featured

Mount And Blade Warband Oyunu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mount and blade warband aksiyon dolu orta çağ temalı RPG oyunudur. Oyun tamamen Türk yapımı olarak TaleWorlds Entertainment tarafından geliştirilmiştir.2009 yılında geliştirilen Türk oyunu mount 30 Mart 2010 yılında Paraox İnteractive tarafından piyasaya sürüldü. İlk başta Türkiye’de daha sonra da global pazarda satışa sunuldu. Oyun TaleWorlds web sitesinden, Steam üzerinden ya da DVD olarak satın alınıp oynanabilir.

Orta çağ da geçen oyun tamamen Türkçe dil desteğine sahiptir. Multiplayer seçenekleri ile de doyumsuz savaş zevkleri yaşatabilen bir oyundur. Bu özelliği ile başta ülkemizde daha sonra da global pazarda RPG severlerin ilgisini çekmiştir. İnternet kafelerde turnuvaları düzenlenen, daha sonra tamamen dijital ortamlara taşınan turnuvalar sayesinde oyun günümüz E-Spor oyuncularına ev sahipliği yapmaktadır.

https://www.youtube.com/watch?v=sX37QA9o-Co

Mount And Blade Warband Nasıl Oynanır?

Oyunda at üzerinde, piyade olarak karşı takıma karşı bir savaş verilir. Tek kişi veya çoklu kişi oyun seçenekleri ile turnuva usulü oynanmaktadır. Turnuva usulünün yanı sıra oyunda karma savaş modları da bulunabilmektedir.

Oyun multiplayer savaş konusunda oldukça gelişmiş bir yapıya sahiptir. Savaş karakterleri olarak üç sınıf bulunur. Bu sınıflar piyadeler, süvariler ve okçulardır. Okçular genel olarak arka kısımda bulunur ve karşı taraftan gelen askerlere karşı ateş açarlar. Piyade ve atlı süvariler savaş taktikleri ile düşmana karşı ilerler ve düşmanı alt etmeye çalışırlar.

Karakterleri özelleştirmek için sadece silah seçenekleri yoktur. Ayrıca oyun içerisinde bulunan Skin Creator sayesinde neredeyse sınırsız şekilde yüz tasarımı, vücut tasarımı yapılabilmektedir. Oyunun vermiş olduğu bu özgürlük kullanıcıların oyunda kendilerine benzer karakter oluşturmalarına olanak sağlamıştır.

Mount And Blade Bannerlord

Mount and blade bannerlord uzun zamandır beklenen bir seri devam oyunudur. Mount and blade warband oyunundan sonra çıkan oyun, serinin ikinci oyunu olarak piyasaya sürülmüştür. 2020 Yılında çıkış yapmayı başaran oyun TaleWorlds tarafından yaklaşık 6 yılı aşkın bir süredir geliştirilmektedir. Oyunun çıkış tarihi her defasında ertelenmiştir. Mount and blade severler ertelenen tarihlere ne kadar sinirlenmiş olsalar da serinin ilk oyunu ile zaman geçirmeyi başarmışlardır.

TaleWorlds, Mount and Blade Bannerlord oyununun yapım sürecinde pek fazla bilgi paylaşımında bulunmadı. Bu durum oyun hakkında oluşan gizemleri daha da arttırdı. Oyunun yenilenen bir motor ile geleceği, daha gelişmiş bir grafik motoruna sahip olacağı ön görülenler ve bilinenler arasındaydı. Beklenen onca zamana rağmen hala aynı Hype ile karşılanan oyun, oyun severlerinin gönlünü almıştı. Oyun hakkında kötü yorumlar neredeyse yok denecek kadar azdı.https://www.youtube.com/watch?v=t4hS6z_HLLk

Mount And Blade Warband Hileleri

Mount and blade warband hileleri, hileler arasında en çok arananlar arasındadır. Oyuncular savaşmaktan ne kadar zevk alsalar da, oyunda bazı alanları hileler ile fethetmek istemektedirler. Bu durumda devreye oyunun güncel hileler girmektedir.

Oyunda hileleri kullanabilmek için oyun açılmadan önce ayarlar kısmına girmeli ve oyun sekmesinden “Hileyi Aç” seçeneğini işaretlenmelidir.

YouTube video

Karakter Ekranında Yapılabilecek Hileler

(CTRL) + X: 1000 Karakter geliştirme puanı verir.(CTRL) + W: Silah kullanım yeteneğini arttırır.

Harita Işınlanma Hileleri

(CTRL) + Fare Sol Tıklaması: İşaretli noktaya ışınlanma.(CTRL) + Boşluk: İşgal zamanı hızlı geçer.(CTRL) + T: Haritadaki tüm alanları açar.

Savaş Anında Yapılabilecek Hileler

(CTRL) + F4: Karşıdaki düşmanı öldürür.(CTRL) + F4: Karşıda düşman yokken kendini öldürür.(CTRL) + (ALT)+F4: Müttefik birliklerini öldürür.(CTRL) + (ALT)+F4: Tüm düşmanları öldürür.(CTRL) + (SHİFT)+F4: Karşıdaki düşmanın atını öldürür.(CTRL) + (ALT)+(SHİFT) +F4: Düşmanların bütün atlarını öldürür.(CTRL) + (SHİFT)+F3: Kendi atını öldürür.(CTRL) +F5: Karakterini Bilgisayar kendisi Oynar.(CTRL) + F6: Kalede Bulunan Tüm muhafızlar ölür.(CTRL) + H: Can Doldurur.(CTRL) + (SHİFT)+H: Atın canını doldurur.(CTRL) + J: Atı şaha kaldırır.

Mount And Blade Warband Modları

YouTube video

Oyun içerisinde farklı isteklere yönelik farklı modlar bulunmaktadır. Farklı modlar arasından oyun zevkinize göre istediğiniz seçimi yapabilirsiniz.

Mount And Blade Warband Diplomacy 4 Litdum Modu

Diplomacy 4 Litdum modu, oyunu daha gerçekçi bir hale getirmek için hazırlanmış moddur. İçeriğinde askerlerinize han da içki ısmarlama gibi özellikleri barındırır. Bu mod oyundan aldığınız zevki iki katına çıkartmak için tek başına yeteli olacaktır. Diplomacy 4 Litdum modu sadece davranışsal yapıda değişiklik göstermiyor. Oyuna grafiksel olarak da farklılıklar ekleyerek oyunun görünümünün daha iyi olmasını sağlıyor.

Diplomacy 4 Litdum modu oyuna kattığı gerçeklik ile bilinir. Bu mod sayesinde oyun daha zor daha uğraştırıcı ve daha keyifli bir hale gelmektedir. Özellikle yapay zeka yönünde geliştirilme yapılması karşıdaki oyuncuların gerçek bir oyuncu gibi davranmasını sağlamaktadır. Bu mod sayesinde yapay zeka karakterleri de tekme atabilmekteler. Yeni dövüş animasyonları, karşı birlikten esir olarak alınan askerleri köle olarak satmak ve para kazanmak gibi alternatif özelliklere de sahiptir.

Mount And Blade Warband Osmanlı Devleti Oyun Modu

Osmanlı modu sayesinde oyunu 1460 Yılında geçen bir rol şeklinde oynayabiliyor ve eski Osmanlı haritasında savaşlar düzenleyebiliyorsunuz. Osmanlı zamanlarında olan fetihleri gerçekleştirmek isteyen oyuncular için geliştirilen modddur. Bu mod sayesinde o zamanlarda olan savaşların benzerini yaparak Osmanlı devletini kurabilirsiniz.

Osmanlı Modu oyuna sadece Osmanlı haritasını değil rakip ülkelerin de haritasını eklemektedir. Bu sayede eklenen rakip ülkelere baskınlar yapabilir, topraklarınıza yeni topraklar katabilirsiniz. Modları steam atölyesinden ücretli ve ücretsiz seçenekleri ile elde edebilirsiniz.

Mount And Blade Warband Diplomacy Modu

Mount and blade warband Diplomacy Modu sayesinde oyuna yeni diplomasi, yeni ticaret ve yeni diyaloglar geliyor. Oyunu diyalog ağırlıklı ve tam hikayesi için oynamak isteyenler için ideal bir moddur. Diplomacy modu genel olarak gerçekçilik üzerine kurulmuş bir moddur. Bu nedenle savaşa çıkmadan önce kralınızı ikna etmelisiniz. Ya da savaşa çıkmadan ülkeleri savaş çıkartma tehditleri savurarak haraca bağlayabilirsiniz. Diplomacy modu oyunun savaş mekaniğini değiştirmemektedir. İnce detayları değiştirerek oyundan alınan zevki doruklara çıkartmaktadır.

Mount And Blade Warband İndir– Mount And Blade Güncel İndirmek

Mount and blade orta çağ savaş oyunları ve rol yapma oyunları arasında en sevilen oyunlardan birisidir. Oyunu full indir gibi seçenekleri kullanarak ücretsiz olarak oynayabilmektesiniz. Mount and blade full indir ve DLC indir seçeneklerini kullanarak oyuna full olarak erişebilir. Bunun yanı sıra Full DLC yani modlara erişim sağlayabilirsiniz.

YouTube video

Mount and blade warband full olarak indirilebileceği gibi Steam üzerinden satın alınabilmektedir. Oyunu full olarak satın almak, tüm özelliklerine erişmek ve oyunu multiplayer olarak oynamak için Steam üzerinden satın alabilirsiniz. TalwWorlds üzerinden de oyunu satın alma şansına sahipsiniz.

YouTube video

Çıkış tarihi 30 Mart 2010 olan oyun sistem gereksinimleri bakımından büyük istekleri yoktur. ekran kartı çok düşük olsa bile oyun oynanabilmektedir. Kendi dünya stilinize göre oyunu geliştirebilirsiniz. Oyun hakkında video izleyerek oyunda kendinizi daha da geliştirebilirsiniz. Yabancı kaynaklı videoların opinion count yani görüş sayısına göre kalitesini ölçerek watch later ile daha sonra izleyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!