Perine Estetiği Nedir | Perineoplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Perine Estetiği Nedir | Perineoplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Perine estetiği nedir; perine düzeltme ve genital gençleştirme için uygulanan genital estetik uygulamalarından biridir. Ancak perien estetiğini diğer genital estetik ameliyatlarından ayıran en büyük fark; kadınlarda perine bölgesinin hasar alması nedeniyle yapılıyor olması…

Perine estetiği nedir, perineoplasti ameliyatı nasıl yapılır yazımızda özellikle normal doğum yaptığı için perine hasarı almış ve cinsel ilişkide perine yırtığı yaşamış kişilere özel olarak, perine estetiği ile ilgili merak edilen tüm sorulara cevap vereceğiz… İşte, perine estetiği nedir nasıl yapılır, perine estetiği sonrası hakkında bilgiler…

Perine Nedir?

Perine estetiği nedir anlamak için öncelikle perine nedir, perine bölgesi neresidir anlamak gerekli… Kadınlarda perine; vajina ve anüs arasında kalan ortalama 5 cm’lik alana verilen isimdir.

Perine Estetiği Nedir | Perineoplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Perine Bölgesi Neresi?

Perine bölgesi; kadınların anüs ile vajina arasındaki bölgedir. Kadınlarda perine bölgesi çok küçük bir alandır ancak hem kadınların genel sağlığı hem de cinsel yaşamı için oldukça önemlidir. Çünkü kadınlarda perine bölgesi içinde oldukça önemli kaslar bulunur. Bu bölgenin hasar alması, pek çok sağlık sorununa ve cinsel sağlık sorununa yol açabilir.

Örneğin; perine bölgesi içindeki kasların bir görevi de vajinanın kasılıp gevşemesini sağlamaktır. Yani perine bölgesinde hasar oluşması ya da perine yırtığı olması, vajinal genişlik problemlerine yol açabilir. Bu sebeple perine estetiği gün geçtikçe önem kazanıyor ve perine hasarı olan pek çok kadı perine estetiği nedir nasıl yapılır araştırıyor…

Perine Estetiği Nedir? Perineoplasti Ameliyatı Nedir?

Perine estetiği nedir; kadınlarda perine bölgesi düzeltme amacıyla yapılan cerrahi bir işlemdir. Perine estetiği perinoplasti ameliyatı ve perineoplasti ameliyatı olarak da bilinir. Bu genital estetik ameliyatı öncesinde her kadının perine hasarı belirlenir ve sorunlara yönelik olarak estetik işlemler planlanır. Kadınlarda anüs ve vajina arası alan olan perine bölgesinde yapılan tüm estetik işlemler, perine estetiği kapsamındadır.

Perine Estetiği Nedir Perineoplasti Amacı Nedir?

Perineoplasti ameliyatı amacı; perine bölgesindeki hasarları gidermek ve genital gençleştirme yapmaktır. Perinoplasti ameliyatı sayesinde kadınlar perine bölgesi kusurlarını giderebilmekte ve vajinal görünümlerini iyileştirebilmektedir.

Perine Estetiği Nedir | Perineoplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Perine Estetiği Neden Yapılır?

Kadınlarda perine bölgesindeki hasarlar hem genel sağlık durumuna hem de cinsel sağlık durumuna olumsuz etki edebilir. Dolayısı ile perine estetiğinin amacı vajinal görünümü düzeltirken , işlev bozukluklarına da gidermektir. Perine estetiği nedir nedenleri nelerdir denince, şu sorunlar bu genital estetik uygulamasına ihtiyaç doğurabilir:

  • Normal doğum esnasında perine yırtığı
  • Cinsel ilişkide perine yırtığı
  • Normal doğumda perine kesiği yapılması ve kötü dikiş atılması
  • İlerleyen yaş etkisiyle perine hasarı
  • Vajinal sarkma
  • Perine bölgesindeki deri fazlalıkları
  • Perine hasarı ya da yırtığı nedeniyle idrar ve dışkı tutamama
  • Kadınlarda cinsel isteksizlik ve özgüvensizlik

Perine Estetiği Nasıl Yapılır?

Perine estetiği genel anestezi veya lokal anestezi altında yapılabilir. Hangi anestezi yönteminin kullanılacağı, hastanın genel sağlık durumuna ve yapılacak estetik işlemlerin içeriğine göre değişir. Perinoplasti ameliyatı süresi de ortalama olarak 1 saattir. Perine estetiği ameliyatı sonrası hastalar kısa bir dinlenme süresinin ardından taburcu edilir.

Perineoplasti estetiğinde uygulanan en yaygın işlem; vajinanın arka duvarından V şeklinde kesi açmak ve hasarlı, sorunlu dokuların çıkartılmasıdır. Tüm hasarların giderilmesinden onarım işlemlerinin yapılmasından sonra perine bölgesindeki kaslar duruma göre ya gevşetilir ya da gerilir. Perine bölgesinin tamamen temizlenmesinden sonra dikiş atılır.

Eğer normal doğumdan dolayı atılan dikiş için perine estetiği yapılacaksa, hatalı ya da düzensiz dikiş alanı açılır ve daha sonra tekrardan düzgün bir biçimde dikilir.

Perineoplasti ameliyatı kapsamında yapılacak olan işlemler hastadan hastaya göre değişir. Kime hangi işlemlerin uygulanacağı, yapılacak olan jinekolojik muayene sonrası kesinlik kazanır. Eğer perinoplasti ameliyatı olmak istiyor ve perine estetiği nedir araştırıyorsanız, jinekolojik muayene olmadan sizin için gerekli olan estetik işlemleri belirleyemezsiniz.

Perine Estetiği Nedir | Perineoplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Perinoplasti Ameliyatı Sonrası Olası Yan Etkiler Nelerdir?

Perine estetiği nedir; perine bölgesinde cerrahi olarak gerçekleştirilen estetik operasyonların genel adıdır. Dolayısı ile her cerrahi operasyon gibi perineoplasti ameliyatı yan etkileri de vardır. Ancak bunlar her hasta için geçerli değildir. Perine estetiği olanlar için olası perinoplasti ameliyatı yan etkileri şunlardır:

  • Operasyon sonrası birkaç gün az miktarda kanama
  • İşlem sonrası birkaç gün vajinal akıntı
  • Genel ya da lokal anesteziye bağlı kabızlık, baş ağrısı, mide bulantısı, baş dönmesi
  • Operasyon sonrası birkaç gün vajinada ağrı, acı ve batma hissi
  • Enfeksiyon

Perinoplasti İyileşme Sürecinde Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Perineoplasti ameliyatı sonrasında genital bölge temiz ve kuru tutulmalıdır
  • Perine estetiği olanlarda birkaç gün akıntı ve kanama şikayetleri görülebilir. Akıntı ve kanama oldukça iç çamaşırı değiştirilmeli ve gerekli hijyen sağlanmalıdır. Eğer akıntı kötü kokulu ise ve kanama çok ise vakit kaybetmeden doktor ile iletişime geçilmeli
  • Perinoplasti ameliyatı cerrahi bir operasyon olduğu için ameliyat sonrası enfeksiyon riski vardır. Enfeksiyon riski oluşmaması için doktor tarafından reçete edilen antibiyotik ve ilaçlar düzenli kullanılmalıdır
  • Perine bölgesi hassas bir bölgedir bu nedenle perine estetiği olanlar birkaç gün ağrı yaşayabilir. Ağrının giderilmesi için doktorun reçete ettiği ağrı kesici düzenli kullanılmalıdır
  • Anestezi nedeniyle kabızlık, bağ ağrısı, mide bulantısı, baş dönmesi olabilir. Anestezinin olumsuz etkisinin en kısa sürede atılması için bol su tüketmeye özen gösterilmelidir
  • Perine estetiği iyileşme sürecinde tampon kullanılmamalıdır
  • Ağır egzersiz yapılmamalı, ata binilmemeli, ağır yük kaldırılmamalıdır
  • Doktorun belirttiği zamana kadar perine estetiği sonrası cinsel ilişkiye girilmemelidir

Perineoplasti Sonrası Perine Bakımı Nasıl Olmalı?

Hem günlük yaşantıda hem de perinoplasti ameliyatı sonrası perine bakımı daima yapılmalıdır. Bunun için her tuvalet ihtiyacı sonrası temizlik yapılmalıdır. Regl dönemlerinde pedler sık sık değiştirilmelidir. Günlük pedler de uzun süre kalmamalıdır. Perine kuru v temiz tutulduğu sürece perine iyileşmesi hız kazanacaktır.

Perine Estetiği Nedir | Perineoplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Perine Estetiği Fiyatları Ne Kadar?

Perine estetiği fiyatları; yapılacak işlemlerin içeriğine, hekimin ya da hastanenin fiyat politikasına göre değişir. Ancak perine estetiği fiyatları konusunda en büyük belirleyici; yapılacak olan estetik işlemlerdir. Müdahale edilecek estetik girişimler arttıkça perine estetiği fiyatları da artış göstermektedir.

Bu nedenle perine estetiği nedir araştırması yapıp bu genital estetik ameliyatını olmayı düşünenler, yapılacak olan jinekolojik muayene sonrası kesin olarak fiyat bilgisine ulaşabilir.

Perinoplasti Ameliyatı Fiyatları Neye Göre Değişir?

Perinoplasti ameliyatı fiyatları, işlemlerin çokluğuna ya da azlığına göre değişir. Örneğin; sadece perine yırtığı düzeltilecekse bu estetik ameliyatın maliyeti daha düşük olacaktır. Perine dikiş izleri düzeltilecek, perine bölgesindeki deri katlantıları, fazlalıkları alınacak ve perine yırtığı onarılacaksa; işlem sayısı arttığı için maliyeti de artacaktır. Dolayısı ile perine estetiği nedir ne kadardır araştırıyorsanız, en kesin fiyat bilgisi size hekim tarafından verilecektir.

Devlet Hastanesi Perine Estetiği Yapıyor mu?

Devlet hastanesi perine estetiği yapmaz. Çünkü bunların hepsi estetik kaygılı cerrahi operasyonlardır. Ancak perine bölgesinde, sağlık sorununa neden olan sorunlar devlet hastanelerinde giderilir. Fakat bunlar estetik kapsamında değildir.

Perine Estetiğini Kim Yapar?

Perine estetiği ameliyatları kadın doğum uzmanları / jinekologlar tarafından yapılır. Çünkü perine bölgesinin anatomik yapısını en iyi bilen hekimler; alanında uzmanlık almış jinekologlardır.

Perine Estetiği Nedir | Perineoplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Perine Estetiği Nedir Nasıl Yapılır Hakkında Merak Edilen Sorular ve Cevapları…

Perine estetiği nedir nasıl yapılır konusu, en çok araştırılan estetik konularından biridir. Çünkü pek çok kadın perine bölgesi sorunlarını yaşlanmaya bağlı olarak ya da doğum yapmaya bağlı olarak yaşamaktadır. Perinoplasti ameliyatı ile ilgili internette en çok araştırılan sorular ve cevapları aşağıdaki gibidir:

1- Perine Cerrahisi Nedir?

Perine cerrahisi; perine bölgesinde gerçekleştirilen cerrahi işlemler yani ameliyatlardır. Perine cerrahisi denince akla sadece estetik ameliyatlar gelmez. Estetik amaçlı olmayan, perine sağlığını etkileyen sorunların da ameliyatla giderilmesi, perine cerrahisi kapsamındadır.

2- Perine Düzeltme Nedir?

Perine düzeltme; perine yırtığı ve perine hasarı gibi perine bölgesindeki sorunların giderilmesi işlemidir. Örneğin daha önce perine kesiği yapılarak normal doğum yapmış kadınlara, kötü atılan dikişlerin açılıp düzeltilmesi, perine düzeltme işlemidir. Ya da cinsel ilişkide perine yırtığı yaşayan kadınların, perine yırtığının onarılması da perine düzeltme kapsamındadır.

3- Kadınlarda Perine Bölgesi Neden Önemli?

Kadınlarda perine bölgesi çok önemlidir çünkü anüs ve vajina arasında küçük bir alanı kapsasa da önemli kasların içinde barındırır. Örneğin; vajinanın kasılmasını ve gevşemesini sağlayan kaslar bu bölgede yer alır. Bu kasların zarar görmesi hem genel sağlığı hem de cinsel sağlığı olumsuz etkiler.

Kadınlarda perine bölgesi cinsel yaşam için de önemlidir. Çünkü perine bölgesindeki sorunlar ve kötü görüntü, kadınların cinsel isteksizlik yaşamasına, özgüven kaybetmesine ve cinsel ilişkiden kaçınmasına yol açabilir. Perine düzeltme ile çözüm sağlanır.

4- Perineoplasti Ameliyatı Olanlar Spor Yapabilir mi?

Perineoplasti ameliyatı olanlar iyileşme süreci boyunca kendilerini zorlayacak spor ve egzersizleri yapmamalıdır. Genellikle perinoplasti ameliyatı iyileşme süreci 6 haftayı bulur. Bu süre sonrasında kişiler normal yaşamlarına geri dönebilir ve günlük yaşam aktivitelerini gerçekleştirebilir.

5- Perinoplasti Sonrası İlişki Yasak mı?

Perinoplasti sonrası ilişki genellikle 6 hafta yasaktır ev perine estetiği olanlar 6 hafta boyunca cinsel perhiz yapmalıdır. Aksi takdirde perine bölgesi iyileşmemiş olacağı için cinsel ilişki nedeniyle perine bölgesi yeniden hasar alabilir ve yeni bir ameliyat gerekli olabilir.

Perine Estetiği Nedir | Perineoplasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

6- Perine Bölgesi Kaç cm Olmalı?

Perine bölgesi vajina ve makat arası alandır ancak bu alan her kadında farklı ölçüde olabilir. Bu nedenle perine bölgesi kaç cm olmalı sorunun yanıtı kesin olarak verilemez. Yaygın olarak 5 santimetrelik bir alandır.

7- Perine Yırtığı Neden Olur?

Perine estetiği nedir araştırması yapanların bir kısmı da perine yırtılması yaşayanlardır. Perine yırtığı nedeni genellikle normal doğumdur. Nadiren de cinsel ilişki esnasında perine yırtığı olabilir. Ayrıca uzun süreli enfeksiyon da perine yırtığı oluşmasına yol açabilir. Diğer perine yırtığı nedenleri ise şunlardır:

  • Normal doğum sırasında bebeğin çıkarılması için vakum ya da forseps kullanılması
  • Vajinal olarak doğacak bebeğin iri ve büyük olması
  • Normal doğumda bebeğin tersten gelmesi
  • Normal doğum uzun sürmesi ve zorlu olması
  • Daha önce normal doğum esnasında epizyotomi yapılmış olması (bebeğin rahat çıkabilmesi için perineye planlı olarak kesi atılması)

8- İlişkide Perine Yırtığı Nasıl Anlaşılır?

Cinsel ilişkide perine yırtığı olduğu; vajinada yanma, batma, ağrı ve acı hissi varsa, cinsel ilişki ağrılı ve acılı olmaya başladıysa anlaşılabilir. Ancak bu semptomlar sadece perine yırtılması belirtileri değildir. Perine yırtılması olup olmadığı, jinekolojik muayene ile net olarak söylenebilir.

9- Perine Yırtığı Komplikasyonları Nelerdir?

Perine yırtılması dört farklı kategoride ele alınır. 1. derece perine yırtığı tedavisi genellikle krem ile yapılır. İkinci derece perine yırtığında dikiş atılması gerekebilir. Üçüncü derece ve dördüncü derece perine yırtığı tedavisinde ise cerrahi müdahale yapılır. Perine yırtığı tedavi edilemediğinde şu komplikasyonlara neden olabilir:

  • Enfeksiyon
  • Kanama
  • Tekrarlayan vajinal akıntı
  • Vajinal darlık
  • Vajinal genişlik
  • Vajinal yapışıklık
  • Vajinal fıtık
  • Vajinal bozulma
  • İdrar yaparken yanma
  • İdrar ve gaz tutamama
  • Dışkı tutamama
  • Vajinada batma, yanma, ağrı

10- Perineoplasti Ameliyatı Sonrası Tekrar Perine Yırtığı Olur mu?

Perinoplasti ameliyatı sonrası yeniden zorlu vajinal doğum yapılması, cinsel ilişki ve sık tekrarlayan enfeksiyonlar tekrar perine yırtılmasına neden olabilir. Bu sebeple özellikle perine ameliyatı olacak kişilerin yeniden doğum yapmayı planlamıyor olması tavsiye edilir. Ayrıca perineoplasti ameliyatı olmak, hamile kalmaya ve doğum yapmaya engel değildir.

Eğer perine estetiği nedir araştırmasını, genital gençleştirme için yaptırmayı düşünüyorsanız, Genital Gençleştirme Nedir yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!