featured

Peaky Blinders Ne Demek? Peaky Blinders 6. Sezon Gelecek mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Peaky Blinders ne demek? 5 sezondan oluşan ve her bölümü 55 dakika süren Peaky Blinders dizisi son zamanlarda oldukça popüler oldu. Dizi hayranlarının en çok araştırdığı konuların başında gelen Peaky Blinders ne demek, Peaky Blinders 6.sezon ne zaman ve Peaky Blinders oyuncuları kimlerdir gibi soruları sizler için cevapladık!

YouTube video

Dünyanın en büyük online video içerik portalı olarak bilinen Netfilix’te yayınlanan Peaky Blinders dizisinin son dönemde pek çok dizi hayranının ilgisini çekmeyi başardığını söyleyebiliriz. Peki Peaky Blinders ne demek? Peaky Blinders konusu ve oyuncu kadrosu nedir? Hazırsanız başlayalım!

Peaky Blinders Ne Demek? 

Peaky Blinders ne demek? Peaky Blinders, 19. yüzyılda Birmingham sokak çetesinin adı olarak biliniyor. İddiaya göre isimleri çetenin giydiği şapkadan geliyor. Netflix’te yayınlanan Peaky Blinders dizisi de bu çetenin ve onların işlediği suçlar işlenerek çekildi. Dizinin ilk sezonu da 13 Eylül 2013 tarihinde yayınlanmaya başlandı.

Peaky Blinders ne demek konusuna gelecek olursak, aslında iki genel görüş bulunuyor diyebiliriz. İlk teoriye göre, isim, çetenin savaş sırasında rakibini geçici veya kalıcı olarak kör etmek için şapkalarının ucuna diktiği usturadan geliyor.

Bu teoriye inanmayan bir diğer grup ise, o dönemde tüm çetelerin kendi giyim tarzları olduğunu ifade etmektedirler. Peaky Blinders çetesinin adının doğrudan çeteye özgü Peak Cap beresinden geldiğini de iddia edenler yok değil. Bu çeteler şiddet uygulamak için şapkalarına jilet dikmemiş, metal burunlu ayakkabı, kemer tokası ve bıçak kullanmışlardır.

1- Peaky Blinders Konusu Nedir?

Peaky Blinders ne demek? Peaky Blinders konusu, senaryo işleniş akışı olarak incelendiğinde, Birinci Dünya Savaşı sırasında oyun çeteleri, komünistler ve karşıt ülkeler arasındaki düşmanlığı anlatıyor. Çete, insanları kör etmek için şapkalarına ustura takmasıyla ünlüdür. Çete üyeleri, soygun ve at yarışlarından geçimini sağlar.

Bu sebeple insanlarda büyük bir korkuya neden olan çetenin soygunda hata yapmasının ardından kasabaya yeni bir müfettiş gelir ve işler karışmaya başlar. Bu sayede çetenin rüşvet alması azaltılmış ve iş yapmak zorlaşmış olur. Öte yandan çetenin lideri de hiç olmadığı kadar acımasız olmaya başlamıştır.

2- Peaky Blinders Oyuncuları Kimdir?

Netflix’in popüler dizisi Peaky Blinders ne demek, Peaky Blinders oyuncuları kimlerdir diye baktığımızda başrollerde; Thomas Shelby rolü ile Cillian Murphy, Arthur Shelby rolü ile Paul Anderson, Michael Gray rolü ile Finn Cole, John Shelby rolü ile Joe Cole ve Polly Gray rolü ile Helen McCrory’i görüyoruz. 

Peaky Blinders oyuncuları bu kadarla kısıtlı değil tabi ki. Dizide ilgi gören diğer oyuncular ise şöyle;

Sam NeillAnnabelle WallisIddo GoldbergSophie RundleNed DennehyCharlie Creed-MilesTom HardyTommy FlanaganAnya Taylor-Joy

3- Peaky Blinders Kaç Sezon?

2013 yılında öncelikle iki İngiliz kanallarında yayınlanmaya başlayan, en iyi yabancı diziler kategorisinde de yer alan Peaky Blinders ne demek? Peaky Blinders kaç sezon? Netflix’te hatrı sayılır bir izleyici kitlesine sahip olan bu gangstar dizisi toplamda 5 sezondur. Peaky Blinders yeni sezon ne zaman gelecek merakı yaşayan izleyiciler için ise hemen söyleyelim

4- Peaky Blinders Kaç Bölüm?

5 sezondan oluşan ve her bir bölümü 55 dk süren Peaky Blinders dizisi toplamda 30 bölümden oluşuyor. 

5- Peaky Blinders 6. Sezon Ne Zaman?

Farklı ve heyecanlı fikirlerle takip edilen, izledikçe kafalarda Peaky Blinders ne demek sorusunu uyandıran Netflix’in fenomen dizisi Peaky Blinders 6.sezon ne zaman gelecek soruları ise oldukça arttı. Dizinin hayranları, Peaky Blinders’ın 6.sezonunun ne zaman başlayacağıyla ilgili soruların yanıtlarını arama koyuldu.

Peaky Blinders yeni sezon ne zaman başlayacak sorusunun yanıtı ise belirsiz. Öte yandan dizinin yönetmeni Peaky Blinders’ın 6. sezonu için çalışmaların devam ettiğini açıkladı. 

6- Peaky Blinders Konusu Gerçek mi? 

Peaky Blinders ne demek sorusunu sizler için cevapladık. Peaky Blinders çetesinin gerçek olup olmadığı hakkında ise bizzat dizinin yaratıcısı Steven Knight’ın babasına ait bazı anılar olduğu biliniyor.

YouTube video

Babasının onları ‘şık giyinen, güçlü adamlar’ olarak tarif ettiğini ifade eden Knight, kesin olarak emin olmamakla birlikte amcasının da bu çetenin üyelerinden biri olabileceğini düşündüğünü her seferinde belirtiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!