Netflix Türk Dizileri 2022 Netflix Türk Dizileri Listesi

Netflix Türk Dizileri |2022 Netflix Türk Dizileri Listesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Netflix Türk dizileri ve filmleri ile izleyicilerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Platform üzerinden yayınlanan Türk dizileri, uluslararası alanda izleniyor.

Türk dizi ve sinema sektörü kendi içerisinde eleştirileri barındırsa da dünya genelinde etkili olduğunu biliyor muydunuz? Başta Ortadoğu coğrafyası olmak üzere İtalya, İspanya gibi ülkeler Türk dizileri için ciddi bir pazardır.

Bahsedilen ülkeler ve daha fazlası Türk dizilerin yayın haklarını alarak ülkeleri genelinde izlenmektedir. Milyonlarca kişi böylece ülkemizden haberdar olmaktadır.

Günümüzün en büyük dijital platformu olan Netflix de bu konuya duyarsız kalmamaktadır. Özel yatırımları ve senaryo destekleri ile Netflix Türk dizileri listesi giderek genişlemektedir.

Dünya çapında beğeni ve eleştirileri beraberinde getiren bu yapıtlar hangileri? Netflix Türk dizileri arasından hangisi izlenmeli?

En Çok İzlenen Netflix Türk Dizileri Hangileri? 2022 Güncel Netflix Türk Dizileri Listesi

Netflix Türk Dizileri 2022 Netflix Türk Dizileri Listesi
Netflix Türk Dizileri 2022 Netflix Türk Dizileri Listesi

Gün geçtikçe Netflix tarafından Türk dizi ve film yapılması adına yatırımlar artmaktadır. İlk çıkan yapıtlar hem heyecanla karşılanıp hem de ciddi eleştirilere odak olsa da durum değişmektedir.

Öyle ki çıkan Netflix Türk dizileri hep daha iyiye doğru yol almaktadır. Eleştirilecek noktaları bulunsa da oyunculuklarıyla ya da senaryoyla dikkat çeken ciddi yapıtlar vardır.

1- Kulüp

YouTube video

Son zamanların belki de en çok konuşulan yapıtlardan birisi Kulüp olarak karşımıza çıkıyor. En çok izlenen Netflix Türk dizileri arasında da ilk sıralara oynuyor.

Kulüp dizisi oyuncuları ve konusuyla ciddi bir başarıyı elinde bulundurmaktadır. Matilda ( Gökçe Bahadır) çeşitli sebeplerden dolayı kızını bir yetiştirme yurduna bırakmıştır.

Hapishaneye girip çıkan Matilda yıllar sonra kızının peşine düşer. Kızını bulsa da ilişkilerini toparlamak o kadar kolay olmaz.

Tüm bunların yanı sıra eskiden kendisinden şikayetçi olan gece kulübü sahibi de vardır. Kulüp sahibi şikayetini geri çekebilmek için tek şart koyar: kulüpte çalışması.

Kulüpte beklenmedik anda ünlenen Selim, Matilda’nın kızı Rachel ve belalı karakterin yaşadığı aşk gibi çeşitli olaylar dönmektedir.

Üstelik film sadece kişisel olaylara değil dönemin siyasi olaylarını da içerisine taşımaktadır.

2- Bir Başkadır

YouTube video

Çıktığı ilk andan itibaren Netflix Türk dizileri arasında konuşulan, birçok caps’e konu olan yapıtlardan birisidir.

Aslında derin bir eleştiri içeren bu dizi izleyicilerin genel olarak ortak paydada buluşmasını sağlamıştır. Kimse göründüğü gibi sağlıklı değil, kafadan sıyrıktır biraz…

İstanbul’un sahip olduğu insan çeşitliliği ve bunların bir arada bulunmasının etkilerini göreceksiniz. Her bir karakterin iç dünyası ve ortaya koyduğu roller de kesinlikle tebrik edilesidir!

Sosyo-kültürel ve ekonomik farklıların yansımasını, Öykü Karayel’den beklenmedik bir karakteri ve çok daha fazlasını görmek adına diziye bir şans vermelisiniz.

3- Fatma

YouTube video

Türk dizileri genelde zengin patron, fakir ve stajyer bir kadın çevresinde dönmeye başlasa da Netflix Türk dizileri sayesinde farklı senaryoları da görebiliyoruz.

Son zamanların başarılı isimlerinden Burcu Biricik, Fatma karakterine hayat verir. Fatma aslında bir temizlikçidir. Fakat sıradan değildir, farklıdır.

Hapishaneden çıktıktan hemen sonra kocasının peşine düşer. Yalnız bu arama sırasında bir cinayete karışır.

Yeraltı dünyasındaki isimler tarafından Fatma’nın cinayet işlediği anlaşılır. Fakat Fatma eşini bulabilmek ve bu isimlerden kurtulmak adına cinayet işlemeye devam etmek zorunda kalır.

Resmen bir katile dönüşen Fatma bir şekilde olaydan sıyrılır. Ancak kimlik anlamında derin bir değişime gitmek ve buna ayak uydurmak zorundadır.

4- 50 Metrekare

YouTube video

Kiralık katil ve başına gelenler sizi şaşırtacak. Hatta olsa olsa ancak bir Netflix Türk dizileri kapsamında bu kadar olur diyeceksiniz!

Gölge, kiralık bir katildir ve patronları bulunmaktadır. Zamanında patronlarına ihanet etmesiyle birlikte bir kaçış hikayesine de start verir.Patronlarından kaçarken küçük bir mahallede bir dükkana sığınır. Buraya kadar her şey oldukça normal değil mi?

Tam da bu andan itibaren misafirperver ve sıcakkanlı bilinen esnaflar, seri katil olduğunu bilmeden gölge’ye yakınlık kurar.Mahallelinin bu sıcakkanlı yaklaşımı hoşuna giden Gölge aslında hiç de olmadığı bu kimliğe ayak uydurmak zorunda kalır.

5- Atiye

YouTube video

Netflix Türk dizileri sadece oyunculuklarla değil aynı zamanda ülkenin tarihi güzellikleriyle de göz önünde bulunmaya devam ediyor.

Beren Saat’in başrol olarak yer aldığı Atiye dizisi tarihe tanıklık ediyor. Atiye aslında bir ressamdır. Evli ve mutlu bir yaşantı sürer.

Günün birinde dünyanın en eski tapınağı olarak bilinen Göbeklitepe’ye yolu düşer. Gezi sırasında aslında Göbeklitepe ile arasında mistik bir bağın olduğunu hisseder. Bir arkeolog da bu durumu onaylayacak şekilde bilgiler verir.

Atiye normal bir gezi olarak düzenlediği bu tatil sonrası araştırmalarını Göbeklitepe’ye çevirir. Kendisi ile olan bağlantısın bulabilmek için büyük çaba sarf eder.

6- Leyla ile Mecnun

Netflix Türk Dizileri 2022 Netflix Türk Dizileri Listesi

Zamanında TRT1 ekranlarında görülmeye alışık olunan ve yıllar önce final yapmış dizidir. Leyla ile Mecnun komik ve alttan alta düşündürücü mesajlarıyla izleyici önünde bulunmaktadır.

İzleyicilerin yoğun baskı ve ısrarı ile birlikte L&M tekrar çekimlerin yapılmasına karar vermiştir. Fakat tek farkı Netflix dizileri arasında yerini alacak olmasıdır.

7- Aşk101

YouTube video

Lisede geçen film tuhaf karakterlerin beraberliğini konu edinmektedir. Liseli öğreniciler okuldan atılmak adına resmen ellerinden gelen her şeyi yapar!

Ancak diğer taraftan özünde iyi insanlardır. Hatta onları okula bağlayan çok sevdikleri bir öğretmenleri de bulunur.

Fakat öğretmenleri okuldan gitmek zorunda kalır. Liseliler bu duruma engel olabilmek için bir plan yaparlar. Tek çözüm yolu basketbol hocasıyla kendi hocalarının yakınlık kurmasıdır.

Oldukça karışık ve farklı bir plan geçirirler. Netflix Türk dizileri listesi içinde gençlik dizisi olarak ele alınmaktadır.

8- Netflix Türk Dizileri | Hakan: Muhafız

YouTube video

İlk Netflix Türk dizisi olarak ortaya çıkan Hakan: Muhafız dizisi o zamanlar büyük ses getirmişti! İzleyiciler ile henüz daha buluşmadan günlerce konuşulmuştu.

Hakan normalde oldukça normal bir insandır. Fakat bir gerçeği öğrenmesiyle tüm hayatı baştan aşağı değişecektir.

İstanbul’un kötü durumlardan korunması amacıyla muhafızı olduğunu öğrenir. Daha doğrusu bir muhafız grubunun üyesi olarak bulunmaktadır.

Süper kahraman filmleri / dizileri gibi olmasa da Türk süper kahraman bu kadar oluyor demek ki!

İlginizi Çekebilir: Türk Dizi Tarihi Boyunca En Çok Beğenilen 10 Dizi 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!