featured

Öğrencilere Karne Müjdesi! İkinci Dönem Karneler Ne Zaman Alınacak?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin merakla beklediği karne hakkında yeni bir genelge yayımladı. Ziya Selçuk’un imzasını taşıyan genelge tüm illere gönderildi. Yayımlanan genelgede ikinci dönem eğitim öğretim yılı işlemlerinin nasıl yapılacağı anlatılıyor. Genelge, milyonlarca öğrencinin aklına takılan sorulara da yanıt verecek.

Çin’in Wuhan kentinden çıkarak dünyanın dört bir yanını etkisi altına alan koronavirüs, Türkiye’yi de büyük oranda etkiledi. Özellikle okulların kapanması ile öğrenciler büyük bir boşluğa düştü. İlk zamanlar eğitim öğretim ertelenmişti fakat daha sonra yayılma hızlandı ve 2019-2020 eğitim öğretim yılı sonlandırıldı. Öğrenciler evlerden uzaktan eğitim almaya başladı.

Evinden eğitim gören öğrencilerin bir diğer düşündüğü durum ise karne oldu. Bakanlık tarafından yayımlanan yeni genelgede öğrencilerin ve velilerin tüm soruları cevap buldu. 81 ile gönderilen genelge ile ikinci dönem hakkında muallak olan her konu açığa kavuşmuş oldu.

Birinci Dönem Notları Dikkate Alınacak

Bakanlık tarafından yayımlanan yeni genelgeye göre ikinci dönem işlemleri, öğrencilerin ilk dönemdeki başarı durumuna göre belirlenecek. İlk dönemdeki devamsızlıklar da dikkate alınacak. Bu bağlamda yılsonu derslerinden başarılı olan öğrenciler ve başarısız olan öğrenciler, ders ortalaması 50 puan üzeri olan sınıf geçmiş sayılacak.

Başarısız dersi olan öğrenciler ise bir üst sınıfa geçecekler lakin başarısız derslerinden sorumlu olacaklar. 22-30 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan sorumluluk sınavlarında başarı gösterdikleri takdirde derslerden geçmiş sayılacaklar.

Yurtdışından Dönen Öğrencilere Denklik Belgesi Kolaylığı

Koronavirüs nedeni ile yurtdışında eğitim gören birçok öğrenci ülkeye dönüş yapmak zorunda kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı bu öğrencilerin de eğitim hakkını unutmadı. Yeni yayımlanan genelgede bu döneme özel olarak denklik belgesi kolaylığı getirdi. Denklik belgesini temin eden öğrenciler tüm derslerden başarılı sayılacak.

Yurtdışından gelen öğrencilerin birinci ve ikinci dönem notları yok sayılacak. Bu uygulama sadece 2019-2020 yılı eğitim öğretim yılı içi geçerli olacak. Haber, yurtdışından gelen öğrencileri sevindirecek niteliktedir.

İkinci Dönem Karneler Ne Zaman Alınacak?

Geçtiğimiz günlerde bakanlık tarafından yapılan açıklamalarda ilk ve orta öğretim öğrencileri için karne basılmayacağını duyurmuştu. Öğrencilerin internet üzerinden notlarına ulaşacakları belirtilmişti.

Bugün yayımlanan yeni genelgede lise seviyesindeki öğrenciler içinde karar verildi. Lise öğrencileri içinde bir karne basımı yapılmayacak. Öğrenciler ikinci dönem not sisteminde birinci dönemde aldıkları notları görecekler.

Yeni genelge içerisinde takdir, teşekkür ve onur belgesi gibi başarı belgeleri hakkında da bir karar yer alıyor. Karara göre, derslerinde başarılı olan ve başarı belgesi almaya hak kazanan kişiler takdir belgelerini kağıt olarak alacaklar. Bu belgeler 22 Haziran itibari ile dağıtılacak. Bir yoğunluk oluşmaması için de farklı tarihler belirlenecek ve duyurusu yapılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!