featured

Saç Bakım Ürünlerinde Bulunan ve Çok Zararlı Olan 7 Kimyasal Madde

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Temizlik, yumuşaklık, parlaklık gibi beklentilerimize yanıt veren saç bakım ürünlerinde bulunan kimyasal maddeler sağlığımızı tehdit ediyor. Peki şampuanların ve saç bakım yağlarının zararları nelerdir? Saç bakım kremi zararlı mı? Saç boyası zararları nedir? İşte saç bakım ürünlerinde bulunan ve çok zararlı olan 7 kimyasal madde…
Saç bakım yağının zararları nelerdir?

1) Paraben

Parabenin kullanılmadığı kişisel bakım ürünü neredeyse yok. Şampuanlar ve saç bakım ürünlerinden makyaj malzemelerine, nemlendiricilerden tıraş kremlerine kadar liste uzuyor. Ana özelliği, kullanıldığı ürünün raf ömrünü uzatması, yani koruyucu olması. Ancak araştırmalar göğüs kanserine neden olan tümörünü yoğunlaştırdığını gösteriyor. Saç bakım yağlarının zararları, saç boyası zararları ile ilgili tereddüt yaşayanlar paraben miktarına bakmalı.

2) Dioksin

Şampuanların yanı sıra banyo köpüklerinde ve köpürme özelliğine sahip temizleyicilerde bulunuyor. Uzun süre dioksin içeren ürünler kullanıldığında, bu madde vücutta birikiyor ve kansere neden olabiliyor.
Saç boyası zararları nelerdir?

3) Formaldehit

Formaldehit maddesinin şampuan ve duş jellerinde yasal kullanım oran sınırı yüzde 0,2 seviyesinde olmak zorunda. Ancak formaldehit maddesine uzun süre maruz kalınması solunum sistemini tehdit ederek astım gibi hastalıkları tetikleyebiliyor. Aynı zamanda bağışıklık sistemini de tehdit ediyor.

4) Nitrozamin

Genel olarak kozmetik ürünlerinin bileşiminde sıklıkla yer alan nitrozamin, şampuanların sıvılaştırıcı ve yoğunlaştırıcı etkisi için kullanılıyor. Ayrıca saç spreylerinde de bol miktarda yer alıyor.
Saç bakım ürünleri zararlı mı?

5) Sodyum lauryl sülfat (SLS)

Sodyum lauryl sülfat, petrol tabanlıdır. Kanserojen maddeler arasında yer alan dioksan, formol, etilen oksit ve astedaldehidden oluşuyor. En ciddi zararı ise cilt ve gözlere veriyor. Şampuanların yanı sıra duş jelleri ve banyo köpüklerinde de kullanılıyor.
Saç bakım yağı zararları nelerdir?

6) D&C kırmızı pigmentler

Saç boyası zararları için D&C kırımızı pigment oranına bakın. Kömür katranından üretilen D&C kırmızı pigmentler, içeriğinde ağır metal tuzları ve sentetik renkleri barındırıyor. Kanserojen oldukları bilimsel testlerle kanıtlanmış durumda. En sık kullanıldığı ürünler listesinde şampuanlar da var.

7) Pthaletes (Ftalat)

Saç spreyleri kırılganlığı azaltan ve renkleri tutan özelliğini ftalatlara borçlu. Meme kanseri riskini artırması, ergenlik dönemindeki gençlerde göğüs gelişimine zarar vermesi ile biliniyor.
Saç bakım kremi zararlı mı?
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!