featured

Muğla Büyükşehir Belediyesinden Esnaflara Destek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kendi tasarrufu altında bulunan taşınmazlarda faaliyet gösteren kiracılarına yüzde 50 indirim kararı alan  Muğla Belediyesi 14 Ocak Perşembe günü yapılacak olan Ocak ayı meclis kurulunda karara bağlayacak. Kira bedelleriyle ilgili yapılacak olan gündem aynı zamanda faaliyetleri tamamen durdurulan işletmelerden kapalı oldukları süre boyunca kira bedeli alınmaması uygulamasını da içermektedir.

Koranavirüs Esnafı Zor Durumda Bıraktı

Koranavirüs salgınıyla mücadele sürecinde zor zaman geçiren esnafların yanında olduğunu belirten Muğla Büyükşehir Belediyesi, kendi mülkiyetinde bulunan ve faaliyetlerini sürdüren kiracılarının kira bedelinde yüzde 50 indirim yapıyor. Covid süreci boyunca işletmeleri durdurulan esnaflardan ise kapalı oldukları süre boyunca kira bedeli alınmaycak. Ekonomik olarak olumsuz etkilenen iş yerlerinin kira ve ecrimisil borçları 19/3/2020 tarihinden itibaren borçlar ertelenmişti. 3 aylık dönemi kapsayan bu süreçte tahsil edilmesi gereken kısımları ertelenmiş ve borçları ertelenen süre sonunda, ertelenen süre kadar aylık eşit taksitler halinde herhangi bir gecikme zammı ve faiz uygulanmadan tahsil edilmişti. Alınan karar doğrultusunda bu sefer 6 aylık erteleme yapılacak.

Osman Gürün Muğla Esnafına Sahip Çıktı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, esnafların yanında olduğunu belirterek şunları dedi:

“Belediyemize ait iş yerlerinde kiracı olan esnaflarımızın yanındayız. Kiracımız olan esnaflarımızın kiralarını yeniden açılana kadar almayacağız. Faaliyetlerine devam eden kiracılarımızın da kiralarında yüzde 50 indirim yapıyoruz. Dayanışma ile bu süreci birlikte atlatacağız” 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!