featured

Mehmet Ali Erbil Kaçış Sendromu Nedir Nasıl Bir Hastalıktır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2018 yılının sonlarında yakalandığı hastalık nedeniyle uzun bir tedavi sürecine alınan Mehmet Ali Erbil kaçış sendromu nedir nasıl bir hastalıktır ? Mehmet Ali Erbil son durumu nedir ? Kızı Yasmin Erbil anlatıyor. 

Mehmet Ali Erbil Son Durumu | İyi Haber Kızı Yasmin’den Geldi!

Kaçış Sendromu olarak adlandırılan hastalığı geçiren ve uzun bir süredir Kaçış Sendromu tedavisi gören Mehmet Ali Erbil hakkında müjdeli haber geldi! Erbil’in küçük kızı Yasmin Erbil, babasının hastaneden taburcu olduğunu açıklarken, ünlü sanatçının sevenlerine müjdeli haberin detaylarını anlattı.

Mehmet Ali Erbil Kaçış Sendromu Hastalığını Yendi mi?

Kronik kacis sendromu hastalığı ile mücadele eden Mehmet Ali Erbil, hastaneden taburcu olurken, sağlık durumunun daha öncekinden çok daha iyi olduğu yorumunu iletti. Bu konudaki detayları Mehmet Ali Erbil’in kızı Yasmin Erbil şöyle açıkladı: 

‘’Babamın kök hücre tedavisi bitti. Şu an bağışıklık durumu iyi. Evde izolasyon sürecine başladık. Hemşireyle birlikte odasında kalıyor. Hiçbirimiz odasına giremiyoruz.’’ 

Mehmet Ali Erbil son dakika sağlık durumu haberi ile ünlü sanatçının sevenleri ile müjdeli haber paylaşılırken, Türkiye’de son zamanlarda sıklıkla yaşanan kaçış sendromu hastalığı nedir ve kaçış sendromu hastalığı nasıldır sorularının cevapları araştırılmaya başlandı. İşte, Mehmet Ali Erbil kaçış sendromu hastalığı hakkındaki detaylar…

Kaçış Sendromu Nedir Nasıl Bir Hastalıktır ?  Calypto Sendromu Nedir ?

Türkiye’de Mehmet Ali Erbil hastalığı denildiğinde akla ilk gelen hastalık kaçış sendromu hastalığıdır. Son yıllarda sıklıkla yaşanan bu hastalık, hastanın ani şok ve nöbetlere girmesine neden olan ve çok tehlikeli bir kronik hastalıktır. 

İlk defa 1960’lı yıllarda keşfedilen kacis sendromu hastalığı nedir sorusunun en doğru cevabı kılcal damarlardaki kan ve sıvının herhangi bir nedene bağlı olarak damar dışarısına çıkmasıdır. Kaçış sendromu yaşayan bir kimsenin hayati değerleri çok hızlı bir şekilde düşebilir ve ölüm tehditi ile karşı karşıya kalabilir. 

Bu sebepledir ki Mehmet Ali Erbil in hastalığı anlaşılır anlaşılmaz hastanede tedavisine başlanmış ve uzun bir süre gözetim altında tutulmuştur. 

1 – Mehmet Ali Erbil Hastalığı Nedir? Kaçış Sendromu nedir?

YouTube video

Halk arasında kaçış sendromu olarak bilinen hastalığın tıptaki ismi Calypto Sendromu şeklindedir. Calypto sendromu, kişinin kılcal damarlarında bulunan sıvının çeşitli nedenlere bağlı olarak hızla damar dışarısına çıkması durumuna denir. 

2 – Kaçış Sendromu Belirtileri Nelerdir?

Kılcal damarlardan çok hızlı bir şekilde dışarı çıkan sıvı ve diğer maddeler vücudun iç organlarına bağlı olarak şişlikler oluşmasına neden olur. Bu noktada tedavi uygulanmaması durumunda hastanın kaybedilme riski bulunmaktadır. Bu nedenle kaçış sendromu belirtileri çok iyi bilinmeli ve takip edilmelidir. 

Kaçış sendromu belirtileri noktasında kişide uzun yıllar boyunca hastalık olmasına rağmen hiçbir belirtinin görülmediği durumlar da söz konusu olmaktadır. Kişiye göre değişebilen hastalık şiddeti ve belirtileri ataklar ve şoklar şeklinde de görülebilmektedir. 

Kaçış sendromu belirtileri arasında en çok rastlananları, hastalık öncesi yaşanan gribal , nezleye benzer burun akıntısı ve burun tıkanıklığı şeklindedir. Halsizlik, yorgunluk, yüksek ateş ve kas – eklem ağrıları ile gelişen kaçış sendromu belirtileri farklı şekillerde de ortaya çıkabilir. 

Yaygın kacis sendromu belirtileri :

Vücudun farklı bölgelerinde şişlik oluşması, Baş dönmesi,Tansiyon düşmesi, Kusma – Mide Bulantısı,Bağırsaklarda şişlik ve ödem oluşmasıŞok yaşamak ve Karın bölgesinde asit birikmesi / Mide yanması. 

3 – Kaçış Sendromu Nedenleri Nelerdir?

https://www.youtube.com/watch?v=GyvRe0lrA-A

Dünyada sık rastlanmayan bu hastalık hala büyük bir araştırma konusudur. Kaçış sendromu oluşumu üzerinde duran Tıp camiası şu an için hastalığın asıl nedenini bulamıyor. Çünkü kandaki mineral, protein ve diğer sıvı maddelerin damarlardan dışarı çıkma isteğini henüz tam olarak bir nedene bağlayabilmiş değiller. Tıp alanında uzman olan bazı kişiler ise hastalığın bir takım kronik hastalık tedavisi ilaçlarına bağlı olarak gelişebildiğini açıklarken, bu durum da net bir şekilde ispatlanmış değildir. Bu nedenle kaçış sendromu nedenleri tam olarak açıklanamamaktadır. 

4 – Kaçış Sendromu Tanısı Nasıl Konur?

Mehmet Ali Erbil in hastalığı olarak da tanınan Kaçış sendromu tanısı kolaylıkla konulan hastalıklardandır. Kaçış sendromu belirtileri arasından en az 3 – 4 tanesinin bir arada bulunduğu durumlarda kişinin kan değerleri ve tansiyon değerleri ölçümlenir. Yapılan ödem, ve vücut muayenesinde hastalığın belirtilerini gösteren durumların oluşması, kaçış sendromu tanısı konulmasında etkili olur. 

5 – Kaçış Sendromu Tedavisi Nasıl Yapılır?

Günümüzde belirlenmiş hemen her hastaya uygulanabilir, denilebilecek bir kaçış sendromu tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Tedavi sürecinde hastalığın hangi durumlarda tekrarladığı incelenerek, hastalığın oluşmamasına çare aranmaktadır.

Hastalığın nüksettiği durumlarda ise hastanın durumuna göre cerrahi müdahale ya da ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Hastalığın sık sık tekrarladığı kişilerde ise kaçış sendromu tedavisi için değil, hastalığın tekrarlamasını önlemek için kişiye grip hastalığında kullanılan ağrı kesici ve antibiyotik ilaçlar reçete edilmektedir. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!