featured

Sahte Altın Nasıl Anlaşılır ? Güvenli Altın Saklama Yöntemleri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sahte Altın Nasıl Anlaşılır konusu yaz döneminin başlaması ve düğünnlerin yaklaşması ile birlikte tekrar gündeme gelen konuların başında gelmektedir. Sahte altın nasıl anlaşılır ve sahte çeyrek altın nasıl anlaşılır sorularına cevap bulacağınız bu yazıda, sahte altını anlamanın yollarını öğreneceksiniz. 

Sahte Altın Nasıl Anlaşılır ? 

Altının sahte olduğunu anlamak bir kuyumcu için çok kolay bir şey olsa da son tüketici için bazen imkansıza yakın bir durumdur. Altının sahte mi gerçek mi olduğunu anlamak için bazı püf noktalar vardır. Ama bunlar da altının sahte ya da gerçek mi olduğunu garanti etmemektedir.

1 – Dişlenerek Kontrol Edilmelidir

Gerçek altın sert olmalıdır. Dişle ısırıldığında gerçek altın bükülmez, rengi solmaz ya da esnemez. Eskilerimizden gelen, bu adete dikkat edilmelidir. Öyle ki bu yöntem sahte altın nasıl anlaşılır sorusunun ilk cevabını oluşturmaktadır. 

2 – Manyetik Olmamalıdır

Altın çok iyi bir iletken ve manyetik değildir. Yani bir mıknatıs yaklaştırdığınızda çekmemesi gerekir. 

3 – Ağırlığına Bakılmalıdır

Altının özgül ağırlığı yüksektir. Bu yüzden diğer takı türlerine göre daha ağırdır. 24 ayar ve 22 ayar altın sesi toktur. Cam bir masa üzerine atıldığında tok bir ses çıkarır. Sahte altınlar ve ya çok düşük gram altınlar şıngırtı şeklinde tiz ses çıkartırlar.

4 – Ayar Bilgileri Kontrol Edilmelidir

Altınlar fabrikasyon üretim olan imalathanelerden çıktığında üzerine ayar ve gramaj damgalanmaları yapılır. Bu şekilde altınların bir künyesi oluşur. Bundan da altının gerçekliği anlaşılabilir. Bu noktada herhangi bir bilgi eksikliği varsa altının sahte olup olmadığı kontrol ettirilmelidir. 

5 – Sahte Altın Nasıl Anlaşılır ? Fiyatından Anlaşılabilir

Sahte çeyrek altın nasıl anlaşılır sorusunun bir diğer cevabı ise fiyatıdır. Altın sahte mi gerçek mi diye sorguladığımızda altının piyasa değeri de önemli kriterler arasındadır. Altın fiyatları genellikle standart fiyatlarda satılmaktadır ve siz değerinden çok ucuza bulmuşsanız ondan mutlaka şüphelenmeniz gerekir. Ya sahte ya da çalıntı olabilir. Çünkü altın bir madendir. Nasıl Euro , Dolar kuru ne ise onun da global bir kuru vardır. Bu yüzden değeri de ortalamadır.

6 – Güvenilir Kuyumcudan Alışveriş Yapılmalıdır

Sahte altın testi nasıl yapılır sorusunun bir diğer cevabı ise sahte almaktan sakınmaktan geçmektedir. Altının sahte olup olmadığından şüphe etmemek için mutlaka ve mutlaka güvenilir bir kuyumcudan alışveriş yapmak gereklidir. Aksi halde sahte ya da gramı düşük altın satın alma riskini almış olursunuz. 

7 – Çizilip Çizilmediği Kontrol Edilmelidir

Bir altın tırtıklı bir yüzeye sahip bir taşa dokundurulduğunda veya sürtüldüğünde renk bozulması yaşanır. Bu durumda altın sahte olma ihtimali olabilir. 

Altın geçmişte olduğu gibi günümüzde de oldukça önemli yatırım araçlarındandır. Fakat evde altın saklamak maalesef ki eskiden olduğu kadar güvenli değildir. Altın saklama yöntemleri ile doğru şekilde saklandığında uzun vadede karlı bir yatırım aracı olacaktır. 

Güvenli Altın Saklama Yöntemleri

Günümüzde altın sahibi olmak kadar onu güvenli bir şekilde saklamak da önemli bir durumdur. Eğer altını takmak için almışsanız, bilezik, kolye, küpe ya da çeyrek altın gibi takı amacı ile almışsanız, bu değerli eşyaların saklanması oldukça zor bir hal alır. Peki, altın saklama yöntemleri nelerdir? 

1 – Banka Kasa Kiralama

YouTube video

Günümüzde hemen her bankada kasa kiralama hizmeti sunulmaktadır. Bu noktada yıllık belirli bir ücret karşılığında kasa kiralayabilir ve değerli eşyalarınızı kasa içerisinde saklayabilirsiniz. Kasa kiralama sırasında size yardımcı olan müşteri temsilcisi genellikle şube müdür ya da üst düzey yetkililerden biri olmaktadır.

Banka, kasada bulundurduğunuz eşyalardan kesinlikle sorumlu kabul edilmemektedir. Yani eğer kasanızda bir kayıp olduğunu iddia ederseniz bu sizin sorumluluğunuzdadır. Çünkü kasa açılırken 2 anahtarlı bir kilit sistemi ile koruma bulunmaktadır. Banka kasa kiralama işleminden sonra sizdeki 1 anahtar ile kilidin biri açılırken, diğeri ise banka görevlisinin anahtarı ile açılmaktadır. Bu noktada iki anahtardan biri olmaması durumunda kasa açılmamaktadır. 

2 – Gram Altın Satın Almak

Eğer amacınız yatırım ise yani satın aldığınız altınları kullanmayacaksanız, altın satın alma işlemini banka üzerinden yapabilirsiniz. Bu noktada devlet bankaları ve özel bankaların her ikisinde de altın hesabı açma seçeneği bulunmaktadır. Mobil bankacılık üzerinden istediğiniz zaman ister altın gramı üzerinden isterseniz TL üzerinden yatırım yapma imkanına sahip olabilirsiniz. Böylece sahte altın nasıl anlaşılır sorusunun cevabını aramakla da uğraşmak zorunda kalmayacak ve yatırımınız emin ellerde olacaktır. 

Eğer altın sahibi olmak istiyorum ve tüm riskleri göze alarak altınlarımı evde saklamak istiyorum diyorsanız, bu noktada çok büyük risk aldığınızı belirtmeliyiz. Sahte altın testi nasıl yapılır sorusuna cevap verdiğimiz makalemizi bir kez daha okuduğunuzda hem saklama hem de sahte olup olmadığını kontrol etme imkanına sahip olabilirsiniz. 

Sahte Altın Nasıl Anlaşılır Video 

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!