featured

Nişan Töreni Organizasyonu Nasıl Yapılır? Nişan Organizasyonu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nişan töreni organizasyonu nasıl yapılırNişan organizasyonu hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? Düğün hazırlıkları öncesinde ilk adım olarak nişan töreni organizasyonu yapmak, bir gelenek haline gelmiştir. Özellikle ailelerin yaşantısı ve geleneklere göre düzenlenen nişan törenleri, bazen çok daha sade bazen de olabildiğince gösterişli yapılabilmektedir. Önceleri sadece evlerde yapılan nişan töreni, günümüzde daha profesyonel hale gelmiş ve sadece nişan organizasyonu için, birçok profesyonel planlayıcı ortaya çıkmıştır. Bu yüzden nişan töreni organizasyonu yapmadan önce bazı bilinmesi gerekenler bulunmaktadır.

Kız İsteme Töreni Oldukça Heyecanlı ve Streslidir

Düğün organizasyonuna geçmeden önce ilk adım olarak nişan töreni için kız isteme töreni yapılır. Ardından söz merasimini gelir. Sözden sonra nişanda hem damat hem gelin heyecanlı olur. Oldukça heyecanlı ve stresli geçen bu sürede, aile büyüklerince nişan tarihi belirlenir.Nişan töreni, düğün merasiminden önce atılacak ilk adımlardan biridir. Elbette ki nişan töreni öncesi, aileler arasında bir söz yüzüğü takma etkinliği de düzenlenmektedir. Söz yüzüklerinin takılmasının ardından belli bir süre geçmeli ve aileler birbirini daha iyi tanıyarak, akraba olma sürecine alışmalıdır.

Nişan Töreni Hazırlıkları Nasıl Yapılır?

Peki kız isteme töreni hazırlıkları nasıl yapılır? Söz yüzüklerinin takılması ve nişan gününün belirlenmesinin ardından en önemli nokta, nişan töreni hazırlıklarında neler yapılacağıdır. Peki nişan bohçası hakkında detaylar, nişan hazırlıkları nasıl olmalı, genel olarak kız tarafı ve erkek tarafı neler yapar ve nişan pastası nasıl olmalıdır konularının hepsini bir arada bu yazımızda ele alacağız? Nişan için bazı birkaç detay gözden kaçırılmamalıdır. Bunlar:

Nişan tepsisi Nişan yüzükleri Nişan elbisesi Nişan davetli listesi Nişan hediyeleri Nişan parti kartları Nişan ayakkabısıNişan saçı için kuaförNişan fotoğrafçısı Nişan davetiyesi Nişan mekânı ve  hazırlığı

Tüm bu ayrıntılar; çiftler tarafından yapılabildiği gibi, bu tür organizasyonlarda profesyonelleşmiş ekiplerle de çalışılabilmektedir. Profesyonel ellere bırakıldığında, tüm bu hazırlıklarla sizin yerine profesyonel organizasyon şirketleri ilgilenmektedir.

Nişan Yüzükleri Nasıl Seçilmelidir?

Nişan yüzükleri, nişan töreninin en önemli parçalarından biridir. Nişan yüzüklerinin seçiminde genellikle çiftler tek başına hareket edebilirken, çoğu zaman kadın ve erkeğin anneleri de çiftlerle beraber, yüzüklerin seçiminde ön ayak olmaktadır.Nişan yüzüğü seçerken en önemli nokta, yüzüğün ömür boyu alyans olarak takılmasıdır. Özellikle erklerin beğeneceği bir yüzük modeli tercih edilmelidir. Bunun sebebi, yüzük modelini sevmeyen bir erkek ya da yüzük takmaktan hoşlanmayan erkekleri, uzun yıllar yüzük takamayacağını ön görmektir.

Genellikle gelinler, daha şık ve albenili modelleri tercih ettiği için, erkekler de bu duruma ayak uydurmak zorunda kalmaktadır. Ancak karşılıklı karar verilecek bir nişan yüzüğü, her iki tarafı da memnun edecektir.

Nişan Tepsisinde Neler Bulunur?

Nişan tepsisi, hemen her yöreye göre değişebildiği gibi genellikle standart da olabilmektedir. Tıpkı nişan yüzüğü kadar özen gösterilmesi gereken bir konudur. Nişan tepsilerinde genellikle tül, parlak taşlar, boncuklar, halka çiçekler ve farklı aksesuarları tercih eden gelinler bulunmaktadır.Nişan Tepsisinde Neler Bulunur? Nişan yüzük kordonunu kesmek için en önemli alet olan şık bir makas, nişan tepsisinin vazgeçilmez unsurudur. Normal bir makas yerine hatıralarından silinmeyecek, zarif ve şık bir makas, nişan tepsinizi unutulmaz kılabilir.

Nişan Hediyeleri Nelerden Seçilmelidir?

Hemen her nişan töreninde, davetlilere muhakkak nişan hediyeleri sunulmaktadır. Gelin ve damat tarafının bütçesini sarsmayacak şekilde birbirinden farklı nişan hediyeleri hazırlanabilmektedir.

Mücevher sandığıZarif bir aynaSabunŞık bir kavanoz içinde kahve çekirdeğiGüzel kokulu minik kolonyalarRenkli taşlarla süslü torbalar

Tüm bu hediyeler, bütçenize ve zevkinize göre değişkenlik gösterebilir. Tüm bu malzemeleri hazır alabileceğiniz gibi, farklı bir etkinlik düzenleyerek tüm hediyeleri kendiniz yapabilirsiniz.Alacağınız küçük şık torbacıklar içine güzel kokulu bitki tozlarından koyarak hediye verebilirsiniz. Çiftlerin adının yazılı olduğu küçük hediyeler hazırlayarak, sevdiğiniz konuklarınıza hediye verebilirsiniz.

Nişan Şekerleri İçin Farklı Sunumlar

Bir nişan töreninin olmazsa olmazlarından biri nişan şekerleridir. Farklı fiyatlarıyla yüzlerce çeşit orijinal nişan şekeri tasarımı bulunmaktadır. Bunlardan kendi zevkinize ve hayal gücünüze bağlı olarak farklı sunumlarla nişan şekerleri yaptırabilirsiniz.Hayal gücünüz fazlaysa, kendi tasarımlarınız ile misafirlerinize çok özel nişan şekerleri hazırlayarak hem nişanınızı unutulmazlar arasına alabilir hem de misafirlerinizin damak tatlarına hitap edebilirsiniz.

Nişan Elbisesi Özenle Seçilmelidir

Nişan elbisesi, her gelin adayı için ayrı bir önem taşımaktadır. Nişan elbisesi seçerken en önemli nokta, nişanın nerede yapılacağıdır. Eğer nişan töreni aile arasında ve evde yapılacaksa daha sade ama şık bir model tercih edilmelidir.

Nişan töreni için; otel, havuz başı ya da bir düğün salonu gibi mekanlar tercih edilmişse ve nişan töreni davetli sayısı fazla ise, tercih edilecek mekâna göre daha gösterişli bir nişan elbisesi tercihi yapılabilir.

Nişan elbisesinin uzun ya da kısa olması ise tamamen gelinin zevkine ve yapılacak mekâna göre değişkenlik göstermektedir. Nişan saçı ve nişan makyajı da törenin yapılacağı mekâna ve elbisenin türüne göre değişkenlik göstermektedir. Elbette ki nişan elbisesi, damadın nişan kıyafetiyle de uyumlu olması önemlidir.

Nişan Töreni Mekânı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Günümüzde artık nişan töreni mekânları farklılık göstermektedir. Çok önceleri aile arasında ve genellikle evde yapılan nişan törenleri, artık büyük mekânlara taşınmaktadır.Konuk sayısına göre küçük ya da büyük bir mekân ayarlanmalıdır. Bir otel organizasyonu yapılıyorsa, nişan yapılacak alan muhakkak kontrol edilmeli, nişan töreni organizasyonuna hangi hizmetlerin dahil edildiği öğrenilmelidir.

Nişanda Kız Tarafının ve Erkek Tarafının Yapacakları

Eskiden bu yana aslında hep – nişan kız tarafınındır – şeklinde bir adet  vardır, ama bu zamanda hem erkek hem kız tarafı nişan konusunu birlikte ele alıyorlar ve birlikte yapıyorlar. Aslında kız istendiği andan itibaren kız veya erkek fark etmeksizin herkesin gücünün yetebildiği kadarını yapması en doğrusudur. Genellikle söz, nişan ve kına gecesi kız tarafının, düğün ise erkek tarafının olarak bilinir. Söz, nişan ve düğün bohçalarında ise her iki taraf birbirine istediklerini alıp, bohçalara koyup ederler.

Nişan töreni esnasında bir aksilik yaşamamak için  nişan töreni sıralaması yapmak gerekir. Yani her şeyin planlı ve programlı yürümesi için bir sıralamaya gerek vardır. Bunun için nişan hazırlıkları listesi yaparken bu planıda hazırlamak gerekir. Ayrıca misafirler için büyüklerin bir nişan töreni açılış konuşması ve ardından hem damadın hemde gelin adayının nişan töreni konuşması da yapması gerekir. Nişan töreni konuşması kısa ve öz olmadır. Tüm bunların dışında dini nişan töreni nasıl yapılır konusunuda da bu yazımızdan faydalananilirsiniz, Dini nişan töreni de tamamen bu hazırlıklarla birebir aynı şekilde yapılabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!