featured

QR Kod Oluşturma Nasıl Yapılır? 5 Dakikada Instagram QR Kod Oluşturma!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

QR kod oluşturma, internet yaşantısının hayatımıza tamamen entegre olmasıyla giderek yaygınlaşmaya başladı. QR kodlar, siyah beyaz renkleriyle oluşturulmuş kare görünümüyle bulunmaktadır.

YouTube video

İlk bakışta sadece görüntüsüyle sizler için bir anlam ifade etmeyebilir. Fakat QR kodlar sayesinde kısa sürede bilgiye ulaşmak teknoloji sayesinde artık mümkün olmaktadır.

1- QR Kod Nedir?

QR kod elde etme konusuna değinmeden önce QR kod hakkında detaylı bilgi edinmek doğru olacaktır.

Kodlama, teknoloji ve yazılımın gelişmesiyle hayat içerisinde giderek yaygınlaşmıştır. QR kodlar ise ilk olarak 1994 yılında ortaya çıkmıştır.

Hızlı tepki veren kodlar olarak bilinen QR kodlar, Japon firma Denso tarafından oluşturulmuştur. Bu kodların oluşturulma mantığı temelde market barkotlarından gelmektedir.

Market barkotlarında olduğu gibi kısa sürede bilgi edinmeyi sağlamaktadır.

2- QR Kod WhatsApp Nedir?

WhatsApp güncel olarak kullanılan mesajlaşma uygulamasıdır ve bilgisayar üzerinden de kullanım imkânına sahiptir. WhatsApp Web aracılığıyla bilgisayara bağlanabilirsiniz. Ancak açtığınız sayfada QR kod ile karşılaşırsınız.

QR kod WhatsApp, sahip olduğunuz WhatsApp profilinizin bilgisayara yansıtılmasını sağlamaktadır. Mesajlarınız, aramalarınız ve görselleriniz bilgisayarınızda açılmaktadır.

WhatsApp üzerinde Ayarlar kısmında Bağlı Cihazlar bölümüne girerek erişebilirsiniz.

3- QR Kod Nasıl Okutulur? QR Kod Menü Nasıl Okutulur?

QR kod menüleri görüntülemek amacıyla pandemi döneminden itibaren özellikle kullanılmaya başlandı. Teması azaltmak, salgının artmasını engellemek için menü için QR kod oluşturma işlemi sonucunda menüler artık telefonunuzda yer alacaktır.

QR kod okutmak için yapmanız gereken tek şey teknolojik bir alete sahip olmaktır. Android tabanlı bir telefona sahipseniz Google Lens uygulamasını açmalısınız.

Uygulamayı açtığınızda QR kodun fotoğrafını taratmanız yeterli olacaktır.

iOs kullanıcıları Android kullanıcılarına göre daha şanslıdır. QR kod okutmak adına herhangi bir uygulamaya ihtiyaç yoktur.

Kamera kısmına gelerek açmanız yeterli olacaktır. Ekranda QR kodu okuttuğunuzda Safari’den gerekli bölümü açmanız mümkündür.

4- QR Kod Oluşturmak Ücretsiz mi?

Firmalar tarafından başta olmak üzere kişisel olarak günümüzde QR kod oluşturmak ücretsiz olarak gerçekleştirilebilmektedir.

Herhangi bir masraf payı olmaksızın QR kod yapmak için program indirmeniz ya da internet sitesi kullanmanız yeterli olacaktır.

5- QR Kod Oluşturma Ücretsiz Yöntemleri Nelerdir? Karekod Oluşturma Programı Hangisi?

QR kod kullanımının avantajlı olması birçok kullanıcılın QR kod yaratma konusunda araştırmalara sebep olmaktadır. Peki QR kod oluşturma yöntemleri nelerdir?

QR kod elde etmek için ilk olarak https://tr.qr-code-generator.com/ adresini kullanabilirsiniz.

Site üzerinde yapacağınız kodlamaların farklı alanlarda kullanılması mümkündür. Örneğin; URL, VCard, metin, e-posta, SMS, Bitcoin, Facebook ve İnstagram QR kod oluşturma bu site aracılığıyla sağlanabilir.

QR kod programı aracılığıyla da kartvizit için QR kod oluşturma dahil diğer alanlar için kod oluşturabilirsiniz. Free QR Kod Creator bilgisayar üzerinde kullanabileceğiniz programlardan sadece birisidir. İnternet üzerinden ücretsiz indirip kullanabilirsiniz.

6- QR Kod Oluşturma Nasıl Yapılır? QR Code Generator Nasıl Kullanılır?

QR kod yapma ücretsiz yöntemlerinden birisi daha önce de bahsedilen QR Code Generator sitesi üzerinden yapılır. Mevcut kodu oluşturmak amacıyla siteyi oldukça basit kullanabilirsiniz. İzlemeniz gereken adımlar:

QR Code Generator sitesine giriş yapın.Sayfada üst tarafta yer alan kod türlerinden birisini seçin. (E-posta, Bitcoin vs.)Altta yer alan kısımda QR kod okutulduğunda çıkmasını istediğiniz metni yazın.Sağ bölümde bulunan istediğiniz QR kod şeklini belirleyin.Altta yer alan renk, logo kısımlarından özelleştirme yapabilirsiniz.

Site üzerinde QR kod yapmak için izlediğiniz adımları tamamlandıktan sonra ‘İndir’ seçeneğine tıkladığınızda kodunuz kullanıma hazırdır.

Karekod HES Kodu Nasıl Alinir? HES için QR Kod Oluşturma

HES kodu kullanımı salgın içerisinde toplum alanlarına girerken gerekli olmaktadır. Sahip olduğunuz HES kodunu sayısal ifadelerle dile getirebildiğiniz gibi QR kod olarak okutabilirsiniz.

HES için QR kod oluşturma bahsedilen yöntemleri uygulamanıza gerek yoktur.

E-devlet üzerinden girişinizi yapmanızla birlikte HES kodu oluştur araştırması yapmalısınız. Daha sonra karşınıza çıkan HES kodu altında küçük bir QR kod şeklini göreceksiniz.

Bu QR kodun fotoğrafını çektikten sonra her alanda okutarak kullanabilirsiniz.

7- QR Kod Tarama Hangi Alanlarda Kullanılmaktadır?

Siyah beyaz görünümlü QR kodlar farklı alanlarda kullanılabilmektedir. Sadece toplum arasında HES kodu için değil, kısa sürede bilgi sahibi olabilmek amacıyla farklı durumlara entegre edilmektedir.

Tüm bu sebeplerden ötürü QR kod kullanım alanları giderek genişlemektedir.

A- PDF Karekod Oluşturma ve Kullanma

PDF dosyaları eğitim ve iş alanında kullanılmaktadır. İçerisinde çeşitli tablo ve görseller yer alabilmektedir.

PDF içerisinde yer alacak QR kodlar ile kişileri istenen bir siteye ya da görsele kısa sürede iletmek mümkündür. QR kodunuzu siz de PDF dosyalarınızın içerisine entegre edebilirsiniz.

B- Kartvizit için QR Kod Oluşturma ve Kullanma

Kartvizitler kişi ya da firma hakkında temel iletişim bilgilerini içermektedir. Küçük kartlardan oluştuğu için detaylı bilgi bu kartlar üzerine sığmamaktadır.

Ancak daha detaylı bilgi vermek ya da direkt ulaşım imkânı sunmak için kartvizit için QR kod oluşturma işlemine başvurabilirsiniz. Kartvizitler üzerine bu kodlar kolayca yerleştirilebilmektedir.

C- Sosyal Medya QR Kod Oluşturma ve Kullanımı

İnstagram QR kod yapmak sosyal medya üzerinde en çok başvurulan noktalardan birisidir. Peki İnstagram için QR kod kullanmak ne işe yarıyor?

Özellikle işletme hesaplarının kullanıcıları direkt olarak profillere çekmek için kullandığı bir özelliktir.

Ayarlar kısmında yer alan QR kod bölümünde profile özgü kod oluşturulabilmektedir. Reklam panoları ya da farklı noktalarda bu kodlar okutularak direkt profillere erişim sağlanmaktadır.

D- Google QR Kod Oluşturma ve Kullanma

Profillere giriş yapmak, telefonla entegre edebilmek amacıyla Google QR kod kullanılmaktadır. Nasıl ki WhatsApp bilgisayar-telefon bağlantısı sağlamak için kullanılıyorsa Google için de aynı amaçla kullanılmaktadır.

Okutulan kod aracılığıyla bilgisayarda direkt profil girişi yapılabilmektedir.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!