featured

Metabolizma Nasıl Hızlanır ? Metabolizma Hızlandırma Etkili 10 Mucizevi Bitki

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzün en büyük problemlerinin başında metabolizma nasıl hızlanır , metabolizm hızlandırma etkisi olan bitkiler hangileridir ve metabolizma hızlandırma çayı etkili oluyor mu gelmektedir. Sağlıklı yaşam için sağlıklı kilo vermek ve bunun için de metabolizma hızlandırma etkisi olan besin ve alışkanlıklara hakim olmak gereklidir.

Hayat boyu sağlıklı yaşamak ancak ve ancak hızlı bir metabolizmaya sahip olmak ile mümkün olabilir. Metabolizma hızlandıran besinler ile beslenmek, vücudun çok daha dinç kalmasını ve kolaylıkla kilo vermeyi sağlamaktadır. Bu noktada lif ve antioksidan yönüyle zengin besinler tüketmek hem çok sağlıklı olmayı hem de enerjik olmayı sağlamaktadır. 

Metabolizma Hızlandırma Etkili Besinler ile Metabolizma Nasıl Hızlandırılır ?

Günümüzün en büyük problemlerinin başında kilo vermek gelirken, hızlı ve kolay kilo verememenin temelinde de yavaş metabolizma hızı gelmektedir. Sağlıklı kilo vermek isteyen kişiler için hazırlanan diyet programları Metabolizma HIZLANDIRAN yiyecekler içeren besinler temel alınarak hazırlanmaktadır. Gün içerisinde ihtiyaç duyulan besin miktarını alan vücut, metabolizma hızlandırıcı yiyecekler ile kilo verme sürecini çok daha kolay bir şekilde atlatmaktadır. İşte, metabolizma hızlandırma etkisi olan besinler!

1 – Kereviz ile Metabolizma Nasıl Hızlanır ?

Metabolizma hızlandıran besinler arasında hem lezzetli hem de çok sağlıklı bir bitki olan kereviz ile kilo vermek artık çok kolay. Vücut döngüsünü hızlandırma etkisi yaratan bu mucizevi bitkinin içerisinde bolca su var ve neredeyse hiç kalorisi yok. Hücre yenilenmelerini hızlandıran yüzde 95 değerindeki su miktarı ile tam bir Potasyum, Sodyum, Demir ve Magnezyum deposu olan kereviz metabolizma hızlandıran yiyecek türleri arasında yer almaktadır. 

YouTube video

İçeriğindeki klorofil sayesinde kansere karşı koruma sağlayan kereviz tam bir antioksidan kaynağıdır. Kötü kolesterol ile savaşmakta çok başarılı olan bu bitki, kan basıncını da dengelemektedir. 

2 – Elma Sirkesi ile Metabolizmayı HIZLANDIRAN karışımlar Yapın 

YouTube video

Metabolizmayı hızlandırmanın bir diğer yolu ise elmanın mucizevi etkisinden faydalanmaktır. Dolaşım ve boşaltım sistemini yakından ilgilendiren metabolizma hızı, elma sirkesi tüketimi sırasında artmaktadır.

Elma meyvesinin kendisinin de lifli bir yapısının olması ve sindirime yardımcı olması nedeniyle elma sirkesi de bir o kadar sindirim hızlandırıcı etkiye sahiptir. Elma sirkesi ile hazırlanmış salatalar ve içecekler vücudun kendisini yenilemesine de yardımcı olacaktır. Kilo vermek ve yağ yakım hızını artırmak için her gün 1 su bardağı suyun içerisine 2  çay kaşığı elma sirkesi ve 1 çay kaşığı bal eklemeli ve güne bu karışım ile başlamalısınız. 

3 – Brokoli

Pek çok kimsenin yanından geçmediği, tüketmek için istek duymadığı brokoli, metabolizma hızlandıran yiyecek listesinin 3. sırasında yer almaktadır. Bağırsak sağlığı için büyük öneme sahip olan lifli yapısı ile brokoli, gün içerisinde atılması gereken toksin miktarını atmayı sağlar.

YouTube video

Haşlanarak yendiğinde daha faydalı olan brokoli aynı zamanda magnezyum deposudur. Kanserli hücrelerin büyümesini yüzde 70 oranında azaltan brokoli besinlerin çok daha kolay emilmesini sağlamaktadır. 

4 – Kuşkonmaz

YouTube video

Zambakgiller ailesinin protein yönü ile en zengin bitkilerinden olan kuşkonmaz hem kalori hem de karbonhidrat bakımından fakir bitkiler arasındadır.

Kalsiyum ve magnezyum deposu olan kuşkonmaz, gün içinde tok kalmayı sağlar ve sindirime yardımcı olur. Folik asit içermesi nedeniyle kanserden koruduğu bilinen bu bitki metabolizma hızlandıran çay kürlerinin yanında da kullanılır. 

5 – hazırlamak oldukça faydalı olacaktır. 

6 – Pancar

Trombosit hücrelerini dengede tutan pancar, vücutta ödem oluşmasını dolayısıyla kilo vermeyi sağlar. Lif yönü ile zengin bir bitki olan pancarın kalorisi de oldukça düşüktür. Demir oranı çok yüksek bir bitki olan pancar metabolizma yaşı ne olursa olsun vücudun yenilenmesine yardımcı olur. 

7 – Baharatlar

Bitki ve besinlerin yanı sıra sindirimi kolaylaştırıcı baharatlar tüketmeyi alışkanlık haline getirmek de yağ yakımını artıracaktır. Mercan, biberiye, tarçın, kekik, kırmızı acı biber, karanfil, zencefil ve kimyon sindirimi kolaylaştırıcı baharatlar arasında yer almaktadır. 

8 – Salataların Vazgeçilmezi Marul

Hemen her salataya yakışan marul, kabızlık ve sindirim sistemi rahatsızlıklarını önlemesi ile bilinmektedir. Bu yönü ile yoğurt içerisine ince ince doğranarak tüketilebilen marul metabolizma hızlandırma etkili bitkiler arasında hem çok ekonomik hem de çok lezzetli bir alternatiftir. Şişkinlik önlemede tercih edilen marul, tip 2 diyabet ve kanser riskini azaltması ile de bilinmektedir. 

9 – Zencefil

Tam bir şifa kaynağı olan zencefil tokluk hissi veren metabolizma hızlandırıcı çay baharatlarından bir tanesidir. Bal, süt ve zencefil karışımı ile kilo veren kişiler olduğu gibi, direk zencefilli çay tarifleri uygulayan kişiler de bulunmaktadır.

YouTube video

Metabolizmayı HIZLANDIRAN Kür tarifleri içerisinde yer alan zencefil mide şişkinliklerini de önlemektedir. Grip ve soğuk algınlığı ile mücadelede önemli bir koruyucu besin olan zencefil aromalı su içerisinde de kendisine yer bulmaktadır. Aromalı su yapmak için 2 litre suyun içerisine 1 adet salatalık, yarım limon ve taze tarçın ekleyerek hazırlanabilir. 

10 – Keten Tohumu

YouTube video

Çok küçük bir bitki olmasına rağmen büyük bir mucize kaynağı olan keten tohumu, lif, protein, B6, C vitamini ve Omega-3 yönü ile zengindir. Sağlık deposu niteliği taşıyan bu özel bitki kanser ve diyabet riskini azaltması ile bilinmektedir. Keten tohumu ile metabolizma nasıl hızlanır sorusunun cevabına gelecek olursak, bu küçük mucizevi bitkiyi salatanızın içerisine atabilir ya da yoğurdunuza ekleyebilirsiniz.

Bazal metabolizma hızını artıran ve kilo vermekte oldukça faydalı olan tüm bu bitkiler kullanılmadan önce bir hekim önerisi alınmalıdır. Kronik rahatsızlığı olanlar, tansiyon hastaları ve diyabeti olanlar metabolizma hızının artırılmasını sağlayan bu bitkileri kullanmadan doktorlarına danışmalıdır.

Ayrıca sitemizde yer alan sağlıklı bir yaşam için gerekli fiziksel aktivite önerileri ile daha hızlı bir metabolizmaya sahip olmak mümkündür. Yeşil çay ve türevi çaylar ile de daha fazla çalışan bir metabolizmaya sahip olunabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!