featured

Ombre Nedir? Ombre Çeşitleri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ombre son yılların yeni ve çok kullanışlı saç gölgelendirme sisteminin Fransızca olarak söylenişidir. Bu saç modası renk geçişleri sağladığından dozunda yapıldığı takdirde sanki kendi saçınızın rengiymiş hissi verecek kadar doğal olabilir. Peki, ombre nedir? Ombre çeşitleri nelerdir? İşte, detaylar!

Ombre Nedir?

Abartı şekilde yapılan uygulamada ise renk geçişleri çok sert ve ton farkı çok fazla olduğundan doğallıktan uzaklaşır. Bu bağlamda uçlarda daha fazla diplerde daha az olmasını sağlamak da saç kesimini yapan kuaförün maharetli ellerine kalmaktadır. Katlı kesim ve aşağıya doğru daralan üçgen modelde kesilen saçlar uygulamanın daha gösterişli olmasını sağlar. 

Kendi saç renginizin tonları kullanılarak yapılan ombre uygulamasında kuaförünüzün saçınızı çok iyi tanıyor olması ya da iyi bir sanatçı olması gereklidir. Bunun aksi olduğu takdirde neredeyse yeşile çalan renklerle karşı karşıya kalabilirsiniz. Saçınız kızıl kahve bir ton ise, aralarda bakır ışıltılar olması yüzünüzü daha da aydınlık gösterir. Gün ışığı vurdukça parlayan bakır ışıltılar sayesinde klas bir görünüme kavuşursunuz.

2020 Yeni Ombre Modelleri

1.  Eriyen Doğal Ombre

Eriyen ombre boya tekniği ile saç diplerde koyu iken uçlara doğru açılıyor ama yumuşak renk geçişleri sayesinde doğal ve kendiliğinden oluşmuş gibi bir renk ortaya çıkıyor. En fazla sanat ve ustalık isteyen bu uygulamayı her kuaförün yapamayacağını hatırlatıp işinin ehli bir ustaya yaptırmanızı öneriyoruz, çünkü eriyen ombre yapmak gerçekten bir sanat işidir. 

2. Ters Ombre 

Ters ombre tekniği ile saçların dipleri daha açık ve uca doğru koyulaşan bir görünümde oluyor. Bunun için de en klas duran renkler kumral ve sarı saçlar. Kızıllarda renk geçişleri çok yumuşak yakalanamadığından bariz bir şekilde ben doğal değilim diye bağırabilir. Daha çok doğal olandan sıkılan ombre bağımlılarının değişiklik isteklerini karşılamak üzere kurgulanmış bir uygulama olsa da ilk defa yaptırma aşamasında da tercih edenler vardır. Ters ombre, değişiklik ve farklılık isteyenlerin vazgeçilmez seçimidir. 

3. Küllü Gri Ombre

Ombre tekniğinin doğma nedeni olan küllü gri olan çeşidi gerçekten de uçta saç isteyen ve kalıplarına sığmakta zorlanan kişiler için tasarlanmış adeta. Siyahtan griye doğru eriyen uygulamalarda çok daha dikkat çekicidir. Ama bu rengi tercih ederken kıyafetlerinizle yapabileceğiniz kombinleri de önceden düşünmek zorunda kalabilirsiniz.

4. Rose Gold Ombre

Ters ombre ya da eriyen ombre olarak yapılabildiği gibi sizi biraz şirin ve romantik bir görünüme sokabilir. Aslında küllü karamelden geçişleri çok daha farklı ve güzel bir görünüm verse de hem ters hem de eriyen isimli olan çeşitler olarak uygulamaya müsaittir.  Eğer ruh haliniz bu duruma uygun değilse daha renkli olan çeşitlere doğru geçiş yapmalısınız. Bu sayede kişiliğiniz ve saçınız bir bütün olarak sizi yansıtacaktır. Böylece kişilik karmaşası yaşamamış olursunuz.

5. Renkli Ombre

 Bu çeşit ombre ile yapabileceklerinizin sınırı yok. Maviden mora, griden maviye hatta gökkuşağının bütün renklerinin bir arada olabileceği şekilde uygulamaları yaptırabilmeniz mümkün. Her şey sizin hayal gücünüze ve saç rengini taşıyabilme cesaretinize bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Başka bir sınırlayıcı kriter yok.

Ombre Kullanan Ünlüler

Ombre kullanan ünlüler kervanına her gün bir yenisi daha eklenirken bu saç renklendirme uygulamasına olan yönelim de gün geçtikçe fazlalaşmaya başladı. O kadar moda oldu ki her iki kadından birinde bunun bir çeşidine rastlamak mümkün oldu artık.Uygulamanın yapılışı kadar çeşidi ile de kişiliğinizi yansıtan bu saç renklendirme uygulamasının diğer bir adı da Meksika Balyajı olduğundan Latin asıllı olan ünlüler tarafından daha fazla rağbet görmektedir. İşte, ombre kullanan ünlüler!

1. Jennifer Lopez

Eriyen ombre uygulamasını tercih eden ünlü yıldız kumraldan küllü kumrala kadar inen renk geçişleriyle doğal olanı tercih etmiş. Üstelik bu sayede yüzünün ışıltı kazanmasını sağlayarak renk tonunun açılmasına doğal bir katkıda bulunmuş.

2. Kim Kardashian

Kim Kardashian da doğal olan tepede koyu uçlara doğru açılan renkleri tercih etmiş. Ama ten rengi daha açık olduğundan geçişler daha belirgin ve uçlarda neredeyse platin bir renk olmasına rağmen yine de çok fazla yapay bir ombre gibi durmamış.

3. Jessica Alba

Jessica Alba da ombre kullanan ünlüler arasında eriyen doğal uygulamayı tercih etmiş ama daha cesur davranarak rosegold ile bitiriş yapmış. Onun da yüzünde ışıltılı gölgeler efekti veren renklendirme uygulaması ile sempatik ve romantik bir görünüm yakalamayı başarmış. 

4. Çağla Şikel

Ünlü manken ve sunucu olan Çağla Şıkel de saçlarını ombre ile renklendirmeye tercih ederek son yılların trendine uymak için uzun yıllardır kullandığı platinden vazgeçmiş. Esmer tenli olan kadınlarda çok daha fazla fark yaratan bu uygulama sayesinde daha doğal saç rengine kavuşmuş güzel sunucu.

5. Buse Terim

Bu saç renklendirme uygulamasının ilk temsilcilerinden olan Buse Terim’e de gerçekten çok yakışıyor. Asla başka bir renk ile düşünemeyeceğiniz kadar özdeşleştiği saçlarıyla her türlü mekanda klas bir duruş sergilemeye devam ediyor.

6. Aslı Enver

Aslı Enver de ombre uygulamasını çok seven ve benimseyen ünlülerden. Hatta bir tık ileri giderek bir de perçem kestirip kullanmayı deneyerek cesur bir modanın öncüsü oldu. Bir dönem televizyonlarda oldukça fırtınalı bir aşkın sağduyulu tarafındaki kadın olarak izlediğimiz güzel oyuncu bu modele geç de olsa geçen ünlülerden oldu.

İster ünlü olsun ister olmasın her kadın kendini güzel hissetmek ister. Bazı istisna kadınlar vardır ki onlar için başarılı olmak güzelliğin her zaman birkaç adım önünden gider. Ama bazı kadınlar için güzellik ve kariyer ayrılmaz ikilidir. Ombre uygulamasını da bu kadınlar çok daha fazla tercih etmektedir. Hem kişiliklerine hem de ruh hallerine ve dünya görüşlerine daha fazla uyduğundan olsa gerek.

Ombre saç modelleri listesinin hemen hemen hepsini sizlerle paylaştık. Ombre nasıl kullanılır, merak ediyor iseniz, kuaförünüzden gerekli bilgileri alabilirsiniz. Ombre, kısa saç için de oldukça uygundur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!