featured

Oyun Hızlandırıcı Programlar Ne İşe Yararlar? En iyi Oyun Hızlandırıcı Programlar Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oyun tutkunu olarak her oynadığımız oyun kesintisiz performans göstersin, oyunlarımızı hızlı ve hiç aksaklık yaşamadan oynamak isteriz. Fakat bazen kullandığımız internet bağlantısından bazense bilgisayar hızımızdan dolayı istediğimiz verimi alamayız. İşte, tam burada bir oyun hızlandırıcı program yükleme isteği duyarız. Peki, oyun hızlandırıcı program nedir? Oyun hızlandırıcı programlar bilgisayarınızı optimize ederek performansın sadece oyuna odaklı olmasını sağlarlar.

Çağımızın oyunları her ne kadar eğlenceli olsalar da grafikleri ve işlemcileri zorlamaları sebebiyle yüksek donanım isterler. Haliyle eski bir bilgisayarınız varsa performansınız düşecek ve oyun zevkiniz kaybolacaktır. Zamanı geçmiş oyunları bile ele aldığımızda ortaya çıkan sistem gereksinimleri sizin bilgisayarınızı kapsamıyor olabilir.

Oyun Hızlandırıcı Programlar Oyuna Nasıl Etki Ederler?

Bir oyun hızlandırıcı program kullandığınızda bu program bilgisayarınızda bazı değişiklikler yapar. Örneğin, arka planda çalışan uygulamalardan gereksiz olanları temizler ve bilgisayarınızı rahatlatır. Böylece RAM kullanımı azalır ve oyun için daha rahat bir RAM kullanımı sağlanır. Bunların yanında programlardan bazıları sürücülerinizin güncel olup olmadığını bile denetleyebilirler.

Ancak bu tür programların doğru seçilmesi ve dikkatli kullanılması gerekmektedir. Çünkü bazıları sisteminizi hızlandırmak yerine daha çok yavaşlatabilirler. Biz de bu tür kriterleri göz önünde bulundurarak sizler için kullanabileceğiniz hızlandırma programlarını listeledik.

En İyi Oyun Hızlandırıcı Programlar

Listemize geçmeden önce programların birçok kullanıcı tarafından tercih edildiğini ve oldukça bilinen uygulamalar olduklarını belirtmek istiyoruz.

Smart GameBooster

Smart GameBooster genel olarak bakıldığında birçok özelliğe sahip. Bu program da hard disk, işlemci, ekran kartı gibi donanımların sıcaklık bilgilerini de sizlere yansıtıyor. Ayrıca program üzerinden daha önce böldüğünüz disklerinizi de birleştirebiliyorsunuz. En iyi oyun hızlandırıcı programlar arasında yer alan Smart GameBooster, tabi ki sadece bu özellikler ile kalmıyor.

Programın asıl amacı bilgisayarınızı oyuna göre optimize etmek. Yani bir oyuna girdiğinizde öncelikle uygulamayı etkinleştirdiğinizde oyununuz için özel ayarlar uygulanacaktır. Örneğin, RAM belleğinizde boşta çalışan uygulamaları temizleyecek ve daha iyi performans almanızı sağlayacaktır. Ayrıca program üzerinden sizlere bilgisayarınızda güncel olmayan sürücüleri gösterecek ve güncellemenizi sağlayacaktır. Ürünün kendi web sitesinde ücretsiz versiyonu yer almaktadır. Ücretsiz versiyonu windows ve diğer işletim sistemleri için indirmek için https://www.pcgameboost.com/download/ adresine gidebilirsiniz. Ürünün tam sürümünü almak için ise yıllık yaklaşık 20 dolar ödemeniz gerekmektedir.

Razer Cortex: Game Booster

Oyuncu hızlandırma ekipmanlarıyla ünlü firma en iyi oyun hızlandırıcı programlar arasında da adından söz ettiriyor. Çıktığı günden bu yana performansıyla rakiplerine göz dağı veren Razer Cortex , içinde bulundurduğu seçenekler ile dikkatleri üzerine çekiyor. Programın en büyük avantajı ise tamamen ücretsiz olması. Yani Cortex’in tüm özelliklerini ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz.

Programın özelliklerine gelecek olursak, içerisinde her hızlandırma programında olduğu gibi RAM temizleme özelliği yer alıyor. Ayrıca program üzerinden işlemcinizin %100 çalışmasını ve tüm kaynağını oyunlara odaklamasını sağlayabiliyorsunuz. Bilgisayarınızın güç seçeneklerini en yüksek performansa göre ayarlayabiliyor ve otomatik güncelleştirmeleri kapatabiliyorsunuz. Program ayrıca oyun haricinde direk sisteminizi optimize etmeye de yarıyor. Programı ücretsiz olarak indirmek için https://www.razer.com/cortex/boost adresine gitmeniz gerekiyor.

Advanced System Care

Advanced System Care aslında diğer programlardan farklı bir oyun hızlandırıcı program olma özelliği taşıyor. Bu program aslında sadece oyun odaklı değil. IObit firmasının sunduğu ürün uzun süredir piyasa da ve birçok kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Ücretsiz olarak kullanılan bu programdan daha fazla faydalanmak için tabi ki satın almanız gerekli.

Programın özelliklerinin sadece oyun odaklı olmadığını belirtmiştik. Çünkü bu üründe daha çok bilgisayarın genel performansı hedeflenmiş. Ancak tabi ki içerisinde yer alan ayarları uyguladığınızda oyunlara uygulanan optimizasyon ile benzer özellikler uygulanmış oluyor. Bilgisayar optimizasyonu yaptığınızda zaten RAM ve işlemci rahatlatılıyor. Diğer programlarda yapılan ayarlarda bunlar ile oldukça benzer. Bilgisayarınızda yer alan gereksiz uygulamalar temizleniyor ve daha rahat çalışması sağlanıyor. Programı ücretsiz indirmek veya satın almak için https://www.iobit.com/en/index.php adresini ziyaret edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!