mobil-uygulama-yapma

Mobil Uygulama Yapma Programı ile 4 Adımda Uygulamanızı Yapın!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mobil uygulama yapma; gelişen teknolojiyle birlikte akıllı telefonların teknoloji alanında yer edinmesiyle ortaya çıkan bir gelişmedir. Gündelik hayatta dahi olmazsa olmaz duruma gelen mobil uygulama sistemi yaşamın her safhasında ihtiyaç haline gelmiş bulunmaktadır. Bu nedenle gelişme konusu önem kazanmaya başlamış ve kişilerin kendilerine ait mobil uygulamalarını yapma talebi artmış bulunmaktadır.

Mobil uygulama yapım aşamasına başlamadan önce, mobil uygulamanın ne olduğunu ve ne işe yarayacağını saptamak gerekmektedir. Mobil uygulamalar günümüzde kullanılan telefon ve tabletlere uyumlu olmalıdır. Bilgisayardaki kodlar mobile göre farklı kodlara sahip olduğundan bu kategoriden ayrı tutulmaktadır.  Kısaca maddeler halinde yapılması gerekenler;

  • Belirlenen konuya göre kullanılacak uygulamaları indirmek,
  • Kullanılacak uygulamaların eğitimini almak,
  • Kullanılacak yazı dilinin eğitimini almak,
  • Dilin programının hangi alanda yazılacağını öğrenmektir. 

Mobil Uygulama Yapma Programı ile Ne Kadar Sürede Uygulama Yapılır?

mobil-uygulama-yapma

Uygulama geliştirme aşamaları kademe kademe ilerlediğinden program yapma süresi değişiklik göstermektedir. Kendinize ait bir uygulama yapmak isterseniz öncelikle uygulama tasarlanmalı, görüntü ve içerik açısından planlı bir şekilde ilerlenmelidir. Bu işlemler sonrasında uygun görülen bir yazılım şirketi ile anlaşılıp programın temeli onlara emanet edilmelidir. 

Uygulama geliştiricileri olmaksızın mobil uygulama yapma siteleri yardımıyla da kısa sürede uygulamanızı yapabilir, isterseniz insanların kullanımına da sunabilirsiniz. Sitelerin yapım süresi, uygulama türüne göre değişiklik gösterebilmektedir.

1 – Mobil Uygulama Yapma Ücretsiz Olarak Nasıl Yapılabilir?

Günden güne farklı kategoride artan bu uygulamalar, toplumun ihtiyaçlarına çare olurken nasıl yapıldığı da merak konusu olmaktadır. Mobil uygulama yapma, mobil uygulama geliştiricilerin işidir. Mobil cihazlar için yazılım ve uygulama hazırlarlar. İçeriklerini belirler ve kullanıcıların ihtiyacına yönelik hazır halde sunarlar. 

Çeşitli alanlarda uygulama tasarlayan bu kişiler yaptıkları uygulama ile para kazanmaya devam ederken bir yandan da ücretli veya ücretsiz eğitim de vermektedirler. Bu eğitim yüz yüze olmakla birlikte internet üzerinden de yapılabilmektedir. Ayrıca bu işleme de gerek kalmadan, geliştiricilerin yapmış olduğu programlarla da ücretsiz mobil uygulama yapabilirsiniz.

2 – Mobil Uygulama Yapmak için Gerekenler Nelerdir?

mobil-uygulama-yapma
Mobil Uygulama Yapma

Kendinize ait bir uygulama yapmayı, Google Play Store ve App Store gibi paylaşım alanlarında programınızı herkesin görmesini ve kullanmasını istiyorsunuz…  Yapmanız gereken öncelikle hangi platforma yönelik uygulama geliştirme yapacağınıza karar vermektir. Bu sırada uygulamada kullanacağınız dili ve araçları da seçmeniz gerekiyor. Yapacağınız uygulamanın türüne de karar verip sonraki basamağa geçebilirsiniz.

Mobil uygulama programı yapma aşamasında bir sonraki adım İOS uygulaması mı, Android uygulaması mı yapacağınızı belirlemenizdir. Google Play uygulaması için dil Java ve C++, App Store içinse Xcode, C++ ve Objective-C olmalıdır. Sonrasında alacağınız başlangıç ya da ileri seviye eğitimler ile kendi uygulamanızı yapabilirsiniz.

3 – Hangi Mobil Uygulama Yapma Sitesi Kullanılabilir?

Mobil uygulama yapma; sadece uygulama yazılımı geliştiren kişileri kapsamak haricinde isteyen herkesin yapabileceği bir işlem haline gelmiştir. İnternet üzerinden, tasarladığımız uygulamayı ya da uygulamaları kolayca yapabileceğiniz siteler bulunmaktadır.  İstediğiniz türde mobil uygulama yapabileceğiniz siteler;

  • www.kodular.io,
  • tr.wix.com,
  • mobiroller.com,
  • www.andromo.com,
  • mobiluygulamamerkezi.com,
  • www.jotform.com,
  • uygulamasepeti.com şeklindedir.

Editörün Önerisi : Android Telefon İçin 40 Tema Uygulaması


Kod Yazmadan Mobil Uygulama Yapma Mümkün mü?

mobil-uygulama-yapma

Teknoloji giderek daha da gelişmekle birlikte bütün olanaklarını da sunmaya devam ediyor. Alışveriş, sağlık, oyun, sanal kitap vb. yaşamın her aşamasında birçok konuyu ele alan, ihtiyaçları gideren mobil uygulamalar yapım aşaması ile de merak edilmektedir. Kendine ait mobil uygulama yapma işlemi internette ulaşılan videolarla da mümkün olmaktadır.

Mükemmel bir uygulama düşünülüp yazılımcı bulunamadığı takdirde tr.goodbarber.com sitesinden yararlanılabilmektedir. Siteye giriş yapılıp, sağ üst köşeden oluştura tıklayıp, uygulama adı ve iş sektörü bölümü uygun şekilde doldurulmalıdır. Oluştur seçeneğiyle, uygulamanızı 3 adımda oluşturun şeklinde bir sayfa karşınıza çıkacaktır. Soldaki uygun simgeye tıklayıp verilen talimatlara göre uygulama yapma işleminiz gerçekleşecektir.

1 – Kodsuz Android Uygulama Yapma, Apple Uygulama Yapmaktan Farklı mı?

Mobil uygulama yapma aşamasında bir Android uygulaması veya İOS uygulamasında görsel değişikliği nedeniyle karşılaşılan en temel nokta ara yüz farklılıklarıdır. İOS animasyonlarının kalitesi Android sisteminden çok daha iyidir. Ayrıca Apple kullanıcı deneyimi ve estetiğe dikkat ederek güçlü animasyonlara odaklanır. Google ise donanıma önem verir.

mobil-uygulama-yapma

2 – Hazır Mobil Uygulama Yapma Ne Demek?

Mobil uygulama programlarına hali hazırda ulaşmakla birlikte internet sitelerindeki yazılım geliştirme yazıları ve videolarıyla da adım adım yapabilirsiniz. Yapımı tamamlanmış hazır mobil uygulama yapma tabiri mantıksal olarak uygun görünmemektedir. Zaten yapılmış uygulama üzerine uygulama yapmak yerine, uygulamayı kullanmak demek daha doğrusu olacaktır.

 

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!