featured

Okyanusun Mücevheri Deniz Melekleri Hakkında Bilinmeyenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okyanusun mücevheri deniz melekleri hakkında bilinmeyenler nelerdir? Okyanusun mücevheri olarak tanımlanan bu canlılar deniz melekleri olarak adlandırılır ve takriben 5 santim büyüklüğündedir. Okyanusların en muhteşem deniz canlılarıdır . Bu canlıların İngilizce isimleri  Sea Angel ve Clione Antarctica olarak bilinmektedir.

Okyanusun Mücevheri Deniz Melekleri

Aşağıdaki videoda ilk görüntü bir deniz meleğinin yalnız denizde yüzüşünü göstermektedir.  Devamı Rusya’ nın kuzeyinde yer alan Novaya Zemlya bölgesi civarında çekilmiş olan bu videoda iki deniz meleğinin kuzey buz denizinin derinliklerinde çiftleşme anları kaydedilmiş. İşte deniz melekleri:

https://www.youtube.com/watch?v=F2tj0Ysyu1c

Çok küçük bir canlı türü olan deniz meleklerinin balıklar gibi kabukları bulunmuyor. Tamamen şeffaf ve saydam bir yapıya sahiptirler. Geçmiş zaman içerisinde geçirdikleri evrim nedeniyle kabukları tamamıyle kaybolmuş olan bu canlılar, yeni doğdukları dönem içerisinde de ince bir kabuğa sahip oluyorlar ve doğumdan kısa bir süre sonra da kabuklarını tamamen kaybediyorlar.

Okyanusun mücevheri deniz melekleri okyanuslarda çok ender rastlanan canlılardan biridir. Ender rastlanan canlılar olmaları sebebiyle de görüntüleri çok zor elde edilir. Yumuşakcalar ailesinden bir tür olan deniz meleklerinin saydam yapıları deniz anlarını andırmaktadır. Yanlarda kanatları bulunan deniz melekleri , okyanusta kanatları sayesinde yüzerler. Deniz melekleri deniz kelebeklerini yiyerek beslenirler.

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!