featured

Paket Diyet Yemekleri Nereden Alınır? Avantajları ve Dezavantajları ile Paket Diyet Yemekleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son yıllarda diyet yapmak ve kilo vermek isteyenlerin günlük yoğunluklarından dolayı öğün takibi yapamamaları,  paket diyet yemekleri tercih etmelerine neden olmuştur. Önemli bir pazar olma yolunda ilerleyen paket diyet yemekleri ev ya da iş yerlerine adrese teslim servis şeklinde çalışmaktadır.  

Uzman diyetisyenler kilo gruplarına göre kalori miktarı belirleyip menüler hazırlamaktadır. Müşteri menü paketleri arasından kendisine uygun olan menüyü seçip satın alabilmektedir. Satın alınan paket her gün sabah adrese teslim edilmektedir.  

Sağlıklı gıda tüketerek hayatlarında sağlıklı ve düzenli beslenme kararı alan insanlara yardımcı olmak amacıyla kurulmuş bir sektördür. Dünya sağlık örgütü sağlıklı bir insanın bir günde alması gereken protein ve karbonhidrat oranlarını yağ miktarlarını açıklamıştır. Paket diyet yemekleri menüleri bu kıstaslara göre hazırlanıp müşterilere sunulmaktadır. 

Paket Diyet Yemeklerine Nasıl Ulaşabilirim?

Paket diyet yemekleri her ilde farklı şirketler tarafından hizmete sunulmaktadır. İstediğiniz kalori miktarından yaptığınız diyet şekline uygun menüler tercih edebilirsiniz. 

1 – Rafinera

Ankara ve İstanbul’da internet üzerinden sipariş alıp ev ve ofislere hizmet veren bir şirkettir. Ofis, Klasik, Protein Plus, Rafinera Juice, Rafinera Reset gibi menüleri olan şirket istediğiniz kalori miktarında menüler hazırlıyor. Siteye girerek ideal kilo ve kalori hesaplaması yaparak ona göre menü tercihi yapabilir, online olarak uzman diyetisyen desteği alabilirsiniz. Birçok ünlü ismen de tercih ettiği bir paket diyet yemekleri firmasıdır.

2 – Fedbox

Farklı kalori miktarlarına uygun farklı birçok menüsü vardır. Aynı zamanda Catering hizmeti de sunan bir internet firmasıdır. 81 ille hizmet vermesiyle Türkiye’nin her yerine ulaşım sağlayan büyük bir firmadır.

3 – Melbox

Sadece İstanbul içine dağıtım yapan şirket catering ve diyet yemekleri hizmeti sunmaktadır. İstediğiniz kalori miktarına uygun 4 ya fa 5 öğün şeklinde paketler mevcuttur. Uzman diyetisyenlerden yardım alabileceğiniz bu konuda Türkiye’nin ikinci önemli firmasıdır.

4 – Diyet Kapımda

Ankara, İzmir, İstanbul başta olmak üzere 15 farklı şehirde paket dağıtım hizmeti veren bir şirkettir. Diyet seçeneğiniz ve kalori ihtiyacınıza uygun 12 çeşit paket hizmeti vardır. Ayrıca soğuk sıkım detox suyu paketleri de mevcuttur.

5 – Roksi

İstanbul içine hizmet veren bir şirkettir. Diyetisyen onaylarıyla hazırlanan paket diyet yemekleri hızlı bir şekilde kapınıza kadar getirilmektedir. Diyetisyenler yardımıyla ideal kilonuz ve vücut kitle endeksinize göre hesaplanan kalori miktarınıza göre size özel menüler hazırlanmaktadır.

Paket Diyet Yemekleri Avantajları

Günlük hayatın yoğunluğu ve karmaşası içerisinde paket diyet yemekleri önemli bir kurtarıcı olmaktadır. Yoğun olarak çalışıp bir de sağlıklı beslenmek için vakit ayırmak oldukça zordur. Sağlıklı beslenmeyi hayat rutini haline getirmek isteyen insanlar aylık paketler alarak uzman diyetisyenlerin hazırlamış olduğu menülerden faydalanmaktadır. 

Zayıflamak isteyen ya da kilo kontrolü sağlamak isteyenlerinde son zamanlarda en çok kullandığı paket yemek sistemidir. Çünkü her gün sağlıklı öğünler hazırlamak oldukça zor olmaktadır. Paket diyet yemekleri sistemi kişileri bu sıkıntıdan kurtarmaktadır.  

Her gün ana öğünler ve ara öğünler olarak 4-5 öğün hazır yemek sabah erkenden kapınıza geliyor. Gün içinde acaba ne yesem diye düşünmek zorunda kalınmamaktadır. İster yoğun tempoda çalışın ister ev hanımı olun sizin için sağlıklı öğünler hazırlanan paket diyet yemekleri hizmetini tercih edebilirsiniz.

Paket Diyet Yemekleri Dezavantajları

Paket diyet yemeklerinin pratik ve sizin için hazırlanmış sağlıklı öğünler olması bir avantaj olmaktadır. Fakat bu avantajın yanında dezavantajı da olan bir sektördür. Dezavantajlarından birisi ücretlerinin pahalı olması diyebiliriz. 1 günlüğü ortalama 65 lira olan menüler herkese hitap etmemektedir.

Aylık paket alımı olduğu düşünüldüğünde bu miktar ortalama 2000 TL’yi bulmaktadır. Bu da belli kazanç seviyesindeki insanlar için sıkıntı olamamakla birlikte ülke genelinde hitap kitlesini etkilemektedir.  Bir diğer dezavantajı ise gıdaların paketli ve soğuk gelmesidir. Ev ortamında bu durum çok sıkıntı yaratmasa da ofis ortamında çalışan bir kişinin bu menüleri sıcak tüketmesi zorlaşmaktadır.

Sağlıklı beslenirken soğuk gıda tüketmek zorunda kalınmaktadır. Kargoyla teslimat süreci de bazen dezavantaj olabilmektedir. İş ve ya trafik yoğunluğundan dolayı geç gelen paketler ve buna bağlı olarak öğünlerde sarkmalar yaşanabilmektedir. Ayrıca taşıma sırasında paketlere özensiz davranılması gıdaların birbirine karışarak israf olmasına da neden olabilmektedir. 

Dengeli ve sağlıklı beslenmek isteyen kişiler veya kilo vermek isteyen kişiler kendilerine uygun olarak hazırlanmış diyet yemekleri sipariş etmektedirler. Kalorisi hesaplanmış paketler olarak yapılan yemek servisi dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam için önem arz etmektedir. Özellikle günlük kalori ihtiyacı hesaplanarak hazırlanan paketler kapıya teslim halinde iletilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!