featured

NASA Astronot Arıyor! NASA’nın Astronot Adaylarında Aradığı Özellikler Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NASA astronot arıyor! Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA yeni astronotlarını arıyor ve kendi sitesinde yeni bir iş ilanı paylaştı! NASA astronot adaylarında aradığı kriterleri açıkladı. Uzay merkezinin ajansı tarafından astronot olarak görev almak ve çalışmak isteyenlerin başvuru yapabileceklerini bildirildi. NASA’nın iş ilanı açıklamasında başvuruların 2 Mart’ta başlayacağı ve 31 Mart’ta sona erdirileceği açıklandı.

NASA, Ay’a gitmek ve Mars’a gitmek isteyenlerin bu iş ilanına başvurmalarını istedi. Yeni astronotlar alacaklarını söyleyen NASA uzay ajansı yöneticisi Jim Bridenstine, çeşitli astronot birliklerinde görev almak üzere yetenekli kadın ve erkekler alınacağını ifade etti. NASA yöneticisi Bridenstine Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, NASA’nın 2 Mart’tan itibaren astronot başvurularını almaya başlayacağını ve yeni astronotların özellikle yıldızları keşfetmek için bazı özellikleri taşımaları gerektiğini de sözlerine ekleyerek duyurdu.

Peki, astronot birliklerini güçlendirmek isteyen NASA’nın astronot adaylarında aradığı kriterler nelerdir?

NASA’ nın Astronot Adaylarında Aradığı Özellikler

NASA Amerikan Uzay Ajansı yaptığı açıklamada şu an için 48 aktif personelin görev aldığını ve astronot birliklerini güçlendirmek istedikleri için Ay ve Mars görevlerinde çalışacak yeni astronotlar alınacağını 12 Şubat 2020’de açıkladı.

NASA Uzay Ajansı kendi internet sitesinde astronot olarak başvuru yapabilecek kişilerin kriterlerini bildirdi. Artemis Jenerasyonu adını verdiği yeni nesil astronotların başvurularında aranılan özellikler ve astronot olmak için istenilen şartlar:

NASA’nın temel şartı, Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olmak,İkinci temel şart olarak yüksek lisans derecesinde ve itibarı olan bir kurumdan mühendis, biyoloji, matematik veya bilgisayar diploması sahibi olmak. Yüksek lisansın yerine aynı zamanda adı geçen bölümlerle ilgili en az iki sene doktora programını bitirmiş olmak da NASA tarafından istenen özellikler arasında bulunuyor. NASA iş başvuruları ilanında bilime önem veriyor.Osteopatik tıp doktoru olma gerektiği kriterler arasında yer alıyor,Ayrıca son olarak ulusal çapta herhangi bir okuldan test pilotluğu programını bitirmiş olması şartı aranıyor.

Tüm bunların dışında adayların adı geçen alanlarda iki yıllık deneyimlerinin olması ve jet uçaklarda en az 1000 saat kaptan pilot olarak görev almış olması gerekiyor.

Daha fazla konuyla ilgili bilgi almak için NASA’yı Twitterdan takip edebilirsiniz. NASA için başvuru yapacaklar için işte NASA Uluslararası Uzay İstasyonunun yayınladığı iş başvuruyla ilgili Twitter videosu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!