featured

Sahte Parfüm Nasıl Anlaşılır

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sahte parfümler genellikle birebir orjinalleri ile kutu şişe ve ambalaj olmak üzere bire bir taklit edilen ürünlerdir. Genelde gümrük parfümleri, freeshop parfümleri adı altında sokak satıcılarında ve ya bazı merdiven altı satıcılarda karşımıza çıkmaktadır. Sahte parfümleri ayırt etmek bazı durumlarda zordur. Ama vereceğimiz bazı pratik bilgiler ile sahte parfümleri nasıl ayırt ederiz sorusuna çözüm bulmaya çalışacağız. 

Orjinal Parfüm ile Sahte  Parfümü Ayıran Özellikler

Orjinal parfümleri genellikle kendini kanıtlamış ve zincir mağazalardan oluşan kurumsal yerlerden temin etmeliyiz. Fakat bazı temizlik mağazalarında da satılabiliyor. Emin değil isek mutlaka kurumsal mağazalardan orjinal parfüm alınmalı.Paketleme konusunda orjinal parfümlerde genellikle karton üzerinde güvenlik bandı olur. Şişenin kalitesi, üzerindeki markanın baskı kalitesi duruşundan bile anlaşılır.Orjinal parfümlerin bir çoğunda şişede ve kutuda aynı seri numarası yazar. Sahte parfümlerde bu numara yazmaz.Bazen kutuda olur ama genellikle şişede yoktur.Orjinal parfüm şişelerinde genellikle kabartmalar olur. Sahte parfüm üretenler maliyetten dolayı ucuza kaçarlar ve bu kabartmaların kalitesinden belli olur.Sahte parfümlerin kokusu çok kısa zamanda uçar ve acımsı bir koku bırakır. Orjinallerde ise bu süre çok daha uzundur.Bazı orjinal parfümlerde seri numarası olur ve bu sorgulanarak onay alınabilir.Faturasız ürün alınmamalıdır.

Parfüm Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz  ? 

Parfüm alırken mutlaka satan kişinin fatura kesip  kesmediğine dikkat edin.İnternet üzerinden yapılacak alışverişlerde firmanın güvenirliliğini araştırın ve iade şartlarını okuyun.Şişe ve ablajlama tekniklerini kontrol edin.Parfümü internette birden fazla sitede karşılaştırın ürün ve fiyat mukayesesi yapın.Daha önce aynı parfümden alan yakınlarınız var ise aldığı kaynaklardan alışveriş yapmaya gayret gösterin.

Sonuç olarak piyasada sahte parfüm ( çakma parfüm) son derece fazla bulunmakta. Bir parfümün  fiyatı bir çok yerde 200 TL ise ve siz bunu  50TL gibi bir rakama buluyorsanız burada bir sıkıntı var demektir. Parfümün raf ömrü olduğunu da unutmayarak orjinal parfüm alımlarında bu kriterleri göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!