featured

Reçelli Kurabiye Nasıl Yapılır? Reçelli Kurabiye Tarifi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Reçelli kurabiye pek çoğumuzun sevdiği kurabiyelerdendir. Bazı annelerimizin kurabiye kutuları ya da büyük kavanozları vardır ve içlerinde her an misafir gelebilir düşüncesiyle veya çay demlendiğinde bardağın yanında küçük tatlı atıştırmalıklar olarak ikram edebileceği kurabiyeleri bulunur. İşte bu ağızda dağılan reçelli kurabiye tarifi de tamda onlardan birisi diyebiliriz. 1 adet reçelli kurabiye kalori olarak takriben 400 kaloridir.

Reçelli Kurabiye Tarifi

Reçelli Kurabiye Malzemeleri

4 yemek kaşığı tereyağı,5 yumurta,1 su bardağı toz şeker,4,5 – 5 su bardağı un,1 kabartma tozu,1 paket vanilyaReçel ya da marmelat,Hindistan cevizi ya da fındık tozu.

Reçelli Kurabiye Hazırlanışı

Reçelli kurabiye hazırlamak için önce bir tava içerisinde 4 yemek kaşığı tereyağı eritilir. Eriyen yağ bir yoğurma kabının içine alınır ve üzerine şeker ilave edilerek şekerin yağda erimesi sağlanır, hem de bu şekilde yağın aşırı sıcaklığı giderilmiş olur.Sonra 3 yumurtanın tamamıyla birlikte 2 yumurtanın da sarısı eklenir.En son un, vanilya ve kabartma tozu süzgeçten geçirilerek ilave edilir ve hepsi birlikte yoğurulur.Kurabiye hamurundan cevizden biraz küçük parçalar alınarak yuvarlanır ve önce yumurta akına sonra fındıklı kurabiye yapmak için fındık tozuna, hindistan cevizli kurabiye yapmak içinde Hindistan cevizine bulanır.Pişirme kâğıdı serilmiş bir tepsiye kurabiyeler dizilerek 180 derecede 20 dakika kadar pişirilir.Pişen kurabiyeler fırından çıkartılınca işaret parmağıyla üzerlerine bastırılır ve bir çay kaşığı yardımıyla çukurlara reçel ya da marmelat konur.Tamamen soğuyan Hindistan cevizli reçelli kurabiyeler içerisine dantelli servis kâğıdı örtülmüş tabaklara konularak ikram edilir. Afiyet olsun.

Reçelli Kurabiye Püf Noktaları

Reçelli kurabiye püf noktaları sırasıyla:

Kurabiye pişirirken alt-üst fırında 180 derece üzerinde pişirmemek gerekir, 180 derecenin üzerinde pişen kurabiyeler çok hızlı bir şekilde piştikleri için dışları pişip içleri pişmeyebilir.Kurabiye hamuru daha fazla un alır diyerek fazla un koymamak gerekir, fazla un eklenmesi halinde kurabiyelerin hamuru sertleşir ve istenilen kıvamda olmaz.Kabartma tozu, vanilya ve un gibi toz halindeki malzemeler süzgeçten geçirilmesi halinde havalanacağı için kurabiyelerin kıvamı daha güzel olacaktır.Özellikle fındık tozu ya da ceviz tozu gibi malzemeleri sadece 5-10 saniye kadar blenderdan geçirmekte fındık tozlarının birbirine yapışmış olanlarını havalandıracaktır ve daha rahat kullanılır hale getirecektir.

İlginizi Çekebilir: Reçel Kilo Aldırır Mı ?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!