Merve Dizdar Kimdir | Kuru Otlar Üstünde Nuray’ı Merve Dizdar Kaç Yaşında?

Merve Dizdar Kimdir | Kuru Otlar Üstüne Nuray’ı Merve Dizdar Kaç Yaşında?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merve Dizdar kimdir? Bilindiği üzere Kuru Otlar Üstüne oyuncusu Merve Dizdar Cannes Film Festivaline damgasına vurdu. Bu film ile büyük bir başarı elde eden oyuncu ekibi, gündemden düşmüyor.

Bu oyunculardan biri olan Merve Dizdar ve yaşantısı hakkında da birçok detay merak ediliyor. Merve Dizdar kimdir? Merve Dizdar nereli? Merve Dizdar yaş bilgisi ne? Merve Dizdar sevgilisi kim gibi detayları araştırıyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Merve Dizdar Kimdir? Merve Dizdar’ın Yaşı Kaç?

Merve Dizdar Kimdir | Kuru Otlar Üstünde Nuray’ı Merve Dizdar Kaç Yaşında?

Önemli dizi ve film projelerinde gördüğümüz Merve Dizdar kimdir?  25 Haziran 1986 doğumlu olan güzel oyuncu 37 yaşındadır.  Bebeksi yüzü ve duruluğu ile adeta büyüleyen oyuncunun yaşını hiç göstermediğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

1- Merve Dizdar Ailesi Nereli? Merve Dizdar Babası Nereli?

Merve Dizdar Kimdir | Kuru Otlar Üstünde Nuray’ı Merve Dizdar Kaç Yaşında?

Merve Dizdar aslen İzmirlidir. Oyuncunun annesi ve babası İzmirli olup, yaşamlarını halen burada sürdürmektedir. Peki Merve Dizdar İzmir’in neresinden hemen buna da yanıt verelim. Oyuncu İzmir’in Karşıyaka ilçesinden olup, uzun yıllar burada ikamet etmiştir.

2- Merve Dizdar Annesi Babası Kimdir? Merve Dizdar Kaç Kardeş?

Merve Dizdar Kimdir | Kuru Otlar Üstünde Nuray’ı Merve Dizdar Kaç Yaşında?

Merve Dizdar kimdir konusu kadar oyuncunun annesi ve babasının kim olduğunun da merak edildiğini söyleyebiliriz. Oyuncu yakın zamanda annesi Yıldız Dizdar ile bir fotoğraf paylaşmıştı.

Ancak babası ile fotoğraf paylaşmayan oyuncu, ailesini mümkün olduğunca ekranlardan uzak tutmaya çalıştığını belirtiyor. Buna neden olarak ise ailesinin ekran hayatına alışkın olmadıklarını ve bu durumdan rahatsız hissettiklerini belirtiyor.

3- Merve Dizdar Ne Mezunu? Merve Dizdar Nasıl Ünlü Oldu?

Merve Dizdar Kimdir | Kuru Otlar Üstünde Nuray’ı Merve Dizdar Kaç Yaşında?

Merve Dizdar kimdir ve ne mezunu? Oyuncu ilk, orta ve lise eğitimini İzmir’de tamamlamıştır. Orta halli bir ailenin çocuğu olan Dizdar, küçük yaştan itibaren oyunculuk ile yakından ilgilenmiştir.

Büyüyünce ne olmak istersin sorusuna hep oyuncu olmak istediği yanıtını veren oyuncu, ailesinin de desteğini alarak konservatuvar okumaya karar vermiş.

Sonuç olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Oyunculuk bölümünden mezun olmuştur. Mezuniyetinden kısa bir süre sonra İstanbul’a yerleşerek Kadir Has Üniversitesinde oyunculuk üzerine yüksek lisans yapmıştır.

Merve Dizdar kimdir sorusunu sorduran birçok proje olduğunu söyleyebiliriz. Tiyatro sektöründe uzun yıllar var olan oyuncunun asıl yıldızı hiç kuşkusuz dizi-film projeleri ile parlamıştır.

4- Merve Dizdar Boşandı mı? Merve Dizdar Gürhan Altundaşar Neden Boşandı?

Merve Dizdar Kimdir | Kuru Otlar Üstünde Nuray’ı Merve Dizdar Kaç Yaşında?

Merve Dizdar kimden boşandı? Oyuncu henüz ülkemizde yeni yeni bir popülarite kazanırken, bir anda özel hayatı ile gündem oldu. BKM Mutfak Ekibinin oyuncuları arasında bulunan Gürhan Altundaşar, Çok Güzel Hareketler Bunlar adlı proje ile tanınıyordu.

Bir anda Merve Dizdar’ın eşi olduğu ortaya çıkan Altundaşar büyük ses getirmişti. İzleyici henüz bu haberle çalkalanırken, ayyuka çıkan boşanma haberleri de ihanet dedikodularına neden olmuştu.

5- Merve Dizdar Kimle Birlikte? Merve Dizdar ve Uğur Uzunel Birlikte mi?

Merve Dizdar Kimdir | Kuru Otlar Üstünde Nuray’ı Merve Dizdar Kaç Yaşında?

Oynadığı bir dizide aldığı başarı Merve Dizdar kimdir sorusunu sordururken, Uğur Uzunel aralarında aşk dedikodularının da çıkmasına neden oldu.

Aralarının iyi olduğu bilinen partnerler Merve Dizdar’ın boşanması ile oldukça rahatlamıştı. Merve Dizdar evliliklerini yürütemediklerini ve dostça ayrıldıklarını ifade eden bir açıklama ile evliliğini sonlandırdı.

Merve Dizdar kimdir? Sonrasında ise Uğur Uzunel ile samimi ve başbaşa olduğu resimler ortaya çıktı. İkilinin arasında bir ilişkinin bulunup bulunmadığı hiçbir zaman net olarak bilinemedi. İkili daima aşk dedikodularını yalanlayarak, dost olduklarının altını çizdi.

6- Merve Dizdar Boyu ve Kilosu Nedir?

Merve Dizdar Kimdir | Kuru Otlar Üstünde Nuray’ı Merve Dizdar Kaç Yaşında?

Kuru Otlar Üstünde filminin Nuray’ı Merve Dizdar kimdir? Doğal güzelliği ve sempatikliği ile izleyiciden tam not alan oyuncunun kusursuz bir fiziğe sahip olduğunu belirtmesek olmaz.

Hayatı boyunca sağlıklı beslenmesine özen gösterdiğini belirten Dizdar oldukça yoğun bir tempoda çalışıyormuş. Bu nedenle düzenli spor yapamasa da hareketli bir yaşam sürdürmeye gayret gösteriyormuş. 1.67 cm olduğu belirtilen oyuncunun kilosu ise 54’tür.

7- Merve Dizdar Oynadığı Diziler Neler?

Merve Dizdar Kimdir | Kuru Otlar Üstünde Nuray’ı Merve Dizdar Kaç Yaşında?

Gelelim Merve Dizdar kimdir sorularını sorduran önemli projelerin neler olduğuna… Merve Dizdar’ın ilk projesi Al Gülüm Ver Gülüm olmuştur. 2010 yılında bu diziye dahil olan oyuncu 2012 yılında Kavak Yelleri dizisinde Saliha karakteri ile konuk oyuncu olarak rol almıştır.

2012 yılında İnsanlar Alemi, 2013 yılında ise Bir Yastıkta dizilerinde konuk oyuncu olarak yer almıştır. 2015 Yılında Beş Kardeş dizisinin Fatma’sı olarak gördüğümüz Merve Dizdar kimdir soruları aslında Kırgın Çiçekler dizisiyle başlamıştır. Bu dizinin İrem’i olan Merve Dizdar Kertenkele dizisinde de İrem adıyla yer almıştır.

Oyuncu 2017 yılında Yüz Yüze dizisinin Yeşim karakterine hayat vermiştir. Çok geçmeden dizinin final yapması ile birlikte oyuncu 7Yüz dizisinin Nihal’i olarak ekranlardaki yerini almıştır. 2017-2018 yılları arasında iki sezon boyunca Vatanım Sensin dizisinin güzel Efsun’unu canlandırmıştır.

Merve Dizdar kimdir? 2019 yılında Çok Güzel Hareketler ekibine katılan oyuncu burada eşi ile tanışıp evlenmişti. 2020 yılında Mucize Doktor oyuncu kadrosu arasına girerek, Damla karakteriyle tanındı.

Elde ettiği popülarite sonrasında ise Masumlar Apartmanı dizisinin Gülben isimli başrolünü kaptı. Dizide son derece zorlu bir karakter olan Gülben’e hayat veren oyuncu iki sezon boyunca rol aldığı bu dizi ile kariyerinde zirveyi gördü. Kısa zamanda Merve Dizdar kimdir sorularının odağı oldu.

Oyuncunun şimdilerdeki dizi projesi ise Ömer’dir. Merve Dizdar Ömer dizisi için Nisa karakterine büründü. Dizinin kapalı karakterlerinden biri olan Nisa nahifliği ve yaşadıkları zorluklara göğüs germesi ile izleyiciyi kendisine hayran bıraktı. Kariyer basamaklarını sırayla tırmanan Merve Dizdar Erşan Kuneri filmiyle de büyük beğeni topladı.

8- Merve Dizdar Kuru Otlar Üstünde Dizisinde Hangi Rolde?

Merve Dizdar Kimdir | Kuru Otlar Üstünde Nuray’ı Merve Dizdar Kaç Yaşında?

Merve Dizdar kimdir soruları şimdilerde Cannes Film Festivaline giden Kuru Otlar Üstüne konusu ve filmi sayesinde soruluyor. Kuru Otlar Üstüne Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi olarak büyük dikkat çekmişti.

Dizinin yalnızca yazarı değil konusu ve oyuncuları da büyük merak uyandırmıştı. Filmin konusu Samet adında bir gencin zorunlu görev yerine gelmesi ve burada dört yıl yaşamak zorunda kalması ile başlar.

Bir an önce İstanbul’a tayin olma hayalleri kuran Samet meslektaşı Kenan ile birlikte iki kız öğrenci tarafından taciz ile suçlanır. Suçlamalarla mücadele eden Samet ona yardım edebilecek bir diğer öğretmen Nuray ile tanışır. Samet’in yaşadığı zorlukları giderebilmek adına ona destek olan Nuray onunla müthiş bir çaba içerisine girer.

Adalet ve kendini keşfetme duygusunun arşa çıktığı filmde dostluk, inanç ve direniş temaları maksimum düzeyde tutulur. Farklı bir konu içeriyor olması ile büyük merak uyandıran bu film, Merve Dizdar kimdir sorularının oldukça popüler olacağı hakkında da bir izlenim veriyor.

Kuru Otlar Üstüne ismiyle de büyük beğeni toplayan bu film 76. Cannes Film Festivalinde dünya galasını gerçekleştirdi. Gösterim sonunda başrol oyuncuları içeriye girerken, davetliler tam 11 dakika boyunca ayakta filmi ve oyuncuları alkışladı.

Bu durum oyuncular ve Nuri Bilge Ceylan’ın oldukça duygulanmasına neden oldu. Erzurum, Ardahan gibi illerimizde çekimleri tamamlanan film 12 Temmuz 2023’te Fransa’da gösterime girecek. Fransa ve Türkiye ortak yapımı olan filmin ülkemizde vizyona gireceği tarih henüz netlik kazanmadı.

9- Merve Dizdar Kimdir? Merve Dizdar Instagram Hesabı Nedir?

Merve Dizdar Kimdir | Kuru Otlar Üstünde Nuray’ı Merve Dizdar Kaç Yaşında?
Merve Dizdar Kimdir | Kuru Otlar Üstünde Nuray’ı Merve Dizdar Kaç Yaşında?

Son olarak Merve Dizdar kimdir sorularını Instagram hesabına dair bilgileri vererek sonlandıralım. Sosyal medyada oldukça aktif olan oyuncunun yaklaşık 950 bin takipçisi bulunuyor. Sık sık paylaşımlar yapan ve hayran kitlesi ile etkileşime geçen oyuncuyu @mervedizdar bağlantısı üzerinden bularak, takip edebilirsiniz.

Merve Dizdar Cannes’te En İyi Kadın Oyuncu Rolüne Layık Görüldü!

Merve Dizdar 76. düzenlenen Cannes Film Festivalinde Nuri Bilge Ceylan’ın kaleme aldığı Kuru Otlar Üstüne filminde oynadığı Nuray karakteri ile En İyi Kadın Oyuncu rolünü almaya hak kazandı. Türkiye’nin ilk Cannes Altın Palmiye ödülünü alan kadın olan Merve Dizdar ödülünü alırken şu sözleri söyledi;

“Filmde canlandırdığım Nuray karakteri inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele veren ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak Nuray’ın ve Nurayların duygusunu doğduğu günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor. Bu ödülü Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için ve bu ödülü kendisine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen güzel tüm kız kardeşlerim ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum“

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!