featured

Roswell Olayı Nedir? Roswell UFO Vakası Nasıl Açıklanıyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1947 de tüm dünyayı oldukça şaşırtan bir ufo olayı yaşandı. Kasabanın orta yerine düşen bu olay, aradan yıllar geçmesine rağmen sırrını hala korumakta. İşte, meşhur Roswell olayı hakkında her şey!

Roswell 

Roswell, Amerika’nın New Mecsico eyaletinde bulunan bir kasabadır. Etrafında askerleri üslerin bulunmasının dışında göze çarpan bir özelliği yoktur. 1947’nin Temmuz ayında ise bu kasaba tüm dünyanın merakını üstüne toplar.

Uzayda birçok gezegen ve bunları kapsayan sayısız galaksi vardır. İnsanoğlunun uzay başarısı Ay’dan öteye pek gidememiştir. Robotların uzaya yollanması ile insanlar bilgi sahibi olmaya çalışmışlardır. Bu işlemlerin çok maliyetli olması ve mevcut teknolojinin buna yetmemesi sebebiyle uzay konusunda büyük çaplı bir bilgi yoktur. İnsanların uzay bilgisi daha çok dünya etrafında gelişmiştir. Uzayın bu kadar büyük ve belirsiz olması ise insanlarda bu evrende yalnız mıyız? Sorunu doğurmuştur. 

Roswell Olayı Nedir? Roswell UFO Vakası

Roswell New Mecsico eyaletindeki yerel bir kasabadır. Yukarıda belirtildiği gibi yakınında askeri üslerin bulunmasının haricinde göze çarpan bir özelliği bulunmaz. Ancak Temmuz 1947’de Dünya’da çok garip bir olay gerçekleşir. Roswell New Mecsico da bir kasabada  yaşayan bir çiftçi kasabanın şerifinde çiftlik arazisinin üzerine ne olduğunu anlamlandırmadığı bir cisim düştüğünü söyler.

Roswell Olayı burada başlamaktadır. Olayın yaşandığı sırada kurtarma görevinde olan pilot Kenneth Arnold, Washington eyaletinin sınırlarında bulunan Cascade Dağları üzerinde görevini icra ederken 22.000 Km hızla ilerleyen 9 tane cisim gördüğünü rapor etti.

Kasabanın şerifi, olayın yaşandığı bölgeye bir grup askerle ulaştı. Bu bölgeyi güvenlik açısından kapattı. Sonrasında ise üst düzey askeri yetkililere olaydan bahsetti. Bölgeye gelen özel birlikler etraftaki parçaları toplayarak 51. Bölge adındaki bölgeye götürdü. Bu bölgede uzay ve uzaylılar ile ilgili araştırmalar yapılıyordu. 51. Bölgenin etrafında Nevada Test Sahası ve Nellis Hava Kuvvetleri Sahası bulunmaktaydı. Burada yapılan araştırmalar oldukça gizli tutulurdu. İzinsiz hiçbir yetkilinin buraya girme şansı yoktu.

Olayın yaşandığı sırada Roswell’e ait yerel basında uzaylıların ve UFO’ların dünyaya düştüğü hakkında haberler yapılmaya başlanmıştır. Hatta bölgedeki Yüzbaşı David basına röportaj bile vermişti. ABD kısa sürede bu olayın uzaylılar ile alakasının bulunmadığını ve yapılan açıklamaları yalanladığını bildirdi. Tüm belgeler ve kanıtlar yavaş yavaş silindi. Roswell kasabasına düşen aracın UFO olmadığını sadece basit bir meteoroloji balonu olduğunu açıkladı. Yüzbaşı ise akli dengesinin yerinde olmadığı gerekçesi ile görevden ihraç edildi. 

Roswell Olayı Gerçek mi?

Roswell olayının gerçekliği hakkında birçok görüş var. ABD’nin tutumsuz hareketleri ise bunun en büyük sebebi. 51. Bölgede yapılan çalışmalar ve bu çalışmaların sonuçlarının gizlenmesi insalardaki merakı arttırdı. 1908 yılında Rusya’nın elinde bulunan Dobruska şehrinde buna benzer bir olay yaşandığı anlatılır. 21. Yüzyıldaki uzaylılar alakalı en büyük olay ise Roswell olayıdır.

 

Bölgedeki kaza görüntülerinde UFO’ya benzer bir cismin görülmesi bunun yanında 51. Bölgeden çıktığı söylenen görüntüler bu olayı iyice içinden çıkılmaz hale getirdi. 51. Bölgede çalışan bilim adamlarının çalıştığını söyleyen, havacılık ve savunma endüstrisinde bilimci olan Boyd Bushman’ın ölmeden önce uzaylıların fotoğraflarına sahip olduğunu söylemesi bu olayı tekrar canlandırmıştır.

ABD’de seçimlerinde aday olan Hillary Clincton, başkan seçilmesi durumunda bu bölgenin inceleneceğine dair vaat vermiştir. Bu inceleme sonuçlarının halkla paylaşılacağını söyleyen Clincton, seçimi kaybetmiştir. Bu sebeple bu olay bir efsane olarak rafa kaldırılmış, aralanmayı bekleyen önemli bir konu olarak kalmıştır.

Roswell Filmi

Bu şaşırtıcı olay, film sektörüne taşınarak izleyiciye sunuldu. 1994’te yayınlanan filmin IMDb puanı ise 6,5/10. Jeremy Kagan’ın yönetmen olarak yer aldığı film Roswell kasabasında yaşanan gizemli UFO olayını konu almaktadır. Film, Kyle MacLachlan ve Martin Sheen gibi oyuncuları kadrosunda barındırmaktadır. 1999 yılında ise Brad Turner’in yönetmenliğini yaptığı  Roswell: The Aliens Atack filmi vizyona girdi. Bu film seyirciyi pek tatmin etmese de bu olaya değinen filmler arasındadır. 

Roswell Dizisi

Roswell dizi olarak da çekilmiştir.  Roswell dizi 1999-2002 yılları arasında gösterim yapmış bir dizidir. Dizi, bazı değişikliklerde 2019 yılında tekrar TV’ye giriş yapmıştır. 2 sezon olarak çekilen ve izleyiciye sunulan dizi bu olayı tekrar hatırlatmıştır. Caria Adly MacKenzie tarafından geliştirilen dizinin başrollerinde Jeanine Mason, Nathan Dean Parsons ve Michael Vlamis gibi isimler bulunmaktadır. 

Roswell Olayı Kitap

Bu olayı film ve dizi sektörünün yanında kitap sektöründe de yerini aldı. Büyük yankı uyandıran Otopsi Roswell Olayı: Gerçek Mi, Düzmece Mi? kitabı bu olaya yer verdi. Yasemin Tokatlı’nın kaleme aldığı kitap 1966 yılında okuyucularla buluştu. Bu kitabın yanında National Geographic’in çıkardığı Roswell: UFO’lar Hakkında Neler Gizlendi adlı kitapta bu olayı konu edinir.

Uzaylılar, insanların hala cevabını net olarak alamadığı bir konudur. Bazı dini kitaplarda; insanlar, hayvanlar ve bitkiler haricinde başka canlılarından yaratıldığından bahsetmesi ve Dünya’da yaşanan uzaylılar ile alakalı olayların insanların merakını arttırmaktadır. Bu olay ise tarihin tozlu sayfaları arasına girmiş net bir bilgiye sahip olunmayan bir efsanedir. Roswell UFO olayı hala gizemini korumaktadır. Roswell Olayı filmi izle aktivitesini gerçekleştirmek için burayı tıkayabilirsiniz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!