featured

Reiki Nedir? Nasıl Öğrenilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Reiki en basit tabiri ile el ile şifa vermek olarak bilinir. İsmini Japoncadan alan enteresan öğretinin “rei” kelimesi,” her yerde aynı formda olan demektir. İkinci kelimesi “ki” ise enerji, güç anlamındadır.

YouTube video

Reiki eğitimi alan kişiler bu öğretiyi iş edinir ve elleriyle şifa dağıttığını söyler. Daha çok Uzakdoğu ülkelerinde yaygın olup, çeşitli ülkelerde de yapılmaktadır. İsminin Japonca olmasında Teolog Doktor Mikao Usui neden olmuştur. Günümüzde Usui kelimesiyle anılan bu kavram nasıl yapılır, sonucunda gerçekten şifa bulunuluyor mu birlikte bakalım.

Reiki Nedir Nasıl Yapılır?

Bedensel, zihinsel ve ruhsal olarak şifa dağıtılan bu sistem Amerika da kliniklerde normal bir tedavi gibi uygulanmakta olup sağlık sigortası ile sunulmaktadır. Reiki dini bir sistem içerisinde olmayıp herkese açık bir tedavidir.

YouTube video

Aslında bir manada kendi kendini tedavi etme yoludur. Bedensel sorunları çözmeye yarayıp, hızlıca ağrıları geçiren güzel bir öğretidir. Hatta ameliyat olma yolunda bedensel sorunlar varsa bunları ortadan kaldırdığı görülmüştür.

Reiki nasıl yapılır, denildiğinde şu cevap karşımıza çıkıyor. İçimizdeki yaşam enerjisini duygulardan arındırdıktan sonra tüm gücü eller üzerinde toplamak ve beden üzerine vermek olarak tanımlanır. Enerji kanalları üzerinde temizleyici etki yaratarak tıkanıkları giderir. Bu sayede ağrı, sızı azalır ve hastalıklar çabuk iyileşir.

Reiki Nedir Faydaları Nelerdir?

Pozitif düşünme,  doğru enerjiyi doğru yerde kullanmak olarak bilinen öğretinin birçok faydası bulunmaktadır. Bunların başında bedenin her konuda rahatlaması huzur bulması gelir.

Reiki hakkında çoğu kişinin merak ettiği faydaları şu şekilde sıralanabilir:

Vücut içinde bulunan kötü enerjiyi yok eder.Hastalıkların çabuk iyileşmesini sağlar.Vücuttaki kanalların açılmasını ve vücudun beslenmesini sağlar.Zihinsel ve duygusal konularda iyileşme sağlar.Fiziksel tüm sorunlarda etkili bir sonuç sergiler.Çakraların açılmasını kişinin doğru kararlar almasını sağlar.

Üstteki faydaları almak için güvenilir kişilerden doğru bir şekilde öğrenilmesi ve sağlıklı bir şekilde uygulanması dışında bir zorluk kalmaz.

Reiki Ne Demek?

Duygusal ve ruhsal şifa olarak bilinen Reiki insan hayatında kısır döngülerin sonlanmasına hatta hastalıkların kolayca iyileşmesine yardımcı olur. Özellikle bu öğretinin amacı bastırılmış duygular sonucunda vücut içinde oluşturduğu tahribatları gidermek ve sıkıntıları düşünmekten vazgeçmedir. Bu sayede kişi hayatında ilk kez pozitif düşünmeye hatta kendi ile barışık bir şekilde yaşamaya başlar.

Reiki ne demek ne için yapılır sorularının cevabı insan vücudundaki enerji ve gücü bir noktada toplama ve kullanma işidir. Aynı zamanda sürekli ağlayan ve susmayan bebeklerin üzerinde bu enerji olumlu sonuçlar doğururken bebeğin rahatlamasını sağlar.

Reiki Günah mı?

Reikinin günah olduğuna dair herhangi bir ibare bulunmamaktadır. Ancak islamiyet de şifa sadece Allah’tan gelir düşüncesi hakim olduğundan bu düşünce ile hareket edilirse sorun teşkil etmez. Hatta bu öğretiyi inceleyen Üniversite görevlileri dine karşı bir uygulama olmadığını gönül rahatlığı ile kullanılmasını uygun bulmuştur.

Reiki öğretisini ustaca kullanan bir Müslüman, uygulama sırasında ideolojiden ayrı olarak uyumlama yaparsa  din açısından hiçbir sakınca ortaya çıkmaz. Kişinin bu konuda kendi inancından sapmadan öğrendiği güzel uygulamayı kendisine uygulaması ve başkalarına öğretmesi beklenir. 

Eğer sizde potansiyel enerjinizi doğru kullanmak ve ruhsal çöküntü durumundan kurtulmak istiyorsanız kesinlikle bu öğretiden yararlanmalısınız. Reiki ile özellikle ruhsal anlamda şifa bulmanız mümkündür. Bir enerji yöntemi olan bu öğretinin herhangi bir din ile alakası yoktur. Yoğun bir enerji gerektiren reiki bir tür yetenektir. Herkes bu öğretiyi gerçekleştiremez. Negatif enerjiyi bu öğreti sayesinde pozitife dönüşür. Hatta gerçekten yetenekli olan şifacıların sadece elleri ile yoğunlaşarak kişinin ağrıyan yerini bulduğu da bilinmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!