featured

Retro Ev Dekorasyonu Fikirleri ile Eviniz Çok Daha Şık Olsun

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzde ev dekorasyonu için pek çok akım bulunuyor. Bu akımlardan bazıları modern çizgiler oluştururken bazıları da geçmişe dönük yapıda olabiliyor. Bu farklılık kişilerin öznel tercihleri, zevkleri ve tasarım ilgilerine göre değişim içerisindedir. Ev dekorasyonları arasında bulunan Retro ev dekorasyonu da kendine has çizgiler oluşturuyor.

Retro Ev Dekorasyonu Nedir?

Vintage dekorasyon nedir ? Ev ve yaşam biçiminde geçmişe özenen ve geçmişin çizgisine ulaşmayı hedefleyenlerin tarzı Retro ev dekorasyonu olabilir. Bu dekorasyon bilinçli bir biçimde yakın geçmişin tasarımlarını, çizgilerini ve tarzını türeten bir akımdır. Bu dekorasyon içinde özellikle geçmişteki zevkler ve renk özellikleri oldukça yer bulur. Parlak ve canlı renkler sıklıkla tercih edilir. Bu tasarım dili geçmişin zevklerini günümüzün modern teknolojisi ile birleştirir. Böylelikle hem kullanışlı hem de göze hitap eden bir tasarım ortaya çıkmış olur.

Retro Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılmalıdır?

Geçmişin can alıcı güzelliklerini ve parlaklığını evinize taşımak istiyorsanız Retro ev dekorasyonu size hitap ediyor. Geçmiş zamanlarda kullanılan kanepeler, çeşitli süslemeler ve tüm mobilyalar bu dekorasyonun konusu içerisinde yerini alır. Bu tasarımı evinizde uygulamak için Retro ürünler tasarlayan mağazalardan yararlanabilirsiniz. Bu ürünleri ise evinizin özellikleri ve boyutlarına göre seçmeniz uygun dekorasyon için şarttır. Özellikle eşya seçimlerinizi daha renkli, çiçekli ve parlak ürünler tarafına kullanmanız gerekir.

1 – Retro Ev Dekorasyonu Yaparken Kullanılan Eşyaların Özellikleri

Kullanılan tüm eşyalar geçmiş zamanın kültürünü yansıtacak ögeler taşır. Bu tasarımda kanepeler için genellikle patchwork adı verilen modeller tercih edilir. Vintage ev dekorasyonu olarak da anılan bu dekorasyonda, yastıklar içinse daha parlak ve işlemeli modeller tercih edilebilir. Kullanılan renkler arasında kırmızı, turuncu, yeşil ve indigo mavisi yoğundur. Bu tasarımın tercihi genellikle parlak zıt renklerden yanadır.

Tüm bu renkler Retro ev dekorasyonu için birbiriyle uyumlu yapıda olmalıdır. Bu renkler koltuklar, perdeler ve halılarda sıkça tercih edilir. Sade tasarımlı ve parlak olmayan renk seçimleri söz konusu olmaz. Bununla birlikte kullanılan masa, zigon ve sehpa gibi ürünler genellikle ahşap rengindedir. Bu ürünlerde daha klasik tercihler söz konusu olabilir. Tarzlarının ise yine göz alıcı olması gerekir.

2 – Retro Dekorasyonun Desen ve Dokuları

Kullanılan tüm eşyaların kendine has bir tarzı vardır. Eşyalarda özellikle keskin çizgiler ve değişik desenler tercih edilir. Bu tercihin nedeni Retro ev dekorasyonu ile geçmişin izlerini eve yerleştirmektir. Bu dekorasyonda dama deseninde koltuklar ya da kumaş kanepeler tercih edilebilir. Tüylü pelüş dokusuna sahip halılar ve renkli kilimler serilebilir. Büyük geometrik şekilli duvar kağıtları, yer karoları ve kırlentler ile Retro dekorasyonunun tüm dokularına ulaşmış olursunuz.

3 – Retro Dekorasyonda Aksesuarlar

Vintage olarak da anılan bu dekorasyonda mobilyalar ve eşyalar çok önemlidir. Bununla beraber aksesuarlar da Retro tasarımın ayrılmaz parçaları arasında yerini alır. Bu aksesuarlar sizin Retro tarzınızı yansıtacak parlaklıklar taşımalıdır. Bu aksesuarlar arasında retrospektif aynalar, farklı saatler, desenli vazolar ve dönemsel çerçeveler bulunur.

4 – Retro Dekorasyonlu Salon

Retro ürünleri kullanarak kendinize has bir salon yapabilirsiniz. Salon tasarımı yaparken Retro ev dekorasyonu içerisindeki parlak renkli kanepelerden, desenli yastıklardan ve parlak aksesuarlardan yararlanabilirsiniz.

5 – Retro Dekorasyonlu Yatak Odası

Bir Retro yatak odası tasarımı perdelerden başlar. Perdeler desenli ve parlak renklerde tercih edilir. Halılar da perdelerle bütünlük içerisindeki renklerden tercih edilir. Kullanılan mobilyalar ise ince ayaklı ve ahşap renklidir. Kullanılan yatak örtüleri ve yastıklar da Retro tarzındaki renklerden tercih edilebilir.

6 – Retro Dekorasyonlu Mutfak

Bir mutfağın geçmişe dönük çizgiler taşıması için dolaplardan beyaz eşyalara kadar pek çok üründe değişim yapılmalıdır. Mutfaklar Retro ev dekorasyonu için en önemli alanlardan birisidir. Mutfak dolapları genellikle ahşap renkli ve abartısız çizgiler taşıyabilir. Mutfak malzemeleri arasında geçmişte kullanılan eşyalara da yer verebilirsiniz. Mutfak duvarlarına farklı çerçeveler ve resimler asılabilir. Beyaz eşyalarda renkli ve çiçekli örtüler kullanılabilir. Bu özelliklere dikkat ederek Retro tarzı bir mutfak ortaya çıkarabilirsiniz.

7 – Retro Tarzı Eşyaları Temin Etme

Vintage ev dekorasyonu blog paylaşımlarında da olduğu gibi özel bir alışveriş gerektirmektedir. Evinizin Retro tarzına kavuşması için özel eşya tercihleriniz olmalıdır. Geçmişin izini taşıyan renkler, desenler ve dokular için Retro ev dekorasyonu Urünleri tasarlayan mağazalar iş görebilir. Bununla birlikte modern eşyalara usta dokunuşlarla Retro tarz kazandırmak da mümkün olabilir. Kendi tercihlerinize uygun şekilde Retro tasarılarını özel olarak yaptırabilirsiniz. Bu eşyaları temin ederek de Retro ev dekorasyonu için hazır olursunuz.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!