featured

MEME KÜÇÜLTME AMELİYATI

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Meme Küçültme ameliyatı ile hem ağrılara veda edin hem de estetik hayallerinize kavuşun!

Meme Küçültme ameliyatı, kadınlar için aşırı büyük göğüsleri küçültmek ve eşitlemek için tasarlanmış bir cerrahi prosedürdür. Bu prosedür, kadınların estetik olarak desteklenmesi gereken göğüslerinin boyutunu ve ağırlığını azaltacaktır. Göğüs küçültme ameliyatını düşünen kadınlar genellikle kendilerini fiziksel ve duygusal olarak etkileyebilecek sağlık sorunları yaşarlar. Meme küçültme İstanbul kliniğimizde meme küçültme ameliyatı muayenesinin faydaları arasında daha orantılı bir göğüs-vücut ilişkisi, daha az omuz, boyun ve üst sırt ağrısı bulunmaktadır. Ek olarak bu prosedür, koşma ve diğer spor aktiviteleri gibi fiziksel aktiviteler sırasında yaşanan rahatsızlığı da azaltacaktır. Meme küçültme ameliyatı memeye dik, gençleşmiş ve daha genç bir pozisyon kazandıracaktır.

 

Meme küçültme ameliyatı, genel anestezi altında, hastanede gerçekleşir. Fincan boyutundan daha küçük olan memeler için bazı durumlarda meme küçültme ameliyatı tek başına liposuction ile sağlanabilir. Bununla birlikte, bu işlem tekniği yalnızca göğüslerinde minimal sarkma olan hastalar için mümkündür, çünkü bu teknik yalnızca minimum göğüs dikleştirme sağlar.

 

Meme Küçültme İstanbul’da fazla meme dokusuyla fazla derinin alınmasını gerektiren çoğu hasta ve bu nedenle deriyi çıkarmak için bir kesi yapılır. Kesi, areolanın kenarından ve areolanın altından göğüslerin altındaki kıvrıma kadar yapılır “dikey” veya “lolipop” tekniği olarak da adlandırılır. Gerekirse boyutta daha da fazla küçültmeye izin vermek için memenin altındaki kıvrımda üçüncü bir kesi de eklenebilir. Çoğu zaman kadınlar göğüs duvarında göğüslerinin hemen yanında fazladan deri olduğunu fark ederler.

Yakın gelecekte çocuk sahibi olmayı düşünen kadınların, sonuçlarının uzun ömürlülüğünü ve emzirme şanslarını en üst düzeye çıkarmak için çocuk sahibi olduktan sonra meme küçültme ameliyatı olmaları önerilir. Çocuk sahibi olan birçok hasta için, hamileliğin karın üzerindeki etkisini tersine çevirmeye yardımcı olmak için genellikle göğüs küçültme prosedürünü karın germe prosedürü yani abdominoplasti ile birleştirmekte fayda var. Karın germe prosedürü, karındaki fazla yağların ve sarkan derinin alınarak, daha düz bir karın oluşturulmasına aynı zamanda çatlakların da bir kısmından kurtulmasına olanak tanır. Göğüs cerrahisi ile karın germe prosedürünün bu kombinasyonu çok popülerdir ve “mommy make over” olarak adlandırılır.

 

İstanbul’daki görüşmeniz ve muayeneniz sırasında meme küçültme ameliyatı teknikleri gözden geçirilecek ve hangi tekniğin sizin için en uygun olduğuna karar vermenize yardımcı olunacaktır. Meme küçültme ameliyatı sırasında yapılan kesilerin ameliyat sonrası izlere neden olacağını bilmek önemlidir. Bu izler genellikle iyileşir ve zamanla rengi açılır. İzler kıyafetlerde veya bikinilerde görünmez. Ancak tüm yara izlerinde olduğu gibi bunlar giyinik olmadığınızda görülebilir ve kalıcıdır.

Meme küçültme ameliyatı için kimler uygun adaydır?

Meme küçültme ameliyatı için ideal aday, fiziksel olarak sağlıklı ve dengeli bir kiloya sahiptir. Bir adayın tipik endişeleri boyun, omuz, sırt ve göğüs ağrısı gibi semptomlardır. Ek olarak, hasta ayrıca büyük göğüsler nedeniyle sutyen askısı olukları veya göğüslerin altında kızarıklıklardan muzdarip olabilir.

 

Amaç, vücut yapınızla daha orantılı bir meme boyutu elde etmek ve büyük göğüslerle ilişkili semptomları ve rahatsızlığı hafifletmektir. Tüm kadınların göğüslerinde doğal asimetriler vardır ve bunlar sizinle muayenede tartışılacaktır. Mümkün olduğunda göğüslerdeki farklılıklar azaltılabilir, ancak mükemmel simetri asla garanti edilmez. Göğüs küçültmenin ek bir faydası da, düşmüş bir meme ucunu memenin yeni şeklinde daha genç bir konuma yükseltmektir.

 

 Ameliyat sırasında ne yapılır?

Preoperatif bölgede operasyonu planlamak için göğüslere cerrahi işaretler çizilir. Farklı yara izi tekniklerine dayanan iki ana yaklaşım vardır. Meme küçültme işleminden sonra cerrahi drenler gerekli olabilir veya olmayabilir. Cerrahi bölgeye bir pansuman uygulanır ve genellikle ameliyattan birkaç hafta sonra normal sütyen giyebilir. Minimum ilk 4 hafta medikal korseli sütyen ile şekil desteklenir ve meme dokusu ödem ve dış etkenlerden korunur.

 

 Meme Küçültme Ameliyatında Oluşabilecek Riskler!

Meme küçültme ameliyatıyla ilişkili bazı riskler arasında meme uçlarının ve göğüs derisinin hassasiyetinin azalması yer alır ve emzirme yeteneği üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Meme küçültme ameliyatının komplikasyonları nadirdir, ancak riskler arasında enfeksiyon, zayıf yara iyileşmesi, kanama, ve ödem normaldir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!