Mimar Sinan’ın Kayıp Kafatası | Gizemlerle Örülü Hikayesi ile Çok Merak Edilen Roman

Mimar Sinan’ın Kayıp Kafatası | Gizemlerle Örülü Hikayesi ile Çok Merak Edilen Roman “Mimar Sinan’ın Kayıp Kafatası” Raflarda Yerini Aldı…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni dönem yazarlar arasında dikkat çeken Hakan Sökmen, ikinci kitabı ve ilk romanı olan “Mimar Sinan’ın Kayıp Kafatası” ile raflarda yerini aldı. 07.06.2022 tarihinde okuyucu ile buluşan ve ileriki günlerde daha da çok gündeme gelecek bu roman hakkında merak edilenlerin tümü yazımızda sizlerle birlikte…

Mimar Sinan’ın Kayıp Kafatası

Mimar Sinan’ın Kayıp Kafatası | Gizemlerle Örülü Hikayesi ile Çok Merak Edilen Roman "Mimar Sinan'ın Kayıp Kafatası" Raflarda Yerini Aldı...
Mimar Sinan’ın Kayıp Kafatası | Gizemlerle Örülü Hikayesi ile Çok Merak Edilen Roman “Mimar Sinan’ın Kayıp Kafatası” Raflarda Yerini Aldı…

Mimar Sinan’ın Kayıp Kafatası isimli roman, içeriğinde gizemli olaylar ile örgülenmiş mitolojik ve tarihi temaları konu alıyor. Timaş Yayınları tarafından yayınlanan bu dikkat çeken roman, gerek yazım üslubu ve gerekse de ele aldığı konu ile önümüzdeki günlerde çok konuşulacağa benziyor.

Peki, Hakan Sökmen’in ilk romanı olma özelliği taşıyan Mimar Sinan’ın Kayıp Kafatası kitabı, neyi konu alıyor?

Mimari, tarih, mitoloji, sanat ve gizemin iç içe geçtiği roman, Mimar Sinan’ın kayıp olan kafatasının ve gizemli bir sandığın izini süren bir sahafın heyecan dolu öyküsünü konu alıyor. Son derece sürükleyici bir hikayeyi okuyucu ile buluşturan roman, ülkemiz polisiye kurgu türünün de başucu kitaplarından biri olmaya aday.

Hakan Sökmen’in bu ilk romanı, okurunu mitolojik ögeler ile bezenmiş,  birbirinden gizemli olayların içine çekiyor ve gerilim dolu bir macera eşliğinde günümüzden geçmişe götürüyor.

Mimar Sinan’ın Kayıp Kafatası Yazarı Hakan Sökmen Kimdir?

Mimar Sinan’ın Kayıp Kafatası | Gizemlerle Örülü Hikayesi ile Çok Merak Edilen Roman "Mimar Sinan'ın Kayıp Kafatası" Raflarda Yerini Aldı...

Adını ileriki günlerde çok daha sık duyacağımız bir yazar olacak Hakan Sökmen, Aydın Üniversitesi bünyesinde Mimarlık ve Restorasyon Bölümünü ‘Yüksek Onur Belgesi’ ile bitirmiş ve sonrasında Ayasofya’nın restorasyonunda da görev almıştır.

Bu çalışmaları sonrasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bünyesinde, ‘Resim Okuma ve Üslup’ eğitimi almıştır.

Bu eğitimleri bitirmesinin ardından, İtalya’nın Roma ve Floransa gibi sanat merkezlerinde mimari, resim ve heykel sanatı üzerinde incelemelerde bulunmuştur.

Ayrıca ‘Dinler Tarihi’ alanında yürüttüğü çalışmaları nedeniyle Kudüs’te de bulunan Hakan Sökmen, Osmanlı eserleri üzerine yaptığı çalışmaları ile de alanında önde gelen isimler arasında yer almayı başarmıştır.

Günümüzde de kitap ve roman yazarlığı yanında mimarlık, tarih ve sanat alanında araştırmalarına devam eden Hakan Sökmen, yaptığı söyleşilerle de sevenleri ile buluşmaya devam etmektedir.

Hakan Sökmen’in İlk Kitabı “Tarihin İhtimaller Sahnesi”

Mimar Sinan’ın Kayıp Kafatası | Gizemlerle Örülü Hikayesi ile Çok Merak Edilen Roman "Mimar Sinan'ın Kayıp Kafatası" Raflarda Yerini Aldı...

Mimar Sinan’ın Kayıp Kafatası isimli ilk romanını ve ikinci kitabını okuyucu ile buluşturan Hakan Sökmen’in ilk kitabı ise, Mayıs 2020 tarihinde “Tarihin İhtimaller Sahnesi” ismi ile Hayy Kitap tarafından basılmıştır.

Hakan Sökmen’in, çok kısa sürede en çok satanlar listesine girmeyi başaran ilk romanı olan ve toplamda 208 sayfadan oluşan “Mimar Sinan’ın Kayıp Kafatası” isimli kitabı üzerine yaptığımız incelemeyi ise, kitap tanıtımında yer alan şu sözlerle bitirelim;

” Tarihler 1935’i gösterirken, Mustafa Kemal Atatürk’ün de izniyle, Türk Tarihi Araştırma Cemiyeti’nden üç uzman Mimar Sinan’ın mezarını açıp kafatasını incelemek ve ölçülerini tespit edip Mimar Sinan’ın Türk olduğunu ispatlamak için türbenin önünde bir araya gelmişti. Yüzyıllar önce kapanan bu mezar bilimsel bir araştırma için açılacaktı; ama bundan daha heyecan verici olan şeyse dünya mimarlığına damga vuran, Osmanlı’nın en önemli şahsiyetlerinden birisinin kafatasının gün yüzüne çıkması olacaktı.

Dönem gazeteleri Mimar Sinan’ın kafatasının mezarından çıkarılıp ölçüldüğünü ve büyük mimarın yalnız kültür değil, kökeni itibarıyla da Türk olduğunun ispat edildiğini duyurmuştu. Fakat o gün gazete haberlerine yansımayan başka şeyler de yaşanmıştı.

Bugün yaşanacaklar ise sadece geleceği değil geçmişi de değiştirecekti…”

Türkiye’de ve dünyada önemli bir yazar olan İngiliz edebiyatının nadide insanı Virginia Woolf kimdir merak ediyorsanız yazımıza göz atabilirsiniz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!