featured

Pencere Önü Dekorasyon Fikirleri ile Evinize Neşe Katın

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pencere önü dekorasyon aksesuarları, bir evi hem içeriden hem de dışarıdan çok da güzel gösteren  dekorasyon fikirleri arasındadır. Kişiye özel tasarlanabilen evimizin küçük ama bir o kadar önemli bölümü şık bir dekorasyon fikri ile mükemmel bir şekilde kullanılabilir. İşte, en güzel pencere önü aksesuarları ile pencere önü dekorasyon fikirleri !

1 – Göz Zevkine Uygun Pencere Önü Aksesuarları

Stresli iş hayatı, karmaşık ve kalabalık şehir hayatı derken kendinize zaman ayırmayı ihmal edebilirsiniz. Gündelik hayatın sorunlarından uzaklaşmanın en iyi yollarından biri de insanlar dışında başka canlılarla da iletişim içinde olmaktır.

Eğer bir evcil hayvanın sorumluluğunu alamıyorsanız o zaman bir bitkinin sorumluluğunu alın! Bitkiler hem evinizde huzurlu vakit geçirmenizi sağlayacak hem de dekoratif olarak göz zevkinize hitap edecek. Pencere önü aksesuarları arasında, sizinle birlikte yaşayan ve iletişim içinde olabileceğiniz bir parça olması en iyisi olacaktır.

2 – Pencere Önü Bitkileri

Pencere önü bitkileri boş alanları değerlendirmek için en iyi seçeneklerden biri. İsterseniz pencerenizin önüne renk renk saksılar dizebilir, isterseniz tavana bir kancayla asacağınız sarkıt bitkiler kullanabilirsiniz. Eğer daha önce hiç çiçek bakmadıysanız, en dayanıklı ve yaşamaya en hevesli bitkileri tercih edebilirsiniz.

Bir fikir önerisi olarak; sarmaşık şeklinde uzayan bir bitki alın, büyüdüğü tomurcuk kısmından bir ip bağlayın ve bu ipi pencere çerçeveniz boyunca dolaştırarak sabitleyin. Sarmaşık bitkinizin zaman içinde bu ipe tutunarak ilerlediğini ve tüm pencere çerçevenizi sardığını göreceksiniz.

3 – Pencere Önü Süslemeleri

Pencere önü süslemeleri tercih ederken kendi yapacağınız süslemelere de yönelebilirsiniz. Size, perde kullanmayı bile düşünmeyeceğiniz, harika bir önerimiz var: Origami! Japonlar’ın geleneksel kağıt katlama sanatıyla kendi süslemelerinizi yaratabilirsiniz.

Origami ile kolayca yapabileceğiniz Turna kuşlarını bir ipe arka arkaya dizin. İpin başlangıcına ise bir korniş düğmesi takın ve ipe düğüm atın. İsterseniz el yapımı süslemelerinizden çokça yapabilir, perde gibi kullanabilirsiniz. Eğer az sayıda yapıp sade bir görüntü yaratmak isterseniz, birkaç tane ipi yan yana, perdenizin üzerine asabilirsiniz.

4 – Pencere Önü Sedirleri

Ülkemizdeki evlerde genelde pencere önünde kalorifer peteği olur ve ısı kaybı yaşamamak için peteğin önü kapatılmaz. Her ne kadar doğru bir yaklaşım olsa da başka seçenekler de mevcut. İsterseniz Pencerenizin önüne bir sedir yaptırabilir, kış aylarında kaloriferin önünde kitap okuyarak keyif yapabilirsiniz.

Bir okuma köşesi yapmak istiyorsanız, pencere önü aksesuarları içinden minik led lambaları seçebilirsiniz. Küçük led lambalardan edinin ve pencerenizin çerçevesine asın. İsterseniz pencerenizin önüne mumlar da yerleştirebilir, romantik bir alana sahip olabilirsiniz. Unutmayın ki dekorasyon tamamen sizin zevkinize bağlı ve sınırları olmayan bir alan.

5 – Çalışma Masası Dekorasyonu

Eğer evde ders çalışan bir çocuğunuz varsa ya da evde çok fazla masa başı işleriniz oluyorsa, sizin için pencere önü dekorasyon fikirlerinin en güzeli çalışma masası dekorasyonudur.Aydınlık bir ortamda çalışmak kadar verimli bir çalışma ortamı yoktur. Özellikle ders çalışan bir çocuk varsa ve ona bir çalışma masası hazırlıyorsanız onu mutlaka pencere önüne yerleştirmelisiniz. 

Bahçe kat ve çok kalabalık bir çocuk populasyonunun olduğu binalarda ise pencere önü ders çalışmak için uygun olmayacaktır. Bu noktada yaşanılan çevrenin koşullarına uygun şekilde tercihte bulunulmalıdır. 

6 – Hobi Köşesi

Eğer pencereye yakışan bir hobiniz varsa, örneğin uzay gibi mutlaka ve mutlaka bu noktayı hobi köşesi haline getirmelisiniz.Özellikle kitap okuma hobisi olanların tercih ettiği pencere önü dekorasyon fikirlerinden biri de teleskop düzeneğidir. Sahip olduğunuz teleskop düzeneğini ve onu kullanırken ihtiyaç duyacağınız ek malzemeleri pencerenizin önüne yerleştirebilirsiniz. 

Özellikle yatak odası ve yemek odası dekorasyonlarında kullanılan koltuk tasarım ögelerini de içerisinde bulunduran pencere önü dekorasyon fikirleri ile eviniz çok daha canlı hale gelebilir. Pencere önünde kalan boş alanı etkili bir şekilde kullanmak için oturma odaları ve salon tasarımınıza uygun dekorasyon ürünleri tercih edebilirsiniz. Eğer küçük bir çocuğunuz yoksa küçük bir dekoratif set alabilirsiniz. Ya da bu boş alanı bir oturma alanına çevirebilirsiniz.

Bonus: Pencere İçin Dekoratif Çiçeklik Yapılışı ( Video )

YouTube video

Pencere önü aksesuarları arasında en çok tercih edilenlerden biri olan çiçeklerinizi kullanmak için ise pencere için dekoratif çiçeklik yapılışı videosunu izleyebilirsiniz. Siz de zevkinize uygun dekoratif bir çiçeklik hazırlayabilir, pencerenizin dış kısmında baharı kutlayabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!