featured

Pathao Kurucusu Fahim Saleh Vahşice Öldürüldü

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bangladeş kökenli Amerikalı girişimci Fahim Saleh New York’taki evinde ölü bulundu. Nijerya ve Bangladeş’te gerçekleştirdiği iki farklı proje ile dünyaya kendisini tanıtan Saleh, Pathao sipariş sitesinin de kurucusu olması ile tanınmaktadır. 

Fahim Saleh Ölüm Haberini Pathao Yöneticileri Duyurdu

Yetenekli girişimci Saleh’in ölümü aynı zamanda kurucusu olduğu Pathao şirketi yöneticileri tarafından duyuruldu.

 “Kurucumuz ve CEO’muz Fahim Saleh’in ani ve trajik kaybını sizlere duyurduğumuz için derinden üzüntü duyuyoruz.”

ifadesini kullanan şirket yöneticileri olayın aydınlatılması için başvuruda bulundular. Araştırmaları devam eden Newyork Polisi şüpheli ya da olay seyri ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Profesyonel Bir Cinayet Olabilir

Polis tarafından herhangi bir paylaşım yapılmazken 33 yaşındaki genç girişimcinin yaşadığı binada yer alan güvenlik kameralarında maskeli bir adam ile aynı asansöre bindiği  görüldü. Polisin bu delil çerçevesinde profesyonel bir cinayetten şüphelendiğini ifade eden New York medyası olayla ilgili detayları paylaşımlarını sürdüreceklerini ifade etmektedirler. 

Yanında Elektrikli Testere Bulundu

ABD medyası, Saleh cinayet yerinde elektrikli testerenin bırakıldığını ifade ederken, ünlü iş adamının kız kardeşi tarafından bulunduğunu not düştü. Başı ve uzuvları kesilmiş şekilde bulunan 33 yaşındaki girişimcinin cansız bedeninin yanında elektrikli testere ve siyah poşetlerin olması profesyonel bir cinayeti işaret etmektedir. 

Fahim Saleh Kimdir ?

Uber benzeri bir uygulama ile motorbisikletli ulaşım yöntemi geliştiren Fahim Saleh kimdir ? İlk şirketini henüz 15 yaşında iken kuran Saleh 1986 yılında Amerika’da doğmuştur. Asıl kökeni Bangladeş olan ünlü girişimcinin çok sayıda teknolojik yatırımı ve girişimi bulunmaktadır. Nepal ve Bangladeş için büyük önemi olan Pathao uygulaması ile dünyaya kendisini tanıtan Saleh motosiklet taksilerin Lagos’ta yasaklanması ile büyük bir ekonomik sorun yaşamıştır. 

Fahim Saleh Nereli ?

Bangladeş’ten Amerika’ya göçmüş bir ailenin 3 çocuğundan biri olan Fahim Saleh nereli sorusunun cevabı Bangladeş’tir. Amerika’da yetişmesine rağmen memleketini geliştirmeyi hedefleyen girişimlerde bulunan Saleh hem çok yetenekli hem de çok pratik olması ile tanınmaktaydı. Kurucusu olduğu uber şirketi ile benzer şekilde çalışan Pathao motosiklet taksi, sipariş ve alışveriş uygulaması ile dünyaya sesini duyuran Saleh, genç yaşta başarı elde etmiş girişimciler arasında yer almaktadır. 

Pathao Nedir ?

Motosiklet taksi hizmeti ile bilinen Pathao nedir nasıl kullanılır ? Pathao aynı zamanda çok sayıda fonksiyonu olan bir hizmet sitesidir. Bu hizmetlerin içerisinde yemek siparişi, logistik yani taşımacılık hizmeti, motosiklet kiralama, araç kiralama, kargo ve kurye hizmetleri yer almaktadır. 

Fahim Saleh ‘in Kurulmasına Yardımcı Olduğu  Gokada Nedir ?

Fahim Saleh kimdir sorusu ile birlikte akla gelecek en önemli uygulamalardan biri de Gokada uygulamasıdır. Nijerya’da trafiğin yoğunluğunu azaltmak amacı ile geliştirilen Gokada nedir ? Gokada bir tür Uber taksi benzeri uygulamadır. Öyle ki bu uygulama ile motosiklet taksi hizmeti alınabilir ve gitmek istenen yere hem hızlı hem de güvebilir bir şekilde ulaşılabilir. Ünlü girişimcinin Nijerya’nın en işlek kentlerinden olan Lagos’ta motosiklet taksi uygulamasının yasaklanması ile Gokado uygulamasının büyük sorun yaşadığı bilinmektedir. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!