featured

Midyeden Vitamin İlacı Üretildi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimzi günlerde bilim insanları tarafından midye üzerinde yapılan bir araştırma sonucunda insan sağlığı için büyük bir önemi olan vitamin eksikliği sorununa çare bulmada yol kat edildi. Bu kapsamda kabuklu deniz canlıları olan midyelere gıda takviyesi yapılarak normalden tam 100 kat daha fazla A vitamini ve 150 kat daha fazla D vitamini içermesi sağlandı. 

Vitamin Eksikliği Sorunu Tarih mi Oluyor ?

Cambridge Üniversitesi bilim insanları tarafından yapılan midyeden vitamin ilacı yapma çalışması halk sağlığını önemli oranda iyileştirecek gibi görünüyor. Halk sağlığını çok büyük oranda tehdit eden vitamin eksikliği / besin eksikliği sorunu ile savaşmak amacı ile yapılan çalışmada deniz kabuklu deniz hayvanları kullanıldı. Mikro kapsülleşme teknolojisinin kullanıldığı bu araştırmada dünyada büyük hacimli iş yapan deniz ürünleri üreticileri ile çalışıldı. 

Kabuklu Deniz Hayvanları Güçlendirilecek

Bilim insanları yaptıkları bu araştırma ile hem sürdürülebilir hem de sağlıklı protein kaynakları ortaya çıkarmak istemektedirler. Bu kapsamda deniz kabukluları üzerinde güçlendirme çalışmaları yapıyorlar. Gıda takviyesinnin verildiği midyeler normal bir midyeye göre çok daha fazla vitamin içeriyor. 

Midyeden Vitamin İlacı Deneyi İçin Dünyanın İlk Mikro Kapsülü Kullanıldı

Midyeleri daha fazla besin ve proteinli hale getirmek için  Dr. David Aldridge ve doktora öğrencisi David Willer tarafından hazırlanan dünyanın ilk micro kapsülü midyelere takviye yapmak amacı ile üretilmiş oldu. Patenti alınan mikro kapsülün kabuklu deniz canlılarına takviye edilebilecek boy ve formda olduğu not düşülmektedir. 

A ve D Vitamini Deposu Mikro Kapsüller Tasarlandı

Midyeden vitamin ilacı oluşturma çalışmaları kapsamında alınabilecek en yüksek verim için 100’den fazla midyeye A ve D vitamini takviyeli mikro kapsüller aktarıldı. Takviye alan midyelerin normal midyelere göre 100 kat daha çok A vitaminine ve 150 kat D vitaminine sahip olduğu tespit edildi. 

Somondan Daha Besleyici

Aynı deneyin somon balığı üzerinde yapılması sonucunda alınan sonuç ise oldukça şaşırtıcı idi. A ve D vitamini takviyesi alan somon balığı , takviyeli midyeden 26 kat daha az vitamine sahip. Takviye almış olan midyelerden 2 porsiyon tüketilmesi, kişinin ihtiyaç duyduğu vitamini almasını sağlayacaktır. Takviyelerin maliyeti ise oldukça şaşırtıcı. Mikro Kapsül ile beslenen midyelerin fiyatı diğerlerine göre yalnızca 0,0056 dolar daha fazla. 

Midye Yiyemeyen Kişiler İçin A Vitamini İçeren Besinler

A vitamini hangi besinlerde bulunur , A vitamini nedir , A vitamini eksikliği nelere neden olur gibi soruların cevabı için A vitamininin bağışıklık sistemini ve görme eylemini etkilediği bilinmelidir. Yeterli miktarda alınamayan A vitamini retinol problemlere neden olabilmektedir.

YouTube video

Özellikle görme becerisini kuvvetlendiren A vitamini , birçok besinde yer almaktadır. A vitamini eksikliğinin gece görlüğü, baş ağrısı, görme bozuklukları ve nadiren de denge problemleri yaşadığı bilinmektedir. İşte, A vitamini içeren besinler listesi! Listede verilen değerler 100 gram için geçerlidir. 

Keçi Peyniri: 407 mcg Sığır Karaciğeri: 9442 mcg Kuzu Karaciğeri: 7.491 mcg Kral Uskumru: 252 mcg Somon: 149 mcg Mavi Yüzgeçli Orkinos:  757 mcg Katı Haşlanmış Yumurta: büyük boy bir yumurtada 74 mcg Alabalık: 100 mcg Havyar: 1 yemek kaşığı 43 mcg Beyaz Peynir: 30 gramlık porsiyonda 35 mcg 

Midye Yiyemeyen Kişiler İçin D Vitamini İçeren Besinler

YouTube video

Özellikle kemik gelişimini etkilemesi ile bilinen D vitamini içeren besinler nelerdir? D vitamini içeren besinler ne sıklıkla tüketilmelidir? D vitamini, bebeklikten itibaren önce damla ile sonra besinler ve güneş ışığı ile vücuda alınan besinler ile sağlanan önemli bir vitamindir. Özellikle kadınlar için önemli olan D vitamini eksikliği kemik erimesi, raşitizm ve iskelet sistemi hastalıklarına neden olabilmektedir. İşte, D vitamini içeren besinler !

Yumurta sarısıKaraciğerSüt ürünleriMaydanozYulafIsırganotuMantarTatlı patatesBalık yağıTon balığıSomonUskumruTereyağı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!