featured

Püf Noktalarıyla Et Tavuk ve Sebze Nasıl Pişirilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazımızda yemekleri lezzetli yapabilmek ve daha pratik bir şekilde pişirmenin yöntemlerine değineceğiz. Ayrıca yemek pişirmenin püf noktalarını anlatacağız. İşte püf noktalarıyla sebze, et ve tavuk nasıl pişirilir?

Püf Noktalarıyla Sebze Yemekleri Nasıl Pişirilir?

Sebze yemeklerini pişirmeninde bazı püf noktaları vardır. Püf noktalarıyla pişirilen yemekler hem besin değerlerini kaybetmezler hem de daha lezzetli olurlar. Peki şimdi sebze yemekleri püf noktalarıyla nasıl pişirilir öğrenelim mi?

Öncelikle sebzelerinizi tuzlu veya sirkeli soğuk suda yıkayın. Bu şekilde sebzeleriniz daha diri ve daha temiz olacaktır.Sebzelerinizi fazla su ile pişirmemeye özen gösterin. Fazla su ile pişen sebzeler istediğiniz kıvamda olmayacaktır.Patlıcan yemeği pişirmeden öce soyduktan ve dilimledikten sonra en az 15- 20 dakika boyunca tuzlu suda bekletin. Tuzlu suda bekleyen patlıcanların acısı suya çıkacaktır ve patlıcanlarınız daha lezzetli olacaktır.Mantarları yıkamadan bez yardımıyla temizleyin.Baklagillerden kuru fasulyeyi yumuşak ve istenilen kıvamda pişirmek için bir gün önce geceden tuzlu suda bekletin. Eğer bu şekilde bir işlem yapmak istemiyorsanız yemeği pişirirken yemeğinize yarım tatlı kaşığı kadar karbonat ekleyebilirsiniz.Kokusu olan sebzelerin (Karnabahar, brokoli vb.) kokusunun yemeğinizde kalmasını istemiyorsanız, bu tür yemekleri pişirirken tencerenizin kapağını biraz açık bırakın.Salata yaparken vitaminlerinin yok olmasını istemiyorsanız, yapraklı salataları bıçakla değil elinizle parçalamayı deneyin. Salta malzemelerinizi de kuru doğramaya çalışın.

Püf Noktalarıyla Kırmızı Et Nasıl Pişirilir?

Buzluktan kıyma çıkartıp eritip bir kısmını kullanıp diğer kısmını derin dondurucunuza tekrar koymayın. Bu şekilde yaptığınızda sağlığınızı tehlikeye atarsınız, çünkü bu şekilde yaptığınız kıyma bozulur. Eğer kıymanızı parçalar halinde kullanmak istiyorsanız kasaptan aldıktan sonra kıymanızı buz dolabı poşetlerine ayrı ayrı koyun. Kullanmak istediğinizde kullanacağınız miktar kadarını alın.Et pişirmenin püf noktaları arasında eti pişirirken ete tuz atmamak, eti pişirmeden önce eti marine etmek ya da eti pişirirken içerisine çok az miktarda sirke damlatmak sayılabilir.Mangal herkesin sevdiği bir pişirme yöntemidir. Fakat kömürün yan etkileri de pek çoğumuzun aklından çıkmaz. Mangal yapmak yerine dökme demir tavalarda etinizi pişirdiğinizde aynı tadı yakalayacağınızdan şüpheniz olmasın.Eti terbiye etmek için zeytinyağı, kekik ve defne yaprağını kullanabilirsiniz. Ayrıca etinizi pişirip yerken lezzet farkını da fark edeceksiniz.

Püf Noktalarıyla Beyaz Et Nasıl Pişirilir?

Tavuk eti aldığınızda buzdolabında bir günden fazla bulundurmayın. Mümkün olduğunca aldığınız eti çabuk tüketin veya derin dondurucuda muhafaza edin.Temiz bir yerde doğrayın.Pişerken tavuk kokusundan rahatsız oluyorsanız, haşlarken suya soğan ekleyin veya baharatlarla tatlandırın.Tavuğu kızartmak için pişmeye yakın üzerine tereyağı veya margarin sürün. Bu tavuğunuzun istediğiniz gibi kızarmasını sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!