featured

Provizyondaki İşlemler Ne Demek ? Provizyondaki İşlemler Kaç Gün Onay Bekler?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Provizyondaki işlemler ne demek ? Kredi kartı kullanıcılarının aslında sıklıkla duydukları ya da gördükleri bir ibaredir. Yapılan işlemleri arasında bazı tutarlar için “ provizyondaki işlem” ibaresi kullanılır. Peki Provizyondaki işlem nedir? Ne anlama gelir? İşlem provizyonda ise alışveriş kabul olmadı mı demektir? Acaba kredi katından fazla para mı çektiler? Buna benzer birçok soru ile karşılaşmak mümkün.

Yapılan bir alışveriş sonrasında ödemenizi kartla yaptınız ve pos cihazında işleminiz tamamlandı ya da internet üzerinden alışveriş yaptıysanız mutlaka ekstrenizi kontrol edersiniz. Mobil bankacılık ya da internet bankacılığı yolu ile hesap detaylarınıza baktığınızda yaptığınız bu harcamalar arasında bazı ödemelerin yanında bekleyen provizyon ibaresi yer alır.

Bekleyen provizyon yazan ödemeniz aynı zamanda farklı renkle yer alır. Eğer bekleyen provizyon kelimesinin manasını bilmiyorsanız bununla ilgili kafanızın karışması muhtemeldir. Özellikle kredi kartlarına olan güvensizliği günden güne artması bu durumu daha da destekleyecektir.

Kredi kartı bekleyen provizyon nedir ? Provizyondaki işlemler ne demek ? Provizyonda bekleyen işlemler aynı gün sonunda onaylanır mı? Kredi kartı provizyon İşlem İptal edilir ise herhangi bir onay işlemine gerek var mıdır? Ziraat bankası konut kredisi nasıl alınır? Kredi notu kredi kartı ile bağlantılı mıdır? Ön onay anlamına gelen bekleyen provizyon olarak karşımıza çıkan işlemler nasıl yapılır? Provizyondaki İşlem İptal süresi ne kadar sürer?

O halde gelin provizyondaki işlemlere ait bilinmesi gereken tüm detayları ele alalım: İşte tüm detayları ile provizyondaki işlemler:

Provizyondaki İşlemler Ne Demek ?

Provizyon, kelime manası itibari ile ön onay demektir. Bütün bankalar müşterilerinin kredi kartları aracılığı ile yaptıkları harcamaları daima önce denetlerler. Ön onay süreci özellikle kayıp çalıntı vakaları için alınmış bir önlem niteliğindedir. Öncelikle kart sahibinin bütün bilgileri doğrulanır, işlemin yapıldığı yer ve detaylar sorgulanır. Eğer yapılan bu sorgulama uyuşuyor ise sonrasında işlem için onay verir. İşte bu süreçte hesap hareketleri içerisinde görülen provizyondaki işlemler ibaresi bu anlama gelir.

Provizyondaki İşlemler Ne Demek? Bu İşlem İptal Edilebilir Mi ?

Provizyondaki işlemler ne demek? Ön onay sürecinde soruşturulan işlemler demektir. Eğer kartınızla sizin haricinizde bir işlem yapıldığını fark ettiyseniz mutlaka bu işlemi iptal ettirmelisiniz. Bunun için bankanıza ait müşteri temsilcisine ulaşmanız yeterli olacaktır. Şüpheli işlem, kayıp-çalıntı bildirimleri her zaman öncelikli olarak işleme alınmaktadır. Yaptığınız bu başvuru ile banka provizyondaki işlemi iptal edecektir.

Provizyondaki İşlemler Kaç Gün Onay Bekler?

Provizyon süresi genellikle 1 gündür. Yani provizyon işlemi gün sonuna kadar çözülür. Gün içerisinde yapılan işlem bakiyenizden düşer. Ancak bütün işlemin kontrolü 1 günü bulur. Kendi kredi kartınızın ait olduğu banka haricinde başka banka posundan işlem yapılmışsa bu süre 2 güne kadar uzayabilir.

Bekleyen provizyon işlemi eğer sizin için yabancı bir işlemse her türlü şüpheli duruma karşılık mutlaka banka ile irtibata geçmeniz de fayda olacaktır.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!