featured

Panik Atak Tedavisinde Online Terapi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Panik atak son yıllarda git gide yaygınlaşan psikiyatrik durumlardan birisidir. İnsanların günlük yaşamlarını ve yaşam kalitelerini etkileyen bu soruna karşılık kullanılan yeni bir tedavi yöntemi olan online terapi günden güne yaygınlaşıyor.

Panik Atak Nedir?

Panik bozukluğu belirli bir durumla karşı karşıya kalındığında veya spontane bir şekilde gelişen yoğun kaygı ataklarına verilen isimdir. Bu durumun gerçekleşme sırasında insanlar sıklıkla öleceklerini, bayılacaklarını, çok kötü hissedeceklerini ya da akıllarını kaybedeceklerini düşünebilirler. Bu düşünceler atak sırasında yoğun kaygı yaratsa da bu ataklar yukarıda belirtilen sorunlara sebep olmazlar.

Ataklar çok farklı psikiyatrik durumda gözlemlenebilir. Bir kez bu durumu yaşamış olmak bazen farklı ataklara sebebiyet verebilirken bazen bir kere ile sınırlı kalabilmektedir. İlişkili durumları, gelişimi ve tedavisi için ise mutlaka bir ruh sağlığı uzmanı ile görüşmek gerekir.

Panik Atak Tedavisi Nasıl Olur?

Panik atak tedavisi için psikologlardan veya psikiyatristlerden destek alınabilir. Psikologlar terapi ile ilaçsız psikiyatristler ise ilaçla tedavi ederler. Her iki yöntem de etkili sonuçlar vermektedir. Ancak yapılan araştırmalarda öne çıkan bulgulardan birisi de terapi ile tedavi edilen vakaların uzun dönemde ilaçla tedavi edilenlere göre daha kalıcı iyilik hali yakalamış olmalarıdır.

Panik Atak Tedavisinde Psikolog Desteği

Psikologlar panik atağı tedavisinde terapi yöntemlerini kullanırlar. Konuşarak bir hastalığın tedavi edilmesi bazılarına mümkün gözükmese de psikoterapinin bilimsel bir yöntem olduğu ve ataklar üzerinde çok etkili olduğunu belirtmek gerekir.

Terapi, panik bozukluğu tedavisi için kişinin bedensel belirtilerini algılama şekline ve bunlara reaksiyonuna müdahale ederek tehlikeli olmayan fiziksel belirtilere karşı hassasiyetini azaltmaya, kişinin yaşam kalitesini yükseltmeye çalışır.

Panik Atak Tedavisinde Online Terapi

Bazı atak vakaları evlerinden çıkma, toplu taşıma kullanma gibi konularda zorlanırlar. Bu durum tedaviye erişimlerini de olumsuz etkiler. Tedaviye başlayamaz veya başlasalar da sürdürmekte zorlanırlar. Bazı vakalar ise bulundukları şehir ve imkanları sebebiyle yeterli sağlık hizmetinden faydalanamazlar.

Bu tip durumlar tedavi sürecini zorlaştırsa da günümüzde teknolojinin gelişmesiyle beraber artık online terapi uygulamaları kullanılmaktadır. Online terapi sayesinde insanlar evlerinden çıkmadan istedikleri yerden istedikleri psikolog ile görüşme fırsatı bulabilmektedir.

Online Terapi için Psikolog Tavsiyeleri

Panik durumlarında geçirilen atak tedavisi için online terapi size mantıklı göründüyse sırada size en iyi yardımcı sağlayacak online terapist veya online psikoloğu bulmak kalıyor. Psikologların büyük kısmı online terapi konusunda da destek verse de uzman seçiminde bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Bunlar:

Panik bozukluğu konusunda deneyimli olmasıUygun eğitim ve donanıma sahip olmasıAktif danışan görmesi

Araştırmalarınızda sizlere yardımcı olması için İzmir’de hizmet veren Nora Psikoloji’nin https://norapsikoloji.com/online-terapi/ sayfasını inceleyerek online terapi ve online psikologlar ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Panik Atak Nedenleri Nelerdir?

Panik atak nedenleri nelerdir sorusunun net bir cevabı bulunmamaktadır. Ruhsal bir sorun olduğunu için diğer psikolojik sorunlarda olduğu gibi nedeni tam bilinememektedir. Genel olarak kişisel bir korku, çocuklukta ortaya çıkan travmatik bir olay olabilir. Çok stresli dönemlerden geçen veya herhangi bir üzücü problem yaşayan kişilerin panik bozukluk hastası olduğu görülmektedir.

Panik Atak Belirtileri Nelerdir?

Panik atak tanısı konulan kişilerde genelde belirti olarak şunlar görülmektedir;

Hızlı kalp atışının olması. Bu durumun görülmesi sonucunda EKG istenebilir. Farklı bir kalp rahatsızlığı olup olmadığı netleştirilir. Çünkü kalp krizi geçirip geçirmeme belirtisi de olabilir. Kalp krizi geçirip ölme riskinin ortadan kalkması için EKG şarttır.Baş dönmesi Yüksek ateş oluşmasıBoğuluyormuş hissiGöğüs ağrısı oluşmasıAğızda kurulukTerleme ve üşümeMide bulantısıAnlık tuvalet ihtiyacı hissetmekYoğun bir nefes darlığı gibi belirtiler panik atağın göstergesi olabilir. Ayrıca panik atakları tetikleyebilir.

YouTube video

Uzman kişilerden bilişsel davranışçı terapi alınması gerekir. Aksi takdirde bir süre sonra bu hastalık sizleri büyük bir psikolojik buhrana sokabilir. Hastalığınız, 6698 sayılı kişisel verilerin korunması kanunu ile gizli tutulacaktır. Hasta-doktor ilişkisi içerisinde tedaviniz yürütülecektir.

Online Terapi Nedir?

Online terapi nedir sorusu sıkça sorulan sorular arasındadır. Yüz yüze terapi için klinik psikolog danışmanlığı alama durumu olmadığında sesli ve görüntülü görüşme yapılmaktadır. İnternet üzerinden gerçekleştirilen bu danışmanlık hizmeti için kliniklerden yine randevu alınması gerekmektedir. Online randevu alındıktan sonra bireysel terapi olarak psikolojik danışmanlık verilmektedir. Verilen hizmetler arasında;

YouTube video
Aile danışmanlığıSınav kaygısı, sınav sonrası stres ve kaygı bozukluklarıÇift terapisiYeme bozukluklarıObsesif Kompulsif bozuklukSosyal fobiTravma sonrası stres bozukluğuCinsel terapiDepresyon problemleri gibi birçok soruna çözüm odaklı terapi yapılmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!