featured

Netflix Dark Dizisi Konusu Nedir? İşte Dark Dizisi Konusu ve Dark Oyuncuları!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dark dizisi hakkında yeteri kadar bilgiye sahibi olduğunuzu düşünsenizde, her bölümüyle izleyicilere farklı deneyimler ve şok edici detaylar sunan Dark konusu gittikçe daha fazla şekilleniyor…

YouTube video

Bizler de sizler için Netflix Dark dizisi hakkında detaylı bir inceleme yaptık. İşte Dark dizisi konusu ve merak edilen Dark oyuncuları…

Dark Dizisi Konusu Nedir? 

Dark dizisi, ilk bölümü 1 Aralık 2017’de Netflix’te yayınlanan, Alman bir bilim kurgu ve gerilim dizisidir. Dark dizisi kısa sürede dünya çapında büyük beğeni topladı ve hayranlar oluşturdu. Peki Dark dizisinin konusu nedir? Dark, bilim kurgu etkisiyle zamanın varoluşsal etkisini ve insan doğasına yansımasını heyecan verici ve nefes kesici bir şekilde ekrana getiriyor. Karmaşık senaryosu nedeniyle, bu dramayı izlemeye yardımcı olması ve not almak için kağıt kalem kullananların sayısı hiç de az değil.

Dark dizisi, Almanya’nın kurgusal kasabası Winden’de iki çocuğun kaybolmasından sonra meydana gelen olaylar dizisini anlatıyor. Dört ailenin sırları saklanıyor ve şok edici zaman yolculuğunu yavaş yavaş ortaya çıkarıyor. Hikaye radyoaktif sızıntılara ve zaman makinelerine dayanıyor.

Dark birçok diziden farklı olarak zaman, mekan ve karakter kavramlarını alt üst ederek izleyiciyi baş döndürücü bir maceraya sürüklüyor. Dark dizisinin her bölümü, ağırlıklı olarak zaman yolculuğu temasıyla düşündürücü sahnelerle işlenir.

1- Dark Kaç Sezon? 

Daha önce 1 Aralık 2017’de yayınlanan popüler dizi “Dark”, Netflix platformundan tüm dünyayı sardı. Dizinin ikinci sezonu, 21 Haziran 2019’da izleyiciyle buluştu ve ilk Almanca orijinal drama dizisinin uzun zamandır beklenen üçüncü ve son sezonu ise 27 Haziran 2020’de izleyiciyle buluştu. 2017 serisi ile 2020 yılına kadar 3 yıl sürdü.

Dark 1. sezon: 1 Aralık 2017Dark 2. sezon: 21 Haziran 2019Dark 3. sezon: 27 Haziran 2020

2- Dark Oyuncuları Kimler?

Dark dizisinin oyuncu kadrosuna baktığımızda ise oldukça geniş bir kadrosu olduğunu görüyoruz. Dizinin en önce çıkan karakterleri ise şöyle: Louis Hofmann, Andreas Pietschmann ve Dietrich Hollinderbaumer, Jonas’ı farklı yaşları olarak karşımıza çıkıyor. Mikel’in karakterinin farklı yaşlarını ise Daan Lennard Liebrenz ve Sebastian Rudolph ekrana taşıyor.

Hannah’ Ella Lee, Maja Schöne ile karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda Innes’i Anne Ratte-Polle, Angela Winkler ve Lena Urzendowsky canlandırıyor. Sebatian rolünde Dennis Schmidt; Florian Penzner, Daniel’i ekrana getiriyor. Lisa Vicari, Moritz Jahn, Luna Arwen Krüger ve Ludger Bökelmann ise dizideki diğer yetenekli ve başarılı oyuncular.

3- Dark Kaç Bölüm?

Dark dizisi 3 sezon ve toplamda 26 bölümdür.

4- Dark 3. Sezon Kaç Bölüm?

Dark’ın üçüncü ve veda sezonu, 27 Haziran 2020 tarihinde tüm dünyayla ile birlikte aynı anda Netflix Türkiye’de de yayınlandı. Dizinin son sezonu 60 dakikalık 8’er bölüm içeriyor.

5- Dark 4. Sezon Ne Zaman? Dark Dizisi Bitti mi?

Ne yazık ki Dark dizisi üçüncü sezonda final yaptığını duyurdu. Bu nedenle Dark 4. sezon ekranlara gelmeyecek. Dizinin başından itibaren 3 sezon olarak planlandığı açıklanan Dark dizisi oyuncuları da 4.sezonun olmayacağını duyurdu. Özetle Dark’ın üçüncü sezonu geride bir çok soru işareti bırakarak bitti.

Dark dizisinin baş rollerinden biri olan genç Jonas’ı oynayan Louis Hoffman, dizinin geleceği ile ilgili üzücü bir haber paylaştı. Genç Jonas seyircilerle vedalaşarak, “Bu harika ekip için teşekkür ederim, bu ekip 3 yıldır benimleydi” açıklamasını yaptı.

6- Dark Mağara Nerede?

Peki dizide oldukça fazla gördüğümüz gizemli Dark mağarası nerede? Zamanda ve uzayda yolculuk yapabilme özelliğine sahip bu tuhaf ve gizemli mağara aslında Almanya’nın Baden-Württemberg kentinde bulunuyor. Baden-Württemberg, mağaraları ve her yıl milyonlarca turist çeken bölgeleriyle ünlü bir kenttir.

7- Dark Soyağacı Nedir? 

Dark soyağacı, dizinin oldukça karmaşık bir hikaye döngüsü olduğundan dolayı, dizinin hayranları tarafından yapılan bir aile soyağacıdır. Soyağcı oluşturan Dark dizisi fanları, her sezon için her karakterin canlandırıldığı karakterleri bu soyağacında açıklığa kavuşturuyor. İzlerken kafanızın karışmaması için sizde bu soyağaçlarına göz atmalısınız!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!