featured

Mutlaka İzlenmesi Gereken Filmler 2020

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu listemizde sizler için mutlaka izlenmesi gereken filmler 2020 adına önemli film tavsiyelerinde bulunacağız. 2020 yılında vizyona giren ya da vizyon tarihi bekleyen popüler yapımların tamamını sizler için derlemek istedik. İzlenmesi gereken filmler 2020 yılı içerisinde biraz sekteye de uğrasa aslında 2020 yılının sinema açısından önemli bir yıl olduğunu da söyleyebiliriz. Malumunuz korona virüs sebebiyle tüm dünyada karantina önlemlerinin alınması sinema sektörünü de fazlasıyla etkiledi. Hatta bundan dolayı 2020 yılının merakla beklenen filmlerinin bir çoğunun vizyon tarihi de değişmiş oldu.

YouTube video

Tüm dünyada etkisini gösteren pandemi sonrası normalleşme adımları sayesinde 2020 yılının merakla beklenen yapımlarının da vizyon tarihleri netleşti. Biz de 2020 senesi içerisinde vizyona giren ve vizyona girmesi beklenen yapımlardan sizler için bir liste oluşturduk. Kesinlikle izlenmesi gereken filmler 2020 listemize göz atarak sinema için planlarınızı yapmaya başlayabilirsiniz.

Tenet

Çağımızın en önemli yönetmenlerinden olan Christopher Nolan’ın yeni filmi Tenet de mutlaka izlenmesi gereken filmler 2020 listemizde yer alıyor. Tenet için ilk belirlenen vizyon tarihi 17 Temmuz iken bu tarih pandemi yüzünden değiştirilmek zorunda kalmıştı. Bundan dolayı da filmin, 2020 yılının son aylarında vizyona girmesi bekleniyor.

YouTube video

2020 film tavsiyeleri arasında ilk sırada bulunan bu yapımın beyin yakan senaryosu yine izleyenleri ekrana kilitleyecek gibi duruyor. Usta yönetmen Nolan’ın sinema çizgisi içerisinde merakla beklenen bu filmi şimdiden listenize eklemelisiniz. Üstelik film hakkında yapılan açıklamalara göre zamanda kırılma üzerine bir hikayesi bulunan yapımın Inception filmi ile benzerlik göstermesi bekleniyor.

Wonder Woman 1984

İzlenmesi gereken filmler 2020 listemize DC evreninden bir kadın kahraman ile devam ediyoruz. Süper kahraman evrenlerinde ilk kadın kahraman filmi olarak dikkat çeken Wonder Woman, yeni filmi ile geri dönüyor. Wonder Woman 1984, Amzon Kraliçesi’nin yeni dönem filmi olarak büyük merak toplamayı başardı.

YouTube video

Filmin yalnızca tek bir zaman diliminde değil 1947 yılından 1984 yılına uzanan geniş bir çizgide geçmesi bekleniyor. DC evreninin en güçlü karakterlerinden olan Wonder Woman, yeni maceraları ile bir kez daha kendisine hayran bırakacağa benziyor. İzlenmesi gereken filmler listemizde yer alan bu yapımı da ajandanıza eklemeyi unutmayın.

A Quiet Place Part: II

Mutlaka izlenmesi gereken filmler 2020 listesi içerisinde bir diğer devam filmi olan A Quiet Place II de yer alıyor. Distopik bir evrende geçen bu yapım, ilk filmiyle büyük ilgi toplamayı da başarmıştır. Hatta bu ilginin üzerine de filmin yaratıcıları ikinci part için kolları sıvamışlardı.

YouTube video

2020 yılında vizyona gireceği anons edilen yapımın da ilk vizyon tarihi değişti. Fakat yapılan son açıklama ile A Quiet Place Part: II, 2020 yılının sonbahar aylarında vizyonda yerini alacak. Filmin, geride kalan bilindik kahramanlar ile yoluna devam etmesi bekleniyor. Özellikle kıyamet sonrası filmlerini sevenlerin bu yapımı da kaçırmamaları gerekiyor.

Birds of Prey

Mutlaka izlenmesi gereken filmler 2020 listesinde bir diğer DC yapımı olan Birds of Prey de bulunuyor. Birds of Prey, 2020 yılının ilk aylarında vizyon görmeyi başaran şanslı yapımlardan biri. Siz de bu yapımı izlemek istiyorsanız 2020 yılının sonuna dek beklemenize gerek yok.

YouTube video

Harley Quinn’in bir diğer bireysel yapımı olan Birds of Prey, Quinn’in yeni maceralarını anlatıyor. Joker’den ayrılan Harley Quinn, artık hayatına yalnız devam ediyor. Fakat Quinn, karşısına çıkan bir problemi çözmek için DC evreninin diğer kadın kahramanları ile iş birliği yapmak zorunda kalıyor. 2019 2020 en iyi filmler listenize bu yapımı da ekleyebilirsiniz.

James Bond: No Time to Die

2020 yılında vizyona giren bir diğer önemli yapım da James Bond serisinden No Time to Die filmi oluyor. 2019 2020 en çok izlenen filmler listemizde de bulunan bu macera dolu yapımı da izlemenizi öneriyoruz.

YouTube video

Aksiyon ve macera türünü sevenlere hitap eden James Bond serisinin yeni filminde farklı dokunuşları da keşfedeceksiniz. Senaryo ekibinde Fleabag filmi ile tanınan Pheobe Waller –Bridge’in de yer aldığı bu filmi önemle tavsiye ediyoruz.

Mulan

Ailecek izlenecek filmler 2020 kategorisinde bulunan Mulan, Disney evreninden karşımıza çıkan bir yapım. Disney’in en başarılı animasyonlarından biri olan Mulan, yeni filmi ile yeniden ekranlara dönüyor. Uzak Doğu’da geçen bir hikayeden alıntılanan bu yapım, özellikle doksanlı yıllarda çocuk olanlara büyük bir nostalji etkisi yaratacak.

YouTube video

Mulan isimli bir genç kızın büyükbabası yerine erkek kılığında savaşa girmesini anlatan filmde doğu esintileri hakim. Kadınların da savaşabileceğini anlatan bu özel hikayede cinsiyet kalıpları da yeni bir anlam kazanıyor olacak. Mulan, mutlaka izlenmesi gereken filmler 2020 listesinde başı çekiyor.

Onward

2020 yılında animasyon yapımlarının başında Onward da yer alıyor. 2019 2020 izlenmesi gereken filmler listesinde çocukların da dikkatini çeken bir film olan Onward, sıcak hikayesiyle sizi içine çekiyor. Komedi ve macera türünün güzel bir örneği olan bu animasyon filmini de planlarınız arasına ekleyebilirsiniz.

YouTube video

Küçük bir yaşta babalarının ölümü ile yıkılan iki kardeş, sihirli bir evrende babalarını yeniden bulma çabasına düşer. Kaybettikleri babalarını son bir kez görmek için eğlenceli bir maceraya atılan iki kardeşi keyifle izleyeceksiniz.

Top Gun: Maverick

Mutlaka izlenmesi gereken filmler 2020 listemizde bir nostaljik yapımla daha devam ediyoruz. Top Gun filmi ile büyük ses getiren usta aktör Tom Cruise, yine aynı yapımın günümüz versiyonu ile sinemaya geri dönüyor. Sinemanın kilometre taşlarından biri kabul edilen Top Gun, macera türünün de en başarılı temsilcilerinden biri.

YouTube video

Top Gun: Maverick de günümüz teknolojisini konu edinen ve merakla beklenen bir diğer yapım. Pilotların insansız dronelar ile savaşını oldukça etkili bir biçimde anlatan bu yeni yapım da 2020 yılının ses getiren filmlerinden. Filmi, 2020 yılının son aylarına doğru izleyebileceğinizi düşünüyoruz.

Morbius

2020 yılı, özellikle de macera ve aksiyon filmleri açısından oldukça verimli bir sene olacağa benziyor. Yılın ilk aylarından son aylarına kadar pek çok aksiyon filmi vizyon tarihini bekliyor. Morbius da işte merakla beklenen aksiyon yapımlarından biri.

YouTube video

Marvel Sinematik Evreni hikayelerinden biri olan Morbius, ekranlara yepyeni bir kahramanı getiriyor. Morbius isimli kahramanımız, daha önce tedavisi bulunmayan bir kan hastalığı üzerine çalışmaktadır. Hastalığın tedavisi için akıl dışı bir yöntem deneyen Morbius, yeni bir insanüstü varlığın yaratılmasına sebep olacaktır. Mutlaka izlenmesi gereken filmler 2020 listenize bu yapımı da ekleyebilirsiniz.

The Invisible Man

En iyi filmler listesinde de kendisine yer bulan The Invisible Man, Oscar Akademi Ödülleri için de ağır basan bir aday. 2020 yılının ilk döneminde vizyon şansı yakalayan bu filmi de dilediğiniz zaman izleyebilirsiniz. Korku ve gerilimin güzel bir örneği olan filmi izlerken büyük keyif alacaksınız.

YouTube video

The Invisible Man, erkek arkadaşından şiddet gören bir kadının hayatına odaklanıyor. Manipüle edilen bir kadın karakterin bu ilişkiden kurtulma çabasının anlatıldığı yapımda psikolojik detaylar ön plana çıkıyor. Kendisine yeni bir hayat kurmak isteyen genç kadın, sevgilisinin yanından kaçarak izini kaybettirmeye çalışır. Kısa süre sonra sevgilisinin öldüğü haberini alan genç kadın, bunun da bir manipülasyon olduğunu düşünmektedir.

Bad Boys for Life

2020 yılı, geri dönüş ve devam filmleri açısından oldukça verimli bir sene olacağa benziyor. Bad Boys serisinin son filmi olan Bad Boys for Life da bu senenin en merak edilen yapımlarından biri. Aksiyon ve komedi türlerini harmanlayan bu yapımı, serinin hayranları merakla bekliyordu.

YouTube video

Mutlaka izlenmesi gereken filmler 2020 listenize ekleyeceğiniz Bad Boys for Life, size keyifli dakikalar yaşatacak. Gözü dönmüş bir uyuşturucu baronun peşine düşen iki korkusuz polisin başına gelen komedi dolu maceraları çok seveceksiniz.

The Gentlemen

2019 izlenmesi gereken filmler listesinde de bulunan fakat 2020 yılında daha fazla ses getiren The Gentlemen’ı da listenize ekleyebilirsiniz. 2020 yılının Şubat ayında vizyona giren filmin yönetmenliğini Guy Ritchie üstleniyor.

YouTube video

Kocaman bir suç örgütüne sahip olan bir adam, en nihayetinde bu imparatorluğa son verme kararı alır. Ailesini de alarak Amerika’da kendisine yeni bir hayat kurmak isteyen bu adamı tatsız bir sürpriz beklemektedir. Çok fazla karakteri bir arada barındıran The Gentlemen, aksiyon sevenlerin listesinde olması gereken bir film.

Sonic the Hedgehog

Mutlaka izlenmesi gereken filmler 2020 kategorisinde bu çok sevilen animasyon yapımı da bulabilirsiniz. Vizyon tarihi uzun süredir netleşmeyen ve bazı sahneleri yeniden çekilen Sonic the Hedgehog, nihayet 2020’de seyirci ile buluştu. Üstelik bu merak edilen karakteri bir de Jim Carrey’nin sesinden izleyeceksiniz.

YouTube video

Sonic, kendisine verilen kutsal görevi yerine getirmek adına türlü türlü maceraların içine atılmak zorundadır. Bu süreçte de kendi hayatını tehlikeye atmak zorunda kalacaktır. İçerisinde nostaljik bir hava da barındıran bu filmi 2020 yılı içerisinde mutlaka izlemelisiniz.

Fast and Furious 9

Fast and Furious serisi, serinin dokuzuncu filmi ile devam ediyor. Sinema tarihinin en uzun soluklu film serilerinden olan Hızlı ve Öfkeli, sizi bir kez daha aksiyona doyuracak. Her sene bir yapım ile beyazperdede boy gösteren serinin yeni filmi de vizyona girmeyi bekliyor.

YouTube video

Fast and Furious 9 filmi de diğer tüm vizyon tarihi bekleyen yapımlar gibi 2020 yılının son aylarını bekliyor. Doyasıya macera ve aksiyon dolu dakikalar için yerlerinizi şimdiden hazırlayın.

Black Widow

Gelelim, 2020 yılının en çok merakla beklenen filmlerinden birine. Black Widow, Marvel Sinematik Evreni ile birlikte ilk bireysel filmiyle beyazperdede gösterime girmeye hazırlanıyor. İlk vizyon tarihi 1 Mayıs 2020 olan film, pandemi karantinası yüzünden Kasım ayında vizyona girecek.

YouTube video

Mutlaka izlenmesi gereken filmler 2020 listesinde başı çeken bu yapım, bir kadın süper kahramanın hayatına odaklanıyor. Black Widow olarak bilinen Natasha Romanoff isimli bir ajanın geçmişteki maceralarına tanık olacaksınız. Avengers ve Iron Man serileriyle de tanıdığımız Black Widow, Scarlett Johansson ’ı başrolüne yeniden taşıyor.

YouTube video

Bu listemizde de sizler için 2020 filmleri listesini sunmak istedik. Filme gitmeden önce hangi film hangi karakterin hikayesini konu ediyor ve konu alıyor üzerine araştırabilirsiniz. İyi bir şekilde bilim kurgu Netflix dizi ve filmleri için IMDb platformuna da bakabilirsiniz. Enable javascript ve New York temalı genç bir adamın filmleri için de bir sonraki listemizi bekleyebilirsiniz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!