featured

Mercanköşk Nedir? Faydaları Nedir Nasıl Kullanılmalıdır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Esansiyel mercanköşk yağı; sinirleri sakinleştirme, dolaşımı iyileştirme ve kalbi koruma yeteneği ile bilinir. Ayrıca öksürük, sindirim, depresyon, migren, baş ağrısı ve sinir hali için doğal bir ilaç olarak kullanılır. Ayrıca sabun, vücut losyonu, tıraş jeli ve cilt kremleri gibi kozmetik ürünlerinde de bulunur.

Antimikrobiyal özelliğiyle tedavi eder

Mercanköşk bakteri ve virüslere karşı birçok terapötik kullanım sağlayan mükemmel antibakteriyel, anti-fungal ve antiseptik özelliklere sahiptir. Diğer şeylerin yanı sıra soğuk algınlığı, grip, enfeksiyon, gıda zehirlenmelerini tedavi etmek ve enfekte olmuş yaraların tedavisine yardımcı olmak için de kullanılabilir.

Cilt Sağlığı

Mercanköşk esansiyel yağı da topikal olarak cildinize uygulanabilir. Cildinizi serbest radikallerin zararlı etkilerinden koruyabilecek mükemmel antioksidan özelliklere sahiptir. Genellikle cilt kremlerinde, losyonlarda ve sabunlarda bir bileşen olarak da bulunur. Mercanköşk yağında bulunan antioksidanlar, ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi erken yaşlanma belirtilerinin birçoğunun önlenmesine yardımcı olabilir ve düzenli olarak kullanıldığında daha genç ve sağlıklı görünmenizi sağlayabilir.

Mercanköşk esansiyel yağı aynı zamanda antiseptik ve doğada bulunan bir antimikrobiyaldir. mantar koşullarını tedavi etmeye yardımcı olabilir.

Saç Sağlığı

Saçınızı güçlendirmek ve güçlendirmek için normal olarak saçlarınıza veya şampuanınıza birkaç damla mercanköşk esans yağı da ekleyebilirsiniz. Mercanköşk esansiyel yağı folikülleri güçlendirebilir, bu da saçlarınızın daha güçlü ve sağlıklı bir şekilde uzaması anlamına gelir. Bu yağ ayrıca kepek gibi yaygın kafa derisi sorunlarını tedavi etmek için doğal bir seçenektir. Aynı zamanda harika kokusu için bile deneyebilirsiniz.

Diyette mercanköşk

Mercanköşkünü diyetinize ekleyerek yemeklerin lezzetini arttırmaktan çok daha fazlasını yapabilir. İki yemek kaşığı bile kesinlikle vücudumuzun ihtiyaç duyduğu besin ve antioksidanlarla doludur. Mercanköşk A ve C vitaminleri bakımından zengindir ve kalsiyum ve demir gibi mineraller açısından da zengindir.

Mercanköşk Nasıl Kullanılır?

Mercanköşk yemeklerinize lezzet katan bir bitki olarak eklenebilir, ancak daha etkili olarak almanın ve iyileştirici özelliklerinden en iyi şekilde yararlanmanın başka popüler olan yolları da vardır. Mercanköşk Esansiyel Yağı: Bu, mercanköşk kullanmanın en güçlü ve tedavi edici yoludur. Duygusal sorunlara yardımcı olmak için bir difüzörden solunabilir veya kas ağrıları ve ağrı ile başa çıkmak için topikal olarak uygulanabilir. Yağı topikal olarak uygulayacaksanız, önce uygun bir baz yağla seyreltmeniz gerekir. Uçucu yağ kullanmanız önerilmez. Mercanköşk Çayı: Her gün birkaç bardak mercanköşk çayı içmek sindirim sistemi için harika bir toniktir. Aynı zamanda hastalıklardan kurtulmaya yardımcı olabilecek antioksidan bileşiklerle doludur. Mercanköşk yapraklarını öğütün ve bir bardak suya bir çay kaşığı ot ekleyin. Karışımı yaklaşık 10 dakika kadar kaynatın. Süzün ve günde birkaç kez için. Ot miktarını 2 çay kaşığı ile ikiye katlayarak daha güçlü bir mercanköşk çayı yapabilirsiniz.   Mercanköşk Nedir, Faydaları ve Kullanımı – 1 yazımız tıklayınız. Mercanköşk Nedir, Faydaları ve Kullanımı – 2 yazımız için tıklayınız.    

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!