtığını söylemek mümkün.

Herkesin saç rengi ve durumu farklı olduğundan doğal yöntemlerle saç rengi açmak ortak bir sonuç olarak ortaya çıkmaz.

Papatya suyu da en çok kullanılan saç açma yöntemlerinden birisidir. Ancak bu yöntemde de aynı şekilde herkesin saçı açılmayacaktır.

D- Saç Uzatır ve Parlaklık Sağlar

Maya ile saç bakımı yapmanın son olarak saç uzatma ve saç parlaklığı konusunda etkili olduğu söyleniyor. Hatta en çok elde edilen faydalardan birisidir.

Saçınızın parlak görünüme sahip olması böylece daha sağlıklı olması amacıyla tercih edebilirsiniz.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!