featured

Online Eğitim ile Evde Kendimi Nasıl Geliştirebilirim? 4 Adımda Kendimi Nasıl Geliştirebilirim Sorusuna Yanıt Bulun!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evde kendimi nasıl geliştirebilirim?’ sorusu özellikle çalışmayan, büyük bir vakti evde geçenlerin sorguladığı durumlardan birisidir.

Gelişimi sadece dışarıda, belirli kurslarla aramak artık günümüzün hareketleri arasında bulunmaz. Online eğitimler ile evde kendimi nasıl geliştirebilirim sorunuza kolaylıkla yanıt bulabilirsiniz.

İster yaz tatillerinde ister hafta sonları isterseniz de hafta içi herhangi bir zaman diliminde kendinizi geliştirmek için online eğitimlere katılabilirsiniz.

Eğer sizde ‘Evde kendimi nasıl geliştirebilirim?’ diye araştırıyorsanız, online eğitim ile kendini geliştirme yöntemleri işte sizinle!

Online Eğitim ile Evde Kendimi Nasıl Geliştirebilirim Diyenlere 14 Farklı Online Eğitim Önerisi!

Evde kendimi nasıl geliştirebilirim sorusunu her yaştan birey farklı ortam ve konulara yönelik olarak araştırmaktadır. Bu aşamada tek tek ele almak daha doğru olacaktır.

Zira lisede kendini geliştirmek isteyen öğrenci ile meslek hayatına atılmış bir insanın beklentileri tamamen farklı olabilir. Bu yüzden, adım adım ilerleyerek konu bazlı online eğitimlere bakmak doğru olabilir. 

Şüphesiz kendini geliştirme yolları için online eğitimler büyük bir fırsattır!

1- Online Eğitim Sayesinde Lisede Kendimi Nasıl Geliştirebilirim?

Lise dönemleri gençlik çağlarının başlangıcı olduğundan bu yaşlarda gelişmeye çalışmak en doğru amaçlar arasında bulunacaktır.

Çünkü yapılan araştırmalarda göstermektedir ki bu yaşlarda elde edilen bilgiler ömür boyu kalıcı hale geliyor. Bununla birlikte 50 yaşında öğrenilen bilgiye göre daha aktif kullanılıyor.

Peki lisede kendimi nasıl geliştirebilirim? İşte lise dönemindeki bireylerin alabileceği online eğitimler listesi!

A- Ders Eğitimleri

Öncelikle lisede yer alan derslerinizle ilgili birkaç sorununuz varsa buna yönelik eğitimlere göz atabilirsiniz. En çok sorun yaşanılan ve eğitim alınan derslerin başında Matematik geliyor.

Fakat sadece Matematik değil; Dil ve Anlatım, Fizik, Kimya, Biyoloji gibi diğer derslerinde online eğitimlerini çok rahat bir şekilde internette bulabilirsiniz.

Yalnız bu eğitimler bahsedilecek diğer eğitimlere nazaran birebir ve belirli süre kapsamında ilerlediğinden ötürü ücretli olmaktadır. Ücretsiz ders eğitimleri yok denecek kadar azdır.

B- Online Dil Kursları

Online dil kursları, yabancı dil öğrenmek isteyenlerin mutlaka bakması gereken eğitimleri kapsamaktadır. Sadece ilgisi olan değil aslında günümüz dünyasına bakıldığında herkesin alması gereken eğitimleri kapsar.

Başta İngilizce kursları olmak üzere dünya genelinde kullanılan genel diller konusunda eğitimler alınabilir. Dil eğitimi küçük yaşlarda daha hızlı öğrenildiğinden mümkün mertebe ileri yaşlara bırakılmaması gereken bir gelişimdir.

Bu yüzden ‘Lisede kendimi nasıl geliştirebilirim?’ konusunda araştırma yapan bireylerin, bilinen güvenilir eğitim kurslarından sertifikalı dil kurslarına katılması bir seçenektir.

C- Office Programları Kursları

Lisede başlamak üzere üniversitede ve çalışma hayatında çok sık kullanılan Office programları ne kadar erken öğrenilirse o kadar iyi olacaktır.

Zira bu programların kullanım alanları oldukça geniştir. Sadece iş hayatında değil günlük yaşamda da işi kolaylaştırıcı etkiye sahiptir.

Başta Excel olmak üzere Word ve PowerPoint programları hakkında ileri düzeye ulaşmak diğer insanlara göre bir avantaj sağlar. Bununla da kalmayıp şimdiden CV doldurmak adına artı bir değer kazandırır.

D- Yazılım ve Kodlama Kursları

Ergenlik döneminde meslek kararını vermek zordur bu yüzden lisede kendimi nasıl geliştirebilirim sorusunu mesleğe bağlı olarak ilerletmek biraz karışık olacaktır.

Belirli bir mesleğe yönelik olmamakla birlikte ileride değerlenecek olan alanlarda bilgi birikimi sahibi olmak gerekli şartlar arasındadır.

Örneğin, yazılım ve kodlama teknoloji dünyasında olduğumuzdan mutlaka öğrenilmesi gereken alanların başında gelir. İleride mesleğiniz her ne olursa olsun sahip olduğunuz bu bilgi sayesinde internetten para kazanmak için uğraş gösterebilirsiniz.

Ek gelir kaynağının ötesine geçerek olası bir durumda asıl mesleğiniz konumuna da gelebilir.

E- Sanat Kursları

Kişisel gelişim sadece belirli bir alana yönelik olmamaktadır ve meslek bazlı ilerletilmesi gerekmez. Tamamen kendinizi geliştirmek odaklı baktığınız bu dönemde ne öğrenirsem kârdır mantığıyla hareket edebilirsiniz.

Sanat kursları da tam olarak bunun için vardır. Online sanat eğitimleri kapsamında gitar başta olmak üzere farklı müzik aletlerini öğrenebilirsiniz.

Çizim ve resim konusunda gelişiminizi desteklemek de oldukça kolay olacaktır. Bununla kalmayarak sanat tarihi alanında da kendimi nasıl geliştirebilirim sorgulamasının peşine düşebilirsiniz.

F- Konuşma ve Diksiyon Eğitimleri

Konuşma konusunda kendimi nasıl geliştirebilirim sorusuna yanıt olarak günümüzde çok rahat bir şekilde online eğitimlerden bahsedebiliriz.

Özellikle bu tarz eğitimlerin karşılıklı bir etkileşim halinde yapılması alınacak sonuçları daha iyi etkileyecektir. Bununla da kalmayarak iş, meslek, eğitim ve hayatınızın her alanında kullanabileceğiniz bir beceri elde edebilirsiniz.

Şüphesiz konuşma ve diksiyon karşınızdaki insanı etkilemenin temel yollarından birisidir. Bu yüzden ilk adımınızı bu yönlü atarak ilerlemeyi sürdürün.

2- Dini Yönden Kendimi Nasıl Geliştirebilirim?

Dini anlamda gelişim sadece ileri yaşlarda ya da çocuklukta gerçekleşmez. Aksine dini yönden kendimi nasıl geliştirebilirim konusu ucu bucağı olmayan bir alana hitap eder.

Bu yüzden, online eğitimler sayesinde birçok konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Hayat boyu öğrenme potansiyeli altında neredeyse her yaş grubuna hitap etmektedir.

A- Arapça Öğrenebilirsiniz

Şayet Müslümansanız, ilk adımınız Kuran-ı Kerim’i okuyabilmek olacaktır. Bu aşamada internette ücretsiz online eğitimler verilmektedir. Ücretsiz Kuran eğitimleri kapsamında Arapça öğrenebilirsiniz.

Sadece okuma anlamında değil bir iletişim aracı olabilecek kadar ilerlemek isterseniz, yabancı dil kursları kapsamında da Arapça eğitimlere katılabilirsiniz.

Böylece inandığınız dine yönelik gelişim sağlamak mümkün.

B- Önemli Din İsimlerinin Hayatını Öğrenebilirsiniz

İster İslam dini olsun ister Hristiyanlık, bir dini öğrenmenin temel yollarından birisi o dini yayan başta peygamberler olmak üzere önemli isimlerin hayatlarını bilmekten geçer.

Dini yönden kendimi nasıl geliştirebilirim diye soranlara o yüzden böyle bir seçenek sunuyoruz. Üstelik bilinen peygamberlerin hayatını öğrenmek adına ücretli online kurslara katılmak zorunda değilsiniz.

Youtube üzerinden bu konuda çeşitli videolara ve hatta belgesellere denk gelmeniz mümkün. Ücretsiz temin edeceğiniz videolara sayesinde inandığınız ya da merak ettiğiniz din adamlarına yönelik bilgi alabilirsiniz.

C- Farklı Dinlere Dair Eğitimlere Katılabilirsiniz

İnanılan bir dini öğrenmenin en güzel yollarından birisi farklı dinler hakkında bilgi almaktan geçer. Birisine ya da kendinize neden bu dine inanıyorum sorusuna yanıt vermeye de yardımcı olur.

Sadece bununla da kalmaz aynı zamanda inanılan dinle olan ilişki de kuvvetlenir. Çünkü diğer dinlere neden inanılmayacağına dair bilgiler kafanızda netleşmiş olur.

Bu kapsamda dini bir inancınız olsa da olmasa da dini yönden kendimi nasıl geliştirebilirim diye merak ediyorsanız; bilmediğiniz dinler hakkında bilgi edinin.

Dünyada temel, büyük dinlerin dışında küçük çaplı inananların olduğu binlerce din günümüzde bulunmaktadır. Siz de bu dinler hakkında bilgi alabilirsiniz.

Bonus: Din Felsefesi Öğrenin

Din konusunda düşünülen temel yanılgılardan birisi dinin sorgulanamayacağı üzerinedir. Kısmen doğru kısmen yanlış olan bu bilgi konusunda dikkatli olunması gerekir.

Din felsefesi öğrenmek dinlere ‘yargılayıcı, kötü eleştiride bulunmak’ adına yapılan bir durum değildir. Aksine var olan dinin detaylarını, sebeplerini algılamak adına yapılır.

Bu kapsamda online eğitimler ile din felsefesi öğrenebilir ya da sadece felsefe alanında da bilgi alabilirsiniz. Göreceksiniz ki hayata karşı genel bir sorgulayıcı bakış altında olmak daha çok gelişmenizi sağlayacaktır.

3- Yaz Tatilinde Kendimi Nasıl Geliştirebilirim?

Boş zamanın en çok olduğu yaz tatilinde kendimi nasıl geliştirebilirim diye merak ediyorsanız, alabileceğiniz çeşitli eğitimler bulunduğunu bilmelisiniz.

Online eğitimler ile kendini geliştirmek isteyenler ilgi ve yetenekleri doğrultusunda farklı eğitimlerden faydalanabilir. İşte yaz tatilinde boş zamanını doldurmak isteyenlerin başvurabileceği bazı eğitimler!

A- Online Fotoğrafçılık Kursları

Yaz tatillerinde özellikle gezmeyi ve dolaşmayı çok seviyorsanız, fotoğrafçılık alanında kendinizi geliştirmek isteyebilirsiniz.

Özellikle günümüzde artık fotoğraf çekimi için ekstra fotoğraf makinesi almaya gerek kalmadan yüksek çözünürlüklü telefonlarınızdan yararlanmanız mümkünken…

Yapmanız gereken online fotoğrafçılık kursları araştırması yaparak kendinize uygun bulunduğunuz bir eğitime katılmak olmalı. Böylece çevrenize bakış açınızın da değişeceğini göreceksiniz.

B- Film ve Senaryo Eleştirmen Eğitimleri

Yaz tatillerinde film izlemek şüphesiz birçok insanın başvurduğu zaman geçirme yöntemlerinden birisi. Peki bu filmlere ve senaryolara farklı bir bakış açısıyla bakmak ister misiniz?

Eğer yaz tatilinde kendimi nasıl geliştirebilirim konusunda ciddi bir arayıştaysanız ve farklı bir alanda ilerlemek isterseniz film eleştirmenliği üzerinde ilerleyebilirsiniz.

Senaryo ve film eleştirmeni olmaya yönelik kurslar mevcuttur. Alanda uzman olmaktan ziyade izlediklerinize daha farklı gözle bakabilmek adına bu online eğitimler size değişik bakış açısı kazandırır.

C- Satranç & Dama Eğitimleri

Yaz tatilinizi sadece ileriye dönük olacak şekilde planlamak zorunda değilsiniz. Beyninizi geliştirmek adına satranç ve dama eğitimi alabilirsiniz.

Özellikle bu alana ilginiz varsa beyin jimnastiği yapmanızı sağlayacak birçok online eğitim olduğundan bahsedebiliriz. Siz de rahatlıkla bu eğitimlere katılarak bilginizi geliştirebilir, pratiğe dökebilirsiniz.

4- Konuşma Konusunda Kendimi Nasıl Geliştirebilirim?

Sürekli insanlarla bir arada olanların konuşma konusunda kendimi nasıl geliştirebilirim konusunda araştırma yapması oldukça normal.

Konuşma insanlarla iletişim kurmanın temel yollarından birisidir. Eğitim, iş ve yaşamın her alanında konuşmaya ihtiyaç duyulmasından bu alandaki eksiklerin tamamlanması hedeflenir.

Yalnız sadece kişisel gelişim için değil aynı zamanda mesleki anlamda da geliştirmek istenebilir. Bu alanda online eğitimlerle gelişim sağlamak da mümkün.

Eğer ciddi bir psikolojik ve fiziksel temelli konuşma sorununuz yoksa alacağınız ‘diksiyon’ eğitimleri sayesinde konuşmanızı büyük ölçüde ilerletebilirsiniz.

Sadece diksiyon değil, ‘nefes egzersizleri’ ve ‘nefes kontrolü’ konusunda da eğitim almanız konuşmanıza doğrudan etki edecektir.

Online Eğitimler ile Kendimi Nasıl Geliştirebilirim Araştırması Yapanlara Yararlanabilecekleri Online Eğitim Siteleri!

Eğer online eğitim ile kendimi nasıl geliştirebilirim araştırması yapıyorsanız alacağınız eğitim kadar bu eğitimi alacağınız siteler de oldukça önemlidir.

Bu yüzden güvenilir eğitimler veren ve hatta size sertifika imkânı sunacak olan eğitim sitelerine başvurmanız gerekebilir.

Listede verilecek online eğitim siteleri ücretli ve ücretsiz eğitimler sunarak sizlere yardımcı olacaktır. İşte online eğitim siteleri listesi!

A- Udemy

Udemy, Türk bir kurucu tarafından geliştirilmiş içerisinde binlerce eğitimin olduğu online bir platformdur.

Platform üzerinde farklı kategoriler altında değişik uzunluk ve ücretlerde online eğitimlere erişebilirsiniz.

Yapmanız gereken kendinize ait bir üyelik oluşturduktan sonra dilediğiniz bir eğitimi bulmak ve ücret karşılığında eğitimlere katılmaktır.

Eğitimlerin sonucunda ufak testlerden geçtiğiniz takdirde olumlu sonuçlanabilirsiniz.

B- Linkedin Learning

Meslek hayatımda kendimi nasıl geliştirebilirim diye merak edenler Linkedin Learning kapsamında eğitimlere katılabilir.

Bu eğitimler özellikle iş dünyasında işe yarayacak olan Grafik Tasarımı, İş Kurma ve Yönetme, Üretkenlik gibi alanlarda verilmektedir.

Bununla kalmayarak farklı alanlarda da eğitimler bulunmaktadır. Mesleğinize yönelik olarak belirlediğiniz eğitimlere katılabilirsiniz.

C- CampusOnline

Sertifikalı eğitimler belirli kuruma ya da üniversiteye bağlı olarak oluşturulur. CampusOnline sitesinde de üniversiteye bağlı eğitimler alabiliyorsunuz.

Finansal bilgiler, yazılım ya da pazarlama yetenekleri gibi çeşitli kategoriler kapsamında bilgi öğrenebilirsiniz.

D- İstanbul İşletme Enstitüsü

Online eğitimler konusunda güvenilir sertifika sunan alanlardan birisi de İstanbul İşletme Enstitüsü olmaktadır.

Birden fazla alanda değişik bilgilere sahip eğitimler verilmektedir. Ücretsiz eğitimler olduğu gibi ücret karşılığında da eğitimler mevcuttur.

Ücretler yüksek meblağlardan oluşmamaktadır. 100- 200 TL arasında sayısız eğitim alabiliyorsunuz. Eğitim sonunda kısa bir sınava tabi tutulursunuz. Sınavı geçtiğiniz takdirde sertifika sahibisiniz.

İsterseniz sertifikanızı fiziksel olarak bastırarak da alabilirsiniz.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!