featured

Obezite Cerrahisi Sonrası Vücut Şekillendirmenin Kalıcı Olması İçin 10 Kural

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşam kalitesini önemli ölçüde düşüren obezite nedeniyle her sene milyonlarca kişi cerrahi işlem görüyor. Giderilmesi gereken sağlık sorununda obezite cerrahisi hayatınıza daha iyi şekilde devam adına büyük katkı sağlayacaktır. Bu işlemlerde son aşama kalıcı vücut şekillendirme süreçleri hayatınızın geri kalanını da belirler.

Kilo Verme Süreci Tamamlandı, Peki Obezite Cerrahisi Ne?

Öncelikle kilo verme sürecinin ardından gelen obezite cerrahisi nedir sorusuna yanıt aramakta fayda var. Vücuttaki sarkık ve hayatı zorlaştırıcı derilerin uygun tekniklerle alınması ve iyileştirilmesi süreci bu tanım kapsamında değerlendiriliyor. Ayrıca bir cerrahi alanı olarak varlığı obezite hastalığının kendisiyle beraber düşünülebilir.

1. Doktorunuzla Kalıcı Bakış Açısı Oluşturun

Hayatınızın kalan bölümünde obezite yaşamamak, kendi varlığınızı sorunsuz şekilde sürdürmek adına obezite cerrahisi gibi önemli bir adım attınız. Fakat kalıcı bir başarı için asıl süreç şimdi başlıyor. Obezite tedavisinde sorunlu bölgeler gittiğinde vücudunuzun kilo almadan önceki formuna döndürülmesi için zihinsel hazırlık en önemli kısım, bunu unutmayın. Düşünceleriniz davranışlarınızı belirler, alışkanlıklarınız davranışlara göre oluşur.

2. Tüp Mide Ameliyatı Ardından Vücudunuzun Genel Yapısını Öğrenin

Tüp mide ameliyatları en iyi obezite cerrahisi seçimi yaptığını düşünenlerde bile ters etki yapabilir. Vücudunuzu iyi tanımalı ve hassasiyetleri hakkında kendinizi öğrenmelisiniz. Hangi besin maddelerine ve gıda dışı etkenlere vücudunuz olumsuz etki veriyor; dikkatle takip etmelisiniz. Fark ettiğiniz durumları doktorunuzla paylaşmayı unutmayın. Doktorunuz ile vücut kitle indeksi hesaplaması sonrası rutininizi mutlaka oluşturun.

3. Bariatrik Cerrahi Nedir İdeal Kiloya Sabitlenin

Yabancısı olanlar için kısaca tanımlayalım, obezite ameliyat kilo verme işlemlerinin geneli bariatrik cerrahi olarak tanımlanıyor. Aslında şekillendirme işlemi öncesinde yapılan bir dizi operasyonlar da denebilir.  Obezite cerrahisinde kilonuz sabitlenmeden vücut şekillendirmesi de pek mümkün görünmüyor. Obezite cerrahisi ameliyat sonrası sabitlenen kilo ardından bütünsel bir bakış açısı oluşturulacaktır.

4. En Zor Görünen Kısımlardan Başlayın

Vücudunuzun kalıcı şekil alması için ameliyatta size en çok zorluk yaşatan bölgeye odaklanabilirsiniz. Rahatsızlık hissiniz azaldıkça motive olarak kalıcı hali daha çok benimsersiniz. Bacak bölümleri şekillendirme işlemlerinde ilk odak noktası olabilir. Vücudunuzu taşıyan bacak bölgesi kendi yeni vücudunuz için en iyi temel oluşturma alanı olacaktır. Bunun yanı sıra güven hissiniz geliştiği anda kalan bölgelerdeki kalıcı iyileştirmeyi de yapabilirsiniz.

5. Kas Yapmaya Odaklanın

Vücudunuzda doğal olarak kas ne kadar varsa kalıcı toparlanma oranı da bu derece artacaktır. Zor eriyen kaslarla bölgesel olarak obezite cerrahi tedavisi anlamında kalıcı şekillendirme elde edilir. Kaslar vücudunuzun iyileşmesine genel anlamda fayda edecektir. Sarkık kısımlardan kalan bölümleri bu şekilde daha etkili toparlayabilirsiniz.

6. Obezite Cerrahisi Doktorları Yeni Operasyon Kararları

Meme dikleştirme, boyun kol  karın germe işlemleri, bacak germe gibi ameliyatlar kalıcı sarkıklık giderici şekillendirme uygulamalarıdır. Obezite hastanesi ve doktorunuzla bu zayıflama harici şekillendirici operasyonlar hakkında mutlaka görüşmelisiniz.

7. Protein Odaklı Obezite Cerrahisi Sonrası Beslenme

Kalıcı şekil almak için beslenmeniz operasyonlardan da önce geliyor. Obeziteye yanlış beslenme nedeniyle bulaştığınız düşünülürse proteine ve doğal karbonhidrata daha çok odaklanmanızda fayda var. Bunu yaparken sürekli hayvansal et ürünü tüketmek zorunda değilsiniz. Bakliyat, yumurta, tahıllı ürünler sıkça tüketilebilir. Proteini doğal yollardan almalı ve toz ürünlere pek müracaat etmemelisiniz.

8. Seanslara Göre Obezite Cerrahisi Hangi Bölüm

Tek seferde birçok sarkık düzeltme ameliyatı yerine aşamalı şekilde ilerleme kaydetmelisiniz. Ağır ameliyatlarla üst üste mücadele etmek bağışıklık sisteminizi çökertebilir. Psikolojik açıdan da beklenmedik çöküntüler yaşanabilir.  Toplamda aralıklı 3-6 ay şeklinde bir süreci dikkate almalısınız.

9. Odak Noktanız 2 Litre Su Olmalı

Neden sürekli su tüketimi bu kadar ön planda diye düşünüyorsanız bu suyun kendisiyle alakalı bir durum. Çünkü su içtiğinizde vücudunuz otomatik olarak hücresel düzeyde iyileşme aşamasını devreye sokar. Zararlı ve faydalı hücrelerin ayrıştırılması adına, obezite ameliyatı ardından kalıcı şekillendirme için elinizin altında sürekli su bulundurun. Sadece bir sene için değil hayat boyu sabahları aç karnına olmak üzere içmeye kendinizi alıştırın.

10. Sevdiğiniz Bir Hareket Belirleyin

Geçirdiğiniz operasyonlar ardından kalıcı vücut şekillendirme için hayat tarzınız temel eşik olarak düşünülebilir. Fiziksel kapasiteniz ve ruhsal açıdan iyi gelen durumları da dikkate alarak hayatınızı sürdürmelisiniz. Sevmediğiniz bir spor kısa sürede sonlanacaktır. Bu nedenle zevkle yapacağınız bir hareket bulmalısınız. Hayatınızın kalanında fiziksel aktiviteler kritik bir öneme sahiptir.

Kısa Bir Araştırma Obezite Cerrahisi Pdf Dosyaları Okuyun

Sağlıkla alakalı hareket geçmeden önce yapacağınız dosya araştırması fiziksel olarak sizi nasıl bir süreç bekliyor bunu şekillendirecektir. Obezite dosya araştırması yapıldığında yeni türde bir hastalıkla nasıl mücadele edeceğinizin bilincinde olursunuz. 90’larda yeni türeyen hızlı bir salgın olarak düşünülen bu hastalık çözüm süreçlerinde birçok kayba neden olabiliyor. Obezite ameliyatı olanlardaki en tehlikeli kısım tüp mide operasyonu olduğu için tüm ayrıntıları detaylıca öğrenebilirsiniz. Doktorunuz size konuyla ilgili açıklamaları yapacaktır.

Obezite Cerrahisi İstanbul ve Diğer İllere Bakın

YouTube video

Son olarak basit bir uyarıda bulunmakta da fayda var; obezite merkezi tercihlerinizde özellikle kaçak yapıların olduğu alanlardaki kliniklerden uzak durmanız gerekiyor. Gelir odaklı insan sağlığıyla oynayan ve sizi suistimal eden yerlere karşı bilinçli olmalısınız.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!