featured

Pirinç Unu Maskesi İle Bembeyaz Bir Cilde Kavuşun!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pirinç unu, pirinçten elde edilen, tatlılar da bebek mamalarında kullanılan bir gıda ürünüdür. Peki, pirinç unu ile cildinizin rengini bembeyaz bir hale getirebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte, her derda devam pirinç unu maskesi!

Pirinç Unu Maskesi

Siz de Kore’li kadınların cildine hayranlıkla bakanlardan mısınız? Eğer cevabınız evet ise doğru yerdesiniz! Özellikle son yıllarda Kore cilt bakımları Türk kadınları tarafından da fazlasıyla merak edilir hale geldi. Kullandıkları kozmetik ürünlerin dışında uyguladıkları doğal maskeler ile de cilt güzelliklerine katkıda bulunan Kore kadınlarının en büyük sırlarından birini size veriyoruz. Hazır mısınız? İşte karşınız da cildinizi beyazlatacak, lekeleri azaltacak, sivilce oluşumunu engelleyecek ve cildinizi porselen bebek cildi haline getirecek pirinç unu maskesi tarifi!

1. Sütlü Pirinç Unu Maskesi

Bu maske tarifi ile hem cildinizi neme doyuracak, hem de bembeyaz bir cilde sahip olacaksınız. Bu maskeyi haftada 2 defa düzenli şekilde uyguladığınız taktirde cilt renginiz açılacak ve sivilce izleriniz açılacaktır. Maskeyi 2 hafta düzenli uyguladıktan sonra 2 hafta ara verin, ve yeniden uygulamaya başlayın.

Malzemeler

1 TK pirinç unu3-4 damla limon suyuBir Türk kahvesi fincanı süt

Yapılışı

Listede yer alan tüm malzemeleri homojen-kremsi bir kıvam elde edene kadar karıştırın.Su ile yıkayıp, fazla suyunu aldığınız cildinize maskeyi uygulayın.15-20 dakika kadar bekletin ve yıkayın.

2. Botox Etkili Pirinç Unu Maskesi

Pirinç unu sadece cilt rengini açmıyor. Beraber kullanacağınız birkaç malzeme ve düzenli kullanım ile botox etkisi yaratabilirsiniz. İşte, botoks etkili kakao pirinç unu maskesi tarifi!

Malzemeler

6 YK ılık süt1 YK kakao1 YK pirinç unu3-4 damla argan yağı

Yapılışı

Tüm malzemeleri kremsi bir hal alana kadar karıştırın.Uygulama öncesi cildinizde ki ölü derilerden arınmak amacıyla peeling yapın.Ardından karışımı yüzünüze ve ihtiyaç duyuyor iseniz boynunuz ile dekolte bölgenize sürün.15-20 dakika kadar bekleyin.Pamuk yardımı ile cildinizi temizleyin.Cildinizi temizledikten sonra buzdolabında beklettiğiniz kalın dilim bir salatalığı yüzünüzde ve dekolte bölgenizde gezdirin.

3. Sivilce Geçiren Suna Dumankaya Pirinç Unu Maskesi

Suna Dumankaya pirinç unu maskesi tarifi ile sivilcelerinizden kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz? Haydi buyurun tarife!

Malzemeler

1 ÇK pirinç unu½ çay kaşığı karbonat1 çay kaşığı elma sirkesi1 şişe sodaYarım limonun suyu

Yapılışı

Pirinç unu karbonat ve sirkeyi karıştırın.Maskeyi uygulamadan önce z.yağ içeren bir sabun ile yüzünüzü yıkayıp kurulayın.Maskeyi uygulayın.20 dakika kadar bekletin.Cildinizi yıkayın.Ardından yarım limon suyu sıkılmış bir şişe soda ile yüzünüzü yeniden yıkayın.

4. Domatesli Pirinç Unu Maskesi

Domatesli pirinç unu maskesi cildinize peeling yaparak beyazlatacak. Eğer 7 gün boyunca her gün bu maskeyi yaparsanız, pürüzsüz bir cilde sahip olacaksınız.

Malzemeler

Cildi Nemlendirmek İçin

1 YK süt1 YK gül suyu

Maske İçin

Yarım DomatesPirinç Unu

Yapılışı

Öncelikli süt ve gül suyunu karıştırarak pamuk yardımı ile cildinizi nemlendirin.Ardından yarım domatesin üzerinde bol miktarda pirinç unu dökerek cildinizi ovun.Pirinç unu bittiğinde domatesin üzerine yeniden ekleyin.

Pirinç Ununun Cilde Faydaları Nelerdir?

Pirinç unu gücünü doğadan alan çok güzel bir cilt bakımı ve besin ürünüdür. Kore’li kadınlar sayesinde cilde faydaları keşfedilmiştir. İşte, pirinç ununun cilde faydaları!

Yaşlanma belirtilerini engeller, geciktirir.Sivilce oluşumunu engellerken, oluşan sivilceleri giderir.Cildi nemlendirir.Güneş yanıklarını sakinleştirir, iyi gelir.Cilde peeling yapar.Kan dolaşımını daha etkili hale getirerek hızlandırır.Cilt rengini açar.Lekelere iyi gelir.

Pirinç unu mama olarak da kullanılır. Çok uzun senelerden beri pirinç unu mama olarak kullanıldığından maske yapmak fikri son zamanlarda ortaya çıkmıştır. Pirinç unu fiyatı oldukça uygundur. Marketten markete ve markadan markaya değişmekle beraber pirinç unu fiyatı 2 ile 7 TL arasında değişkenlik gösterir.

çok popüler olup yapımı oldukça basittir. Bir yemek kaşığı aleo vera jeli ile bir tatlı kaşığı pirinç ununu karıştırarak cildinize uygulayıp 20 dakika bekleyip yıkamanız yeterli olacaktır. Bu un ile yapılan maskeler tüm ciltler için uygundur. Pirinç unu maskesi nasıl yapılır sizler için anlattık. Maske tariflerimiz doğal olduğundan oldukça sağlıklıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!