Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Nedir? Nasıl Kullanılır?

Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Nedir? Nasıl Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tam vücut emniyet kemerleri, aktif olarak düşüşlerde durdurma görevi üstlenir. Paraşüt tipi emniyet kemerlerinin ana olarak iki amacı vardır. Birinci olarak serbest düşme durumunda kuvveti kişinin vücuduna güvenli olarak dağıtmak, ikinci olarak kişinin işine etki etmeyecek şekilde hareket kabiliyeti sağlamaktır. Tam vücut emniyet kemerleri, bacakların ve kalçaların üst kısımlarını destekleyen oturma kemeri, göğsü ve omuzları destekleyen bir göğüs kemerinin özelliklerinin birleşimidir. Uygun şekilde kullanıldığında bütün vücut tasarımı insanın gövdesini içerir ve düşüş anında kişinin dik konumda kalmasını sağlar.

Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri ve Olası Tehlikeler Nelerdir?

Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri tehlike yaratacak en önemli durumu bu ekipmanın keskin bir kenara sahip olmasıdır. Bu kenarların çoğunun geleneksek ipi kesme tehlikesi yaratmaktadır. Aşındırıcı ve keskin kenarlara teması sonucu kopan naylon dokuma boyunlukların ve çelik kabloların geçmişte örnekleri vardır. Bu durum ekipmanı kullana insanlar için büyük bir risk oluşturmaktadır. Bu nedenle kullanılmadan önce kesinlikle kontrol edilmeli ve fiyatına aldırış edilmeden zarar gördüyse değiştirilmelidir.

Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Nedir? Nasıl Kullanılır?

Paraşüt Tipi Emniyet Kemerinin Standartları Nelerdir?

Paraşüt Tipi Emniyet Kemerinin bazı durumlarda kullanımdan çıkartılması gerekmektedir. Bu durumlar;

  • Alıştırmalardan sonra halatların çapının düz olmaması
  • Halat kordonunun aşınmış, tüylü, kopmuş ve kesilmiş olması

Bu halatlar ne kadar çok kullanılmışsa ve ne kadar eskiyse muayenesi o kadar önemlidir. Bu durum önemsenmeyecek ve göz ardı edilemeyecek kadar önemlidir.

İş Eldiveni Nedir? Nerelerde Kullanılmalıdır?

İş eldivenleriçalışanların çalışma ortamlarında güvenliklerini sağlamaları ve rahat bir şekilde çalışmalarını sağlamak amacıyla kullanılması gereken bir kişisel koruyucu donanımdır. Kullanım alanlarına göre, elektrikçi eldivenleri, kimyasal iş eldivenleri, kesilme dirençli iş eldivenleri, ısıl dirençli iş eldivenleri, hassas montaj eldivenleri gibi birçok farklı çeşitleri vardır.

Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Nedir? Nasıl Kullanılır?

Neden İş Eldiveni Kullanılmalıdır?

Ellerde ve parmaklarda gerçekleşen iş kazaları, iş kazaları istatistiklerine göre sırtlarda ve belde gerçekleşen kazalardan sonra %16’ya yakın oranı ile en çok gerçekleşen kazalardır. Delici kesici iş aletleri, kimyasal riskler ve buna benzer tehlikelere sahip işlerde çalışan insanların kullanmaları gerek iş eldivenleri kritik öneme sahiptir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!