featured

Para Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır ? Para Ağacı Nedir ? Para Çiçeği Ne İşe Yarar ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halk arasında para ağacı, para bitkisi, bereket bitkisi , para çiçeği ve money plant gibi isimlerle anılan Crassula ovata bitkisi yurt dışında özellikle uzak doğulu ülkelerde oldukça popüler olan bir bitki çeşidi olarak bilinmektedir.

Ülkemizde genellikle yaşlı insanların bildiği fakat sosyal medya sayesinde yayılan oldukça ilginç fakat oldukça da inanılan bir yapısı vardır. Feng Shui duymayan yoktur. Şimdi para ağacı nedir , para ağacı çiçek açar mı , para ağacı çeşitleri nelerdir, para ağacı bonsai bitkisi nasıl yetiştirilir, para çiçeği çeşitleri var mıdır , bereket çiçeği nasıl çoğaltılır , gerçek para ağacı nerede yetişir sorularına cevap bulalım. 

Para Ağacı Bakımı ve Yetiştirmesi Nasıl Yapılır?

Bereket ağacı bakımı oldukça kolay bir çiçek türüdür. Para ağacı bakımı sırasında  dikkat edilmesi gereken küçük ipuçlarına uyduğunuz zaman bitkinizi sağlıklı bir şekilde yetiştirebilir ve hatta çoğaltabilirsiniz. Peki, para ağacı bakımı nasıl yapılır? İşte, cevapları:

Sukulent bitkiler ailesinden olan bereket bitkisi, meyvesiz bir saksı bitkisidir. Çok uğurlu olduğuna inanılan bu bitki sayesinde ev içerisinde mutluluk ve bolluk yaşanacağına inanılır. Meyve vermeyen para çiçeği sayesinde eviniz artık daha pozitif ve yüksek enerjili olacağına inanılır.

Ayrıca bu bitkinin bakımı diğer bitkilere göre oldukça kolaydır ve aşırı ilgi gerektirmez. Fazla su istemeyen bu bitkiyi sadece toprağının kuruduğunda sulanması yeterli olacaktır. Bitkinin konumu ise oldukça önemlidir. Bitki konulduğu yerde sabit kalması inanılışların daha çabuk gerçekleşmesi ve bitkisi sağlığı açısından önemlidir.

1 – Para Ağacı Yeri

Öncelikle bitkinin yerini sevmesi, bereket ağacı bakımı için önemli bir noktadır. Yani, bitkinin uygun bir yere yerleştirilmesi ve o yerden çok fazla oynatılmaması gereklidir. Çünkü bazı bitki türleri yer değişikliğine duyarlıdır. Yani, yeri değiştirildiğinde konforu bozulduğu için sağlığı bozulabilir. Hızla büyüyen ağaç birden yavaşlayabilir ya da ağacın dalları kuruyabilir. 

2 – Saksı Seçimi

Para ağacı bir saksı bitkisidir. Bu nedenle kendisine uygun saksının kullanılması, sağlıklı bir şekilde büyümesinde büyük etkiye sahiptir. Saksı, köklerini ve gövdesini taşıyabilecek kadar geniş olmalıdır. 

Para çiçeğinin gelişimi için saksının derinliği çok önemlidir. Bitkimiz hava akımlarından çok çabuk etkilendiği için esinti ya da cereyana maruz kalmayacağı bir konumda bakılmalıdır.

3 – Rüzgardan Korumak

Para ağacı rüzgardan çabuk etkilenen bir yapıya sahiptir. Bu nedenle hava akımının değişken olduğu yerde bulundurulmamalıdır. 

4 – Sıcaklık Ayarı

Para ağacı bakımı konusunda bir diğer önemli nokta ise sıcaklık ayarıdır. Kışın 7 derecenin üzerinde bir sıcaklık isteyen bereket ağacı, yazın da çok kurak ortamı sevmez. Kış aylarında soğuktan korumak için çevresine poşet koruma yapılabilir. 

Para çiçeği (Crassula Ovata) bakımında dikkat etmeniz gereken hususlara önem verirseniz sizinde kolaylıkla yetiştirebileceğiniz bir bitkidir. Para çiçeği soğuğu çok sevmeyen bir bitkidir. ideal yetişme sıcaklığı 15 – 35 derece arasıdır.

Para çiçeğinize eğer dış mekanda bakmak zorundaysanız havaların soğumaya başlamasından önce (ekim sonu, kasım başı gibi) iç mekana yavaş yavaş alıştırarak almanız gerekmektedir. Çünkü bu değişimi hızlı bir şekilde yaparsanız bitkiniz yine olumsuz yönde etkilenecektir.

5 – Sulama

Para ağacı sulama sıklığı birçok bitkiden daha kolay takip edilir. Bereket ağacı sulama rutini için toprağın takip edilmesi yeterlidir. Saksının içerisindeki toprak kuruduğu zaman sulama zamanı gelmiş demektir. Kış aylarında soğuk su ile sulama yapılmamalıdır. Mutlaka ılıtılmış su kullanılmalıdır. Sulamasını haftada bir gün yapmakta fayda var. Yaz aylarında yaşadığınız yerin havası çok sıcaksa sulama miktarını toprak nemini kontrol ederek artırmakta gerekebilir.

6 – Çoğaltma 

Çiçeği de kendisi gibi yaprak olan para ağacı çoğaltma işlemi sırasında dallar gövdeye yakın olacak şekilde bitkiden ayrılır. Bitkiden ayrılan dal bir bardak ya da başka bir cam kap içerisinde suda bekletilir. Daldan kökler çıkmaya başladıktan sonra bir iki gün daha beklenir. Ardından kökleri ile birlikte yeni fidan saksıya ekilir. 

Siz de bir yakınınıza para ağacı çeş itleri arasından bir hediye almak istiyorsanız ya da sevgililer günü için değişik bir hediye arıyorsanız, para ağacı çiçek sepeti modellerini inceleyiniz. Yine siteden para ağacı yorumları okuyarak alacağınız bereket çiçeği çeşitlerini belirleyebilirsiniz. Çiçek sepeti içerisinden beğendiğiniz çiçeği sepete ekle komutunu vererek istediğiniz saat ve yere teslim edilmesini sağlayabilirsiniz. 

Para Çiçeği Çiçek Açar mı ?

Evet çiçek açan bir bitkidir. Ancak para çiçeğinin çiçek açması için aydınlık bir ortamda bulunması gerekir. Ayrıca bilmeniz gereken diğer konu ise bitkinin çiçek açabilmesi için en az 4 yaşında olması gerekir. Bahar aylarının ilk zamanlarında açan çiçekler yıldız şeklinde beyaz ya da pembe renklerde olurlar..

Bonus: Para Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır Video Rehber ?

YouTube video

Feng Shui Açısından Para Ağacı ve Etkileri Nelerdir?

1 – Evinde Para Artar

Bereket bitkisi inanılışa göre evin bereketini, bolluğunu arttırmaktadır. Evin içerisinde konulacak bir konumda sürekli sabit kalması gerekmektedir. Ayrıca inanılışa göre eve gelen bir zengin kişi bitkinin toprağına para gömerse o ev parasızlık sorunu çekmez.

2 – Enerjiniz Artar

Para ağacı ve bitkinin yaydığı enerji sayesinde artık daha dinç ve daha enerjik olacaksınız. İnanılışa göre bitki eğer yerini severse yaydığı enerji ile daha pozitif bir yapıya bürüneceksiniz. Özellikle uzak doğu ülkelerinde kullanılan bu bitkiyi eğer negatif enerjiniz var ise mutlaka denemelisiniz.

3 – Evde Bolluk Eksik Olmaz

İnanılışa göre para ağacı girdiği evde bolluk eksik olmaz. Eğer siz de bu tarz inanışlara inanıyor ve bolluk sorunu yaşıyor iseniz bu bitkiyi deneyerek tecrübe edebilirsiniz.

4 – Şans Getirir

Bu bitkinin girdiği evde inanılışlara göre şans getirir. Özellikle konumunun önemli olduğu bu bitki eğer doğru konuma konulursa o evde şans eksik olmaz. Feng Shui uzmanlarına göre bitki evin sağ tarafına konulması gerekir ve konulduğu yerde sabit kalması gerekir.

5 – Huzurunuz Eksik Olmaz

Bereket bitkisi girdiği evde Feng Shui uzmanlarına göre huzur eksik olmaz. Huzurlu bir ev istiyor iseniz bu bitkisi evinizin sağ tarafına sabit kalacak şekilde yerleştirmeniz gerekir. Unutmadan bu bitkiyi yattığınız odaya koymamanız gerekir. Sadece bu bitki değil hiçbir bitkiyi yatak odasına koymamanız gerekir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!