featured

Meditasyon Nasıl Yapılır? Evde Meditasyon Yaparak Rahatlayın!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YouTube video

Hayatın stresinden kurtulmak için meditasyon yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz! peki, meditasyon nasıl yapılır? Evde meditasyon yapmak için neler yapmak gerekir? İşte, detaylar!

Meditasyon Nasıl Yapılır?

Meditasyon en basit tabiri ile, kişinin iç huzuru bularak derin düşünmesini, günlük sıradan düşüncelerden arınıp öze ulaşmasını sağlayan bir konsantre olma şeklidir. Peki, meditasyon nasıl yapılır? Meditasyon yapmak için belli başlı nefes tekniklerine, nasıl odaklanma yapılacağına dair bilgilere ihtiyaç vardır. 

Hayatın günlük telaşı içerisinde birçoğumuz kendimize zaman ayırmayı unutuyoruz. Öyle ki bazen kafamızın doluluğu yüzünden sabah ne yediğimizi unutabiliyoruz. Haliyle şehir hayatının verdiği yoğun stres ve hayat telaşı yüzünden hastalıklar da kaçınılmaz oluyor. Peki buna bir ara vermek istemez misiniz? Her gün olmasa bile en azından bunaldığınız da ya da boş vakit yarattığınız da meditasyon yapsanız size de oldukça iyi gelmez mi?

Meditasyon nasıl yapılır, sorusunun cevabını öğrenen kişiler bu kadar basit olduğunu gördükten sonra, bir kaç deneme ardından hemen yapmaya başlayabiliyorlar. Aslında meditasyon yoğun konsantre ve içe dönüş gerektirse de öğrendikten sonra bunu nasıl b kadar rahat yapabildiğinize siz de şaşıracaksınız. Bunun için illa meditasyon merkezlerine gitmeniz gerekmez.

Vereceğimiz video ile başlangıç seviyesinde meditasyon yapmayı öğrenebilir ve bunu hemen hayatınıza geçirebilirsiniz. Hele bir de sessiz bir ortamın yanında bir kaç mum ışığı ve rahatlatıcı müzik ayarlarsanız değmeyin keyfinize!

Meditasyon yaparken üstünüzde ki kıyafet elbette ki rahat olmalıdır. Hatta ılık bir dış sonrası başlayacağınız meditasyon size çok daha iyi gelecektir. meditasyonu yapacağınız ortamın kalabalıktan uzak, sessiz ve sakin bir yer olmalıdır. Hatta çevrenizde orman varsa, toprak kokusu içinde meditasyon yapmak oldukça güzel bir fikir. Daha önce meditasyonu yapmaya çalışmış ancak becerememişseniz bunu tekrar denemenize fayda var. Bu öze dönüş yolculuğunu herkes iç denemede başaramaz, sıkılabilir ve hatta uyuyakalabilir. 

Meditasyon nasıl yapılır, sorusunun cevabını sizler için verdik. Eğer siz de uzun zamandır meditasyon yapmak istiyor ancak bir türlü başlayamıyorsanız, şimdi tam zamanı! İşte, size başlangıç seviyesinde meditasyon öğretecek video sizlerle!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!