featured

Patates Yatağında Kaşarlı Yumurta ve Bazlama Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sahura bugün ne pişirsem diyorsanız işte muhteşem bir tarif patates yatağında kaşarlı yumurta. Bu tarif alışılagelmişin dışında farklı bir sunumla ve tatla olacak. Hazırlayacağımız tarifimizle birlikte birde enfes bazlama tarifi sizlere vereceğiz. Şimdi gece sahur için hazırlıklara başlayalım, gelin hep birlikte sahur soframız için mutfağa gidelim.

10. Gün Sahur Tarifleri

1- Patates Yatağında Kaşarlı Yumurta Tarifi

Patates Yatağında Kaşarlı Yumurta Malzemeleri

1 kilo Patates,250 gram kaşar peyniri rendesi,1,5 su bardağı galeta unu,Arzuya göre 100 gram pastırma veya sucuk,Bir tutam maydanoz,Tuz,Karabiber,6 yumurta.

Patates Yatağında Kaşarlı Yumurta

Patatesler yıkanır, kabukları soyulur ve haşlanır.Haşlanan patatesler çukur bir kase içerisinde ezilir.Üzerine 150 gram kaşar peyniri, galeta unu, arzuya göre pastırma veya sucuk, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber eklenerek iyice yoğurulur.Yoğurulan patatesli karışımdan büyük bezeler alınır ve pişirme kağıdına konur.Ortalarına bir bardak ile bastırılır ve bir miktar galeta unu serpilir.En son çukurlara kaşar peyniri konularak bir yumurta kırılır ve 180 derece fırında yumurta pişene kadar pişirilir.Servise hazır hale gelen patates yatağında kaşarlı yumurta, servis tabaklarına alınarak sıcak olarak servis edilir.

2- Bazlama Nasıl Yapılır? Bazlama Tarifi

Bazlama Malzemeleri

600 gram un,1 bardak ılık süt,1 yumurta,2 su bardağı kadar ılık su,1 paket insant maya,Bir tutam tuz.

Bazlama Yapılışı

Bazlama yapmak için çukur bir kase içerisinde tüm malzemeler eklenerek yoğurulur.Yoğurulan hamur iyice mayalanıp kabarana kadar üzeri örtülerek dinlendirilir.Dinlenen hamurdan büyük veya küçük arzuya göre bezeler alınır ve kalın olacak şekilde ister el yardımıyla istenirse merdane yardımıyla yuvarlak açılır.Açılan bazlama hamuru yanmaz bir tavada tavanın yapağı kapatılarak kısık ateşte ters düz edilerek pişirilir.

Bugün sahur tarifleri olarak sizlere iki nefis tarif sunduk. Bir kahvaltı sofrasına yakışacağını düşündüğümüz bu tariflerden sonra tatlı olarak gece ağır olmaması için mevsim meyvesi tercih edebilirsiniz. Bir sonraki Ramazan menümüz iftar yemek tarifleri olacak. Afiyet olsun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!