featured

O Kadın Zehirli İğne ile İdam Edilecek | Amerika’da 68 Yıl Sonra Bir Kadın İnfaz Edilecek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletlerinde tam 68 yıl aradan sonra bir kadın mahkum hakkında zehirli iğne ile idam cezası uygulanacak. Elektrikli sandalye kadar acı verici bir infaz cezası kararı alınan ABD’de zehirli iğne idamı cezası verilecek olan 52 yaşındaki kadın mahkum Lisa Montgomery, 2004 yılında işlediği vahşi cinayet suçu nedeniyle Ocak ayı içerisinde idam edilecek. Bu, Amerika Birleşik Devletleri’nde 68 yıl aradan sonra uygulanacak ilk kadın mahkum hakkındaki idam cezasının infazı olacak.

Tüm dünya ve Amerika, 20 Ocak’ta gerçekleşecek Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık seçimine odaklanmış iken, şimdi de Ocak ayı içerisinde gerçekleşecek olan bu idam haberi gündemdeki yerini aldı.

Zehirli İğne ile İdam İçin Tarih Belli Oldu

68 yıl sonra bir kadın mahkum hakkında uygulanacak zehirli iğne idamı cezasının infaz tarihi de açıklandı. Daha önce ABD Adalet Bakanlığı tarafından Lisa Montgomery’nin idam cezasının 8 Aralık 2020 tarihinde zehirli iğneyle infaz edileceği açıklanmıştı. Ancak daha sonra bu idam, Amerika’yı da derinden etkileyen coronavirus salgını sebebiyle ertelenmişti.

Şimdi ise, kadın mahkum Lisa Montgomery’nin idam cezasının 12 Ocak günü Indiana’da bulunan Terre Haute’de zehirli iğneyle gerçekleşeceği açıklandı.

Zehirli İğne ile İdam Edilecek Lisa Montgomery’nin 2004 Yılında İşlediği Suçlar

52 yaşında olan kadın mahkum, 2004 yılında işlemiş olduğu korkunç cinayet suçu nedeniyle idam edilecek. ABD’de 2004 yılında Lisa Montgomery isimli kadın, 23 yaşındaki Bobbie Jo Stinnett adlı hamile bir kadını boğarak öldürmüş, daha sonra ise kadının karnını yararak henüz doğmamış bebeğini çalmaya çalışmıştı.

Bu korkunç cinayetten sonra hapse atılan Lisa Montgomery’nin yapılan yargılamasında idam cezası ile cezalandırılmasına karar verilmişti. Yapılan duruşmalarda Lisa Montgomery, cinayeti işlediği esnada hamile olduğunu düşündüğünü, akli dengesinin yerinde olmadığını ve hezeyanlar gördüğünü ifade ederek kendisini savunmuştu.

Yapılan yargılama neticesinde, cinayet suçunu işleyen Lisa Montgomery’nin 4 çocuk sahibi olduğu ve dördüncü doğumunun peşinden tüplerini bağlattığı ve bir daha da hamile kalmasının mümkün olmadığı ve bu nedenle yalan söylediği meydana çıkmıştı. 

Kurban ve Katili İnternette Tanışmışlar

Cinayet suçunu işleyen Lisa Montgomery ile kurbanı Bobbie Jo Stinnett’in internette tanıştığı, bir müddet online olarak sohbet ettikleri, katilin kurbanını kendisinin de hamile olduğuna inandırmak suretiyle buluşmaya ikna ettiği duruşmalarda ortaya çıkmıştı.

Cinayeti işleyen kadının, Bobbie Jo Stinnett’in evine gittiği, burada önce kurbanını boğduğu sonrasında da bıçakla karnını yararak kurbanının bebeğini çaldığı ve mucizevi şekilde hayatta kalan bebek ile birlikte bir ahır içerisinde saklanırken yakalandığı ve tutuklandığı anlaşılmıştı.

Bobbie Jo Stinnett’in ölümüne rağmen annesinin karnından katil kadın tarafından çıkarılan Victoria Jo Stinnett ise hayata tutunmayı başarmıştı. Victoria isimli genç kız şu anda 16 yaşında bulunuyor.

Bir Kadın Mahkuma Son İnfaz 1953 Yılında Gerçekleşmişti

Hakkında idamına karar verilen Lisa Montgomery, Amerika Birleşik Devletleri’nde 68 yıl aradan sonra idam cezası infaz edilecek ilk kadın olacak.

ABD’de idam cezası infaz edilen en son kadın mahkum ise Bonnie Heady isimli cinayet suçlusuydu. 1953 yılında infazı gaz odasında gerçekleştirilen son kadın mahkum Bonnie Heady, Bobby Greenlease isimli 6 yaşındaki bir erkek çocuğunu kaçırmaktan ve öldürmekten suçlu bulunmuştu. Hayatına son verdiği 6 yaşındaki çocuğun cesedi ise daha sonra Bonnie Heady’e ait arka bahçede gömülü bir şekilde bulunmuştu. Bu suçundan dolayı Heady idam edildi. 

YouTube video

1953 yılında gerçekleşen Bonnie Heady’nin idamının ardından 68 yıl sonra infazı gerçekleşecek ilk kadın mahkum olan Lisa Montgomery’nin avukatlarının ise idamın yeniden gözden geçirilmesi amacıyla bir kez daha başvuru yapmaya hazırlandıkları da öğrenildi. Dünyada elektrikli sandalye ile idam edilen ilk kişi William Kemmler kadar önemli bir olay olan Lisa Montgomery kararı ise nasıl sonuçlanacak? Karardan dönülecek mi? Avukatlar kazanan taraf mı olacak? Bunu ilerleyen süreçte göreceğiz.

Geçmişten bugüne uygulanmış çeşitli idam cezalarının yöntemleri ve uygulanma şekilleri hakkında en ilginç bilgileri öğrenmek için Tarihteki Ölüm Cezalarının Hafızalara Kazınan İnfaz Yöntemleri yazımıza davetlisiniz. Eğer siz de hem tarih hem de kültür meraklısı iseniz, bu haberimizde yer alan infaz yöntemleri size çok şey katacak. Dünyadan haberlerin Türkçe temsilcisi Okuhaber ile kalın, habersiz kalmayın. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!