featured

Mutfak Lavabo Kokusu Nasıl Giderilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genellikle bir evde en kirli yer olarak mutfak lavaboları gösterilebilir. Gıda artıklarının lavabo deliğinden içeri kaçması, lavabodan dayanılmaz kokuların gelmesine neden olmaktadır. Bir lavabo süzgeci de kullanılsa, bir çöp imha makinesi de olsa, zamanla mutfak lavaboları kokmaya başlar. Gıda parçaları, yağlar ve daha farklı birçok nesne, lavaboda biriktiğinden dolayı, bir süre sonra koku yapmaya başlayacaktır.

Bu kokular zamanla dayanılmaz bir hal alır. Mutfak lavabo kokusu nasıl giderilir konusunda birçok kişi merak içindedir. Mutfak lavabolarından koku gelmesini önlemek için birbirinden farklı seçeneğiniz bulunmaktadır.

Sıcak Su ve Bulaşık Deterjanı Birlikteliği

Sıcak su ve bulaşık deterjanı, bir lavabonun kötü kokularından arındırılması için ilk adım olarak bilinir. Lavabo deliği bir tıkaçla kapatılır. Sıcak su ve bulaşık deterjanı birleştirilerek, lavaboya dökülür ve tıkaç kaldırılarak, lavabo drenaj kısmının temizlenmesi sağlanır.

Buz Küpleri Tuz ve Limon Kabukları

Lavabo kokusu sıcak su ve bulaşık deterjanıyla yapılan deneme bir şekilde işe yaramadıysa, buz küpleri, tuz ve limon kabukları, çok daha etkili bir temizleme yöntemi olarak uygulanabilir.

Sofra tuzundan daha büyük taneli olan kosher tuzu ve birkaç küp buz ve limon kabuğu, bu işin için yeterlidir. Kosher tuzu, lavabo deliğinin kenarlarını temizlerken, limon kabukları, deliğin içinde birikmiş tortuları temizlemek için birebirdir. Temizlenen lavabo drenajından limon kokusu yükselmeye başlar.

Karbonat, Sirke ve Kaynar Su

Mutfak lavabo kokusu için, karbonat, sirke ve kaynar su oldukça iyi bir karışımdır.

1 su bardağı karbonat2 su bardağı sirke

Karbonat deliğe dökülür ve üstüne sirke ilave edilir. Birkaç dakika bekledikten sonra üzerine kaynar su dökülerek lavabo içindeki tortular temizlenerek, kokudan arındırılmaktadır.

Suyun kaynar olması, daha fazla bakterinin ölmesine ve kokunun giderilmesine olanak tanıyacaktır.

Karbonat, Tuz, Sirke ve Kaynar Su

Karbonat, lavaboların açılmasında ve kokuların giderilmesinde oldukça güzel bir performans göstermektedir.

½ su bardağı tuz½ su bardağı kabartma tozu1 su bardağı sirke

Lavabo deliği içen tüm malzeme teker teker dökülür. Yaklaşık 30 saniye kadar üstü kapalı şekilde tutulur. Süre bittikten sonra kaynar su dökülerek, lavabo deliği tüm malzemeden temizlenir.

Boraks ve Buz Kullanın

Lavabo kokusu giderme işlemi sırasında kullanılacak boraks, lavabolarınızı derinlemesine temizlerken, en zorlu tortuları, kir ve pislikleri de kolaylıkla yok edecektir. Bunun için 3 yemek kaşığı boraks ve buz küpünü, lavabo deliğine atmanız ve buzların erimesini beklemektir.

Buzların erimesinin ardından limon suyu dökülerek, lavabo deliği hem temizlenir hem de limonun ferah kokusu kalır.

Narenciye Kabukları

Limon, portakal gibi narenciyelerin kabukları kesinlikle atılmamalıdır. Kötü kokuların yok edilmesinde, narenciye kabuklarının büyük önemi bulunmaktadır. Portakal, limon kabuklarını rendeledikten sonra, lavabo deliğine dökülür.

Üzerine kaynar su dökülerek, kötü kokuların giderilmesi sağlanır. Narenciye kabukları, sert kimyasalların kullanılmasından önce kullanılırsa, çok daha etkili sonuçlar verecektir.

Karbonat, Uçucu Yağlar ve Kaynar Su

Lavabo kokusu, hemen her evde yaşanabilecek sorunların başında gelmektedir. Karbonat, uçucu yağlar ve kaynar su ile, lavabo kokusunu giderebilirsiniz.

Yarım fincan kabartma tozu2-3 damla esansiyel yağ

Esansiyel yağlardan okaliptüsü, çay ağacını ve nane kokularını tercih edebilirsiniz. Kabartma tozu ve yağ kokularını lavabo içine döktükten sonra 1 saat kadar beklenmeli ve üzerine kaynar su dökülerek, temizlenmelidir. Eğer istenirse, 1 gece önceden işlem yapılarak kaynar su, sabah dökülerek temizlenebilir.

Kabartma Tozu, Limon Suyu ve Kaynar Su

Kabartma tozu ve limon suyu, lavabo kokularının giderilmesinde kullanılan ürünlerdendir. Kabartma tozu ve limon suyu iyice karıştırılır ve lavabo deliğine dökülür. Biraz beklendikten sonra üzerine kaynar su dökülür.

Mutfak lavabo kokuları, sert kimyasal maddeler kullanılmadan evinizdeki birkaç farklı ürün ile kolayca ve pratik şekilde temizlenebilir. Üstelik sert kimyasallara onlarca para ödemeden, küçük bir maliyetle, lavabonuzun mis gibi kokmasını sağlayabilirsiniz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!