featured

Mercimek Ekmeği Nasıl Yapılır?Unsuz Diyet Mercimek Ekmeği Tarifi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son günlerde diyet yapanların sıkça tercih ettiği unsuz mercimek ekmeği, Canan Karatay tariflerinden birisi ve pek çok kişinin mutfağında bu ekmek pişirilmeye başlandı. Mercimekli ekmek hem çok lezzetli hem de yiyenlere kilo verdiriyor. Unsuz mercimek ekmeği olması nedeniyle, ekmeğin yerini tutmaz gibi düşünenler olsa da pişirildiğinde herkesi şaşırtan bir ekmek olarak karşımıza çıkıyor. Yenildiğinde damaklarda enfes bir tat bırakıyor. İçerisine eklenenler ise sağlıklı malzemelerden oluşuyor.

Mercimek ekmeğinin 100 gramında 7.53 gram protein bulunmaktadır ve 100 gram mercimek ekmeği kalori olarak 149.36 kalori olarak belirlenmiştir. Mercimek çorbası, mercimek yemeği, mercimek salatası, mercimekli köfte gibi mercimekle yapılan birçok alternatife mercimek ekmeği de eklendi ve şimdi bu tarifimizi verelim.

Mercimek Ekmeği Tarifi

Mercimek Ekmeği Malzemeleri

2 su bardağı kırmızı veya yeşil mercimek,3 veya 4 adet yumurta,½ çay bardağı zeytinyağı,1 su bardağı yoğurt,1 çay bardağı dereotu,3 – 4 yemek kaşığı lor peyniri,1 yemek kaşığı çörek otu,1,5 paket kabartma tozu,Bir – iki çay kaşığı tuz,Üzeri için susam

Mercimek Ekmeği Nasıl Hazırlanır?

Mercimek ekmeği nasıl yapılır diye soranlar için, 2 Su bardağı mercimek akşamdan iyice yıkanır ve kaynar suda ıslanır.Ertesi sabah mercimeğin suyu süzülür. Sonra zeytinyağı, yoğurt, tuz ve yumurtalar ile mercimekler iyice pürüzsüz hale gelene kadar blenderde çekilir.Çekilen mercimekli karışım başka bir cam kap içerisine alınır ve içerisine kabartma tozu, çörek otu, lor peyniri ve ince ince doğranmış dere otu ilave edilir.Bir kaşık yardımıyla malzeme güzel bir şekilde karıştırılarak az bir yağ ile yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş tepsiye üzerine dökülür.Üzerine susam serpilerek, 180 derece fırında yaklaşık olarak 15 – 20 dakika kadar pişirilir. Üzeri pembeleşince fırından çıkartılır.Diyet mercimek ekmeği servise hazır hale gelir.

Soğuyunca dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun.

Mercimek ekmeği, yemeklerin yanında veya sade olarak yenilebilir. Artık hemen hemen her evde huzurlu mutfaklarda yapılan bu ekmeğin tarifi için youtube videolarına da bakabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!