featured

Müzik Uygulaması Deezer Nedir? Nasıl Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Müzik uygulaması Deezer nedir sorusu müzikseverler tarafından cevabı bilinen sorular arasında yer almaktadır. Ancak herhangi bir müzik uygulaması hakkında bilgisi olmayan ve ilk kez müzik uygulaması denemek isteyen bir kişi için Deezer’ın kullanımına dair biraz bilgi vermek yararlı olabilir. Uygulama ücretli ve ücretsiz kullanımlar sunarak farklı özelliklerin kullanıcılar tarafından deneyimlenmesine imkan tanımaktadır.

Uygulama içerisinde; çevrimiçi ve çevrimdışı müzik dinleme imkanı bulunmaktadır. Uygulamada 55 milyondan fazla müzik parçası yer almaktadır. Uygulamanın aylık 12 milyon aktif kullanıcı vardır. Uygulamada yer alan çok sayıda müzik parçasının yanı sıra 30 bine yakın da radyo kanalı, kullanıcıların hizmetine sunulmuştur. Deezer uygulaması üzerinden 3 farklı üyelik imkanı bulunmaktadır. Kullanıcı, kendisine uygun olanı seçerek kullanıma, anında başlayabilmektedir.

Deezer Nedir ? Deezer Üyelik Paketleri Nelerdir?

Deezer nedir sorusunun ardından kullanıcı adayları tarafından sorulan bir diğer soru da üyelik paketleri ile ilgili olmaktadır. Uygulamaya başlarken üyelik kaydı açılması istenmektedir. Uygulamada üç tip üyelik bulunmaktadır. Deezer Free olarak adlandırılan üyelik tipinde kullanıcılar tarafından herhangi bir ücret ödemeye gerek yoktur. Ücretsiz üyelik olan bu tipte 56 milyon şarkı dinlenebilmektedir. Şarkılar arasından istenileni seçme şansı bulunmamaktadır.

Aynı Spotify uygulamasında olduğu gibi, 56 milyon şarkı arasından rastgele şarkılar verilmektedir. Zaten iki uygulama arasındaki bu tarz benzer özellikler deezer vs spotify durumlarını sıklıkla gündeme getirebilmektedir. Uygulamada ücretsiz üyelik sırasında reklamlar bulunmaktadır. Bu reklamlar kullanıcılar sıkacak kadar yoğun değildir. Ayrıca ücretsiz üyelik içerisinde çevrimdışı mod yer almamaktadır. Ücretsiz kullanım sırasında, tek profil açmaya imkan verilmektedir. Ücretli üyeliklerden aile paketinde 6 kullanıcıya kadar izin verilmektedir. Deezer nedir ücretli mı sorusuna da bu şekilde açıklık getirilmektedir. Uygulamanın 2 farklı ücretli paketi bulunmaktadır.

Deezer premium apk ile üyelik sırasında reklamsız bir kullanım ile birlikte çevrimdışı modu kullanmak da mümkündür. Çevrimdışı mod sayesinde internete bağlı olmadan müzik dinlemeye imkan tanınmaktadır. Uygulamada, aynı zamanda aile üyelik paketi de bulunmaktadır. Aile üyelik paketinde 6 kullanıcıya kadar uygulamayı kullanma hakkı tanınmaktadır. Premium üyelikte bile yalnızca tek bir profile izin verilmektedir. Aile paketleri oldukça avantajlıdır. Premium üyelik için 3 ay boyunca ücretsiz deneme imkanı sunulmaktadır. Deezer Premium hesap ve aile paketi üyeliklerinde aynı profilin; tablet, bilgisayar ve akıllı telefonlar üzerinden kullanılması mümkündür. Müziklerin ses kalitesi, ücretsiz üyelikte sunulana göre oldukça fazladır. Eğer, internet kullanımında kota kısıtı bulunuyorsa Wi-Fi üzerinden uygulamaya bağlanıldığında, Deezer müzik indirme işlemi sonrasında tüm müzikleri internetsiz bir şekilde kullanılmak da mümkündür.

Deezer Aile Paketi Nedir ?

Deezer nedir sorusundan sonra açıklanan üyelik paketleri arasında yer alan aile paketi dikkat çekmektedir. Bu tarz uygulamalarda, bir kişi tarafından gerçekleştirilen satın alma ile kaç kişinin uygulamadan yararlanabileceği merak edilmektedir. Uygulamada 3 tip üyelik bulunmasına rağmen yalnızca aile üyeliğinde çok sayıda profil oluşturma imkanı tanınmaktadır. Aile üyeliği için çocuklara özgü kontrollü müzik dinleme keyfi sunulmaktadır. Bu sayede, ebeveynlerin kendi çocuklarının neleri dinlediğini belirlemesi mümkündür. Uygulamada 12 yaş altı için kısıtlanmış müzikler bulunmaktadır. Bu özelliğin aktif edilmesi ile birlikte 12 yaş için özel olarak seçilen içerik dışında bir müzik dinleme olanağı olmamaktadır. Premium özellikler arasında şarkı sözlerini görüntüleme ve akıllı akış özelliği de yer almaktadır. Uygulamanın yıllık üyeliklerinde, avantajlı indirimler göze çarpmaktadır.

Uygulamanın Tarihçesi Nedir?

Deezer nedir sorusuna, aslında kısa bir tarihçe ile başlamak daha doğru olacaktı. Ancak böyle bir giriş yapmak, uygulamanın dinamik olan yapısını engelleyebilirdi. Bu nedenle Deezer’ın tarihine bu bölümde yer vermek daha doğru olacaktır. Uygulama, bugün milyonlarca kullanıcının müzik ihtiyacını profesyonel bir hizmet anlayışı ile sağlamaktadır.

Deezer uygulaması, ilk kez 2007 yılında yayınlanmıştır. Orange şirketi ile olan işbirliği sonucunda şirket kurulmuştur. 2011 yılından itibaren de farklı ülkelerde şubeler açan şirket, hızlı bir şekilde, kullanıcı sayısını artırmıştır. Uygulamanın, kişinin ruh haline uygun şarkıları önermesi, radyo yayınlarını takip etme imkanı sunması ve özel listeleri deneyimleme şansı sunması kullanıcılar tarafından takdir toplamaktadır. Uygulama, bilgisayar üzerinden kullanılabildiği gibi akıllı telefonlar üzerinden de rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Deezer İndir İşlemleri

https://www.youtube.com/watch?v=XkDoMVA64H0

Deezer nedir sorusu cevaplandıktan sonra şimdi sıra Deezer indir işlemlerinin açıklanmasına geldi. Uygulamayı; bilgisayara, tablete ve akıllı telefonlara ücretsiz bir şekilde indirmek mümkündür. Uygulamayı bilgisayar ya da tabletlere yüklemek için uygulamanın resmi internet sitesindeki yükleme bölümü ziyaret edilmelidir. Uygulamayı kısa sürede indirmek isteyenler Deezer İndirme Linki aracılığı ile uygulamaya ulaşabilirler. 

Uygulamanın akıllı telefonlar üzerinden indirilebilmesi için de işletim sisteminin uygulama yüklemek için sahip olduğu merkezleri ziyaret edilmelidir. Tüm indirme işlemleri ücretsiz olarak sunulmaktadır.

Deezer Apk Kullanımı Nasıldır?

Deezer apk kullanımı için uygulamanın akıllı telefonlara yüklenmesi gerekmektedir. Uygulama yüklendikten sonra ilk karşılaşılan ekranda Kaydol ve Giriş Yap seçenekleri bulunmaktadır. Üyelik kaydı bulunmayanların öncelikle kayıt açma işlemlerini tamamlaması gerekmektedir. Kaydolma işlemine girildiğinde kullanıcı bilgileri istenmektedir. Eğer sıfırdan kayıt açmak istenmiyorsa Facebook ya da Google hesabını kullanarak da uygulamaya hızlı bir giriş yapılabilmektedir. Uygulamaya giriş yapıldıktan sonra kullanıcıdan en az 3 şarkıcı seçmesi istenmektedir. Bu bölümde yer alan sanatçılar, profil fotoğrafları ve isimleri ile kullanıcının karşısına çıkmaktadır.

Seçim işleminden sonra uygulamanın ana sayfası görüntülenmektedir. Bu sayfada pek çok şarkının yer aldığı görülmektedir. Ana ekranda popüler olarak dinlenen şarkıların yanı sıra moda uygun, özel listeler de yer almaktadır. İsteğe göre seçilen bir albümden şarkı dinlemek mümkündür. Ücretsiz üyeliklerde yalnızca albümleri karışık çalma seçeneği bulunmaktadır. Sayfa üzerinden albümün çıkış tarihi, uzunluğu ve albümde yer alan şarkı sayısına ait bilgiler de görüntülenebilmektedir. Uygulama ücretsiz olarak kullanılıyorsa saat başına yalnızca 6 kez şarkı atlamaya müsaade edilmektedir.

Bunun dışında şarkıcıların albümleri karışık olarak kullanıcılara sunulmaktadır. Şarkıcıyı dinlerken sos alt köşede yer alan ses ayarları ile ses kalitesini değiştirmek ya da kişiye göre ayarlamak mümkündür. Ayrıca bu alandan ekolayzer ayarlarını yapmak da imkan dahilindedir. Şarkının çalındığı sırada, ortada yer alan üç noktaya basılarak; şarkıyı paylaşmak, şarkıyı sevilen şarkılar arasına eklemek, çalma listesine eklemek, şarkı miksini başlatmak, şarkıyı yazana bakmak ve şarkıcının uygulamadaki profilini incelemek mümkündür. Deezer nedir sorusu böylelikle ayrıntılı bir şekilde cevaplanmış olmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!