featured

Muhabbet Kuşu Bakımı Nasıl Olur | Muhabbet Kuşu Nasıl Ortamı Sever? Eve Yeni Gelen Muhabbet Kuşuna Nasıl Bakılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muhabbet kuşu bakımı nasıl olur? Evlerimizin neşeli dostları olan muhabbet kuşları, evimizi renklendiren yalnızlığımızı unutturan evcil hayvanlarımızın başında geliyor. Zaman içerisinde evlat gibi benimsediğimiz muhabbet kuşlarına, aynı şekilde yani evlat gibi bakmak gerekiyor. Peki, muhabbet kuşu bakımı nasıl olur? Muhabbet kuşu en çok neyi sever? Eş muhabbet kuşu bakımı farklılık gösterir mi?  2 aylık yavru muhabbet kuşu bakımı nasıldır? İşte, detaylar…

Muhabbet Kuşu Bakımı Nasıl Olur? Muhabbet Kuşu Bakımı Hakkında Herşey

Muhabbet kuşu bakımı nasıl olur konusunda doğru bilinenler kadar yanlış bilinen bilgilerde yer almaktadır. Özellikle bu yanlış bilgiler çoğu zaman muhabbet kuşunun ölümüne yol açabilecektir. Avusturalya kökenli olan ve tipik kafes kuşu olarak tanıdığımız muhabbet kuşu ülkemizde birçok evde bakılmaktadır.

Adı üzerinde muhabbet kuşu olan bu kuş türü konuşmayı çok sevmektedir. Bu yüzden yalnız kalmayı sevmedikleri ve bunalıma girdiklerini söyleyebilmek mümkündür. Muhabbet kuşu nasıl alıştırılır? Yaşam alanınıza eve yeni getirdiğiniz muhabbet kuşunu alıştırmak istiyorsanız, mutlaka ona ilgi göstermeniz gerekecektir.

1- Muhabbet Kuşu Bakımı Banyo | Eve Yeni Gelen Muhabbet Kuşuna Nasıl Bakılır?

Muhabbet kuşu bakımı nasıl olur? Muhabbet kuşu bakımından ilk detay banyo bakımıdır. Muhabbet kuşlarının bakımının sağlanabilmesi için kuşların düzenli olarak yıkanması ve temizlenmesi gerekecektir. Muhabbet kuşu kaç günde bir yıkanmalı? Bu konuda bilgisi bulunan veterinerler, muhabbet kuşlarının 15 günde bir kez yıkanmasını önermektedir.

Muhabbet kuşu kendi kendine yıkanabildiğinden yakınına oda sıcaklığında su konulması yeterli olacaktır. Yavru muhabbet kuşlarının ayda bir kez dahi yıkanması yeterlidir. Aksi takdirde hassas olan vücutları hasta olabilir ve bu hastalığa yenik düşebilir.

2- Muhabbet Kuşu Bakimi Nasil Yapilir? Muhabbet Kuşunun Kafesi Nasıl Düzenlenmelidir?

Muhabbet kuşu bakımı nasıl olur? Muhabbet kuşunun bakımı esnasında kafesin tipine ve düzenlemesine de özen gösterilmelidir. Aksi takdirde sağlıksız bir ortamda ya da kuş mutsuzken konforlu bir yaşam sürmesi beklenemeyecektir. Muhabbet kuşu için alınan kafes hem boy hem de en açısından olabildiğince geniş olmalıdır. Kafes ortamında kuş olabildiğince rahat uçabilmelidir.

Bunun yanı sıra kuşların sevebileceği salıncak, konabileceği dal gibi aksesuarlara da yer verilmelidir. Kafese gaga taşı konulması kuşun gerek duyduğunda gagasını törpüleyebilmesini sağlayacaktır. Muhabbet kuşu bakımı nasıl olur? Muhabbet kuşunun kafesi mutlaka ışık alan bir yerde olmalıdır. Gün ışığını almayan muhabbet kuşları enerjik ve keyifli olamayacaktır. Yine sıcak ya da soğuk hava ile doğrudan temas eden bir ortamda kafes bulunmamalıdır.

3- Muhabbet Kuşu Ne Yer? Kuşlar Ne Yerse Ölürler?

Muhabbet kuşu bakımı nasıl olur? Muhabbet kuşlarının sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürebilmeleri adına beslenmeleri şarttır. Muhabbet kuşlarının beslenmesi için en uygun besin pelet yemlerdir. Bunun dışında tohumlar, yeşillikler, meyve, sebze ya da pişmiş fasulye verilebilmektedir.

Muhabbet kuşu bakımı nasıl olur? Kuşlar ne yerse ölürler? Muhabbet kuşlarına sağlıklı bir şekilde bakılabilmesi adına kesinlikle kakaolu ve çikolatalı besinler verilmemelidir. Bu besinler kuşlarda zehirlenme belirtilerinin oluşmasına ve ölmesine neden olabilir.

YouTube video

Muhabbet kuşlarını beslerken mutlaka ama mutlaka su verilmelidir. Muhabbet kuşları susuzluğunu daha az hisseden hayvanlardır. Bu nedenle yemeğinin hemen yanına su konulması, su içme isteğinin artmasını sağlayacaktır. Suyu günlük olarak değiştirilmeli ve su kabı düzenli olarak yıkanmalıdır. Kuş yemleri ve çeşitleri için bu sayfaya göz atabilirsiniz. 

4- Muhabbet Kuşu Nasıl Ortamı Sever?

Muhabbet kuşu bakımı nasıl olur? Muhabbet kuşları gündüz saatlerinde yalnızlık çekmek istemezler. Bu nedenle gün içerisinde evde birilerinin bulunduğu alanlara kafesi konulmalıdır. Evde olunmayacak ise sesin olduğu bir yere kafesinin konulması, bunalıma girmesini önleyebilir. Muhabbet kuşu bakımı nasıl olur? Gece saatlerinde ise muhabbet kuşları sessizlik ister.

Bu nedenle gece uyumadan önce sessiz ve sakin bir ortamın yaratılması çok önemlidir. Muhabbet kuşu uykusuz kaldığında ne olur? Muhabbet kuşu ses ya da benzeri nedenler dolayısıyla uykusuz kalırsa daha hırçın ve saldırgan olacaktır. Özellikle ısırma ve çığlık atma gibi eylemlerde bulunabilir.

5- Muhabbet Kuşu Bakımı Nasıl Olmalı? Muhabbet Kuşu Bakımı ve Eğitimi Konusunda Önemli Detaylar Nelerdir?

Muhabbet kuşu bakımı nasıl olur? Özellikle yavru muhabbet kuşu bakımı sırasında eğitime önem verilmelidir. Eğitilmiş bir muhabbet kuşu ev sakinleri açısından da daha az uğraştırıcı olacaktır. Muhabbet kuşuna tuvalet eğitimi verebilmek için kuş tüneli konulmalıdır. Böylelikle tuvaletini kuş tünelinin içine yapan kuşlar, kısa sürede tuvalet eğitimi tamamlayacaktır. Kuşların tuvaletini tünelin içine yapması koku oluşumunu da bir nebze etkileyecektir.

Muhabbet kuşu bakımı nasıl olur? Bu kuş konuşmaya teşvik edilecekse bu durumda ilk olarak kolay kelimelere yer verilmesi ve bu kelimenin sık sık tekrarlanması iyi olabilir. Bunun yanı sıra bir başka muhabbet kuşunun videoları ile kelimeleri öğretmek daha kolay ve kalıcı olabilecektir. Özellikle kafesine ayna konularak, daha sonra kelimeler öğretildiğinde muhabbet kuşunun kısa süre sonra kelimeyi tekrar ettiği görülebilecektir.

Hırçın muhabbet kuşu nasıl eğitilir? Muhabbet kuşunuz hırçın ise öncelikle ona sıcak ve kibar bir şekilde yaklaşmanız gereklidir. Muhabbet kuşu bakımı nasıl olur? Ona sevgi ve ilgi göstermenize rağmen size sert ve saldırgan yaklaşıyorsa bu durumda katı davranmanızda bir sakınca yoktur. Çünkü her canlı gibi muhabbet kuşu eğitiminde de disiplinli yaklaşım son derece önemlidir.

6- Yavru Muhabbet Kuşu Bakımı Nasıl Olur?

Muhabbet kuşu bakımı nasıl olur? Muhabbet kuşunun bakımında ne kadarlık olduğunun da önemli olduğunu belirtmek gereklidir. Özellikle yavru muhabbet kuşu bakımı sırasında dikkat edilmesi gereken detaylar çok daha fazladır. Yavrularda da diğer muhabbet kuşlarında olduğu gibi eğitime başlamadan evvel, bir hafta boyunca kuş serbest bırakılmalıdır.

Öncelikle yavrular diğer kuşlara nazaran daha korkak olduğu için sık sık serbest bırakılmalı eve ve evdeki yaşayanlara alışması hızlandırılmalıdır. Ortama ve insanlara alıştırılan yavru kuşlar, için ele gel hareketleri uygulanmalı ve insanlarla kaynaştırılmalıdır.

Muhabbet kuşu bakımı nasıl olur? Böylece kuşlar, insanlardan korkmadıkları için daha rahat hareket edebilir. Kuşu konuşturmada ya da tuvalet eğitimi sırasında ödüllendirme yöntemlerini benimsemeniz, daha teşvik edici olacaktır. Konuştuğunda ya da tünele tuvaletini yaptığında ödül mamaları vererek, kuşu eğitebilirsiniz. Zaman içerisinde ödüllendirme yöntemi kuş eğitiminde en önemli kıstaslardan birisi olacaktır. Muhabbet kuşu davranışları ve anlamları neler merak ediyorsanız, yazımızı ziyaret edebilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 10 Mayıs 2023, 14:49

    güzel yazı

    Cevapla
Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!