featured

Ötenazi Talebi Kabul Edilmeyen Adamın Ölümünü Facebook Üzerinden Canlı Yayınlamasına İzin Verilmedi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Franasız Alain Cocq, tedavisi mümkün olmayan bir hastalığa yakalandı ve ölümünü beklemeye başladı. Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan ötenazi talep eden adamın bu istediği kabul edilmedi. Son günlerini Facebook üzerinden canlı yayınlamak ve canlı yayında ölmek isteyen adamın bu düşüncesi Facebook tarafından engellendi.

Hayatının en zor günlerini yaşayan 57 yaşındaki Alain Cocq ölümle burun buruna bir süreç geçiriyor. Doktorların bir çare bulamadığı ve çok nadir görülen bir hastalığa yakalanan Cocq, hastalığını öğrendikten sonra ötenazi talebinde bulundu. Fakat hasta adamın bu talebi Fransa Cumhurbaşkanı tarafından reddedildi.

Talebinin reddedilmesinin ardından ilaç almayı, yemek yemeyi ve su içmeyi bırakan talihsiz adam 1 haftadır ölümünü bekliyor. Ölümünü beklerken ses getirmeyi düşündüğü adımlar da atmaktan da geri kalmadı. Ülkesinin ötenazi talebine bakışını değiştirmek ve kanunlarda değişiklik yapması için harekete geçti. Ölüm bekleyişini Facebook üzerinden canlı yayınlayarak ülkede bir hareketlilik oluşturmaya çalıştı. Fakat bu girişimi Facebook tarafından engellendi ve canlı yayını kapatıldı.

Tedavisi mümkün olmayan hastalığa yakalanan ve büyük acılar çeken kişiler kendi istediği ile öldürülmek istiyor. Fakat bu karara hem Fransa yönetimi hem de kilise sıcak bakmıyor. Bu nedenle de hastaların bu isteği reddediliyor.

Ölüm Orucuna Başladı

Kendi isteği doğrultusunda tıbbi müdahaleyle uyutulma talebi reddedilen adam geçen hafta Cumartesi gününden beri ölüm orucuna başladı. Facebook hesabından paylaşım yapan Cocq, son yemeğini yediğini söyledi ve şu paylaşımı yaptı;

“ Kurtuluşa giden yol başladı ve inanın bana mutluyum. Önümüzdeki günlerin zor olacağını biliyorum ancak kararımı verdim ve sakinim.”  

Canlı Yayın Paylaşımı İntihar Paylaşımı Olarak Nitelendirildi

Cocq’un hastalığı vücutta bulunan bazı dokulara kalıcı zararlar vermekte ve zamanla atar damar duvarlarına büyük tahribatlar veriyor. Hayatının son günlerini yaşayan 57 yaşındaki Cocq bu anlarını Facebook canlı yayını ile herkesle paylaşmak istedi. Fakat hasta adamın bu paylaşımı yapması Facebook kurallarına aykırılık görüldü ve engellendi. Canlı yayın aracılığıyla yayınlamak istediği ölüm günleri intihar girişimi olarak görüldü ve bu nedenle yayını durduruldu.

Facebook tarafından yapılan açıklamada;

“ Sayın Cocq’un karmaşık durumuna dikkat çekme kararına saygı duymakla birlikte, uzmanlara danıştıktan sonra Alain’ın hesabından yapılacak canlı yayınları engellemek için önlem aldık” denildi.

Basına yapılan açıklamalarda Facebook kurallarının intihar girişimlerinin yayınlamasına izin vermediği söylendi. Cocq ise kendisine uygulanan bu engelleme kararına karşı takipçilerinin lobi oluşturmasını istedi.

Ötenazi Talebi Macron Tarafından Reddedildi

Hastalığından dolayı büyük acılar çeken ve onurlu bir şekilde ölmek isteyen Cocq bu durumu bir mektup ile Macron’a anlattı. Mektubu okuyan Macron, çok duygulandığını ama yasalardan da üst bir konumda olmadığını ifade etmişti. Bu nedenle de kendisini ötenazi talebini reddetmişti.

YouTube video

Kişinin kendi isteği ile öldürülmesini istemesi Fransa’da tartışmalara yol açmaktadır. Halk ve yöneticiler ikiye ayrılmaktadır. Kimi gruplar herkesin onurlu bir şekilde ölmeyi hak ettiğini söylerken, dini ve muhafazakar gruplar bu düşünceyi desteklememektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!