featured

Sakal Ekimi Hakkında Merak Edilenler! Sakal Ekimi Nasıl Yapılır? Sakal Ekimi Fiyatları Ne Kadardır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakal ekimi hakkında merak edilenler kısımlarını şöyle bir inceleyelim. Son zamanlarda saç ile birlikte giderek artan bir talebi olan sakal ekimi, tamamen saç ekiminin yüze uygulanış şeklidir diyebiliriz. Erkeklerin sakal ve bıyık bölgesinde yapısal nedenlerle kılların seyrek olması ya da hiç çıkmaması sebebiyle, saçlı deriden alınan güçlü kıl köklerinin yüzümüze nakli ile oluşan bir operasyondur.

Erkekler için sakalın önemini belirtmeye gerek bile yoktur. Erkeklerin yüzündeki aksesuardır diyebiliriz. Ve özgüvenin yüksek olmasının şartlarından biri olarak kabul edilir. Sakalları istediği gibi düzgün, gür çıkan erkeğe bir de o sakal yakışıyorsa yaşamından gayet memnun bir haldedir. Bazı insanları sakalın olup olmamasını çok da umursamaz. Seyrek çıkmış, bir tarafı var bir tarafı yok, istediği sertlikte, şekilde değil hiç önemli değildir. Ancak her insanın içinde, kimselere belli etmese de o düzgün sakal hayalleri mutlaka vardır. Çünkü toplumda insanlar kusur örtmez kusur ararlar. Onlara göre de erkek sakalsız olmaz, erkek adamın sakalı olur gibi telkinler sonunda sakal ekimi operasyonu için büyük etkisi olur.

Sakal çıkıp çıkmaması tamamen hormonal bir sebeptir. Tabi temeli bu olarak görebiliriz. Ancak yaşanan hastalıklar ve kazalarda sakallarda seyreklik oluşmasına ya da açık alan oluşmasına neden olur. Sakal erkeğin simgesi olduğu gibi, birçok kusuru örten bir örtü gibi de mutlaka olması gereken bir bölgedir.

Son yıllarda hızla artan kirli sakal furyası var. Sakallarında seyreklik ve açıklık olanlar, güzel gözükmediği için bu modaya uyamazlar. Bu da diğerlerinden bir geri kalmışlık, eksiklik hissi vereceği için ciddi psikolojik durumlara yol açabilir. Normal de sakalın bu hali bizim sağlığımıza ya da yaşantımızı kısıtlayacak bir etkiye sahip değildir. Tek sahip olduğu şey estetik kaygısıdır. Ya bunu görmezden gelip, sorun haline getirilmeyecek ya da ilk fırsatta sakal ekimi yaptırılarak bu sorun uzaklaştırılacak.

Hangi Durumda Sakal Ekimi Yapılır?

Bu işlem sakal oluşumunun gerçekleşeceği çene, yanaklar, saçın olduğu favori bölgesi ve bıyık bölgesi ile yüzün büyük kısmında uygulanır. Bu işlem sayesinde birçok kusurda gizlenmiş oluyor. Sakal ekimi öncesi daha önceden yüzde oluşan sivilce izlerini, yara izlerini gibi pek çok kusur varken sakal ekimi sonrası bunlardan eser kalmayacak.Sakal bıyık bölgesindeki bu kayıplar değişik nedenlerden dolayı olmuş olabilir. Bu durum genetik olabileceği gibi, sonradan yapılan bazı lazer ve iğneli operasyonlar neticesinde de olmuş olabilir. Lazer epilasyon, iğneli epilasyon, gibi kök hücrelerine aşırı sıcaklık yükleyerek yapılan operasyonlar kıl köklerine ciddi zarar vermekte olup, komple yapısını değiştirir.

Sakal ekimi işlemi için sadece seyrek bölgelere, saçlardan alınan güçlü kökler ile sıklaştırma işlemi yapılabileceği gibi, hiç kıl oluşmamış bölgelere de ekim yapmak mümkündür. Bu sayede eskiden uğraştığımız o ilkel yöntemlerin yerini alan bu teknolojik uygulama ile istediğimiz şekilde bıyık ve sakallara sahip olabileceğiz. Kullanılacak kök sayısı seyrek alanın genişliğine göre değişebilmektedir. Dudakların üstü için 400 kök, çene bölgesi geneli için 600 kök, her iki favori için 200 kök, yanak bölgeleri içinde 500 kök gerekmektedir.

Sakal Ekimi Nasıl Yapılır?

YouTube video
Peki, sakal ekimi nasıl yapılır? Sakal bölgesine ekim yapılacak olan kıl kökleri, ense bölgesi veya alnın şakak bölgesinden alınır. Tam olarak köklerin nereden alınacağına ekim bölgesindeki incelemelerin ardından mevcut kılların güçlülük durumuna göre karar verilir. Hangi bölgede bulunan kıllar, sakal kısmındakine daha yakınsa kökler oradan alınır. Ancak şöyle de bir sıkıntı var. Sakal ekimini yaptıracak kişi ileride olur da bir saç ekimi talep edecek ise, saç ekimin kullanılacak güçlü kök sayısı azaldığı için sorun oluşacaktır. Çünkü saç veya sakal fark etmeksizin bu operasyonlarda alınan kıl kökleri aynıdır. Sakal ektirecek kişi ekim işlemine başlamadan önce ilerisi için bunu düşünmelidir. Bu işin uzmanlık kısmı ise bölgeye ekilen kılların renk dağılımı ile açı ve yönlerinin ayarlanmasını düzgünce yapabilmektir.Sakal ekimi yapılırken bu işlemi gerçekleşme süresi en az 2 saat olmakla beraber bölgenin durumuna göre 5 saate kadar çıkabilir. Lokal anestezi uygulanarak işlemler yapılır. İşlem sırasında ağrı hissedilmediği gibi sonrasında da ağrı olmaz. Sadece işlem sonrası ense ve şakak tarafından alınan köklerin nakledildiği yerlerin etrafında minik minik kabuklar oluştuğu gözlenir. Bu kabuklara dokunmadan ilgili bölgenin kesinlikle kuru kalması sağlanmalı ve hiçbir suretle ellenmemelidir.

Sakal Ekimi Sonrası Yapılması Gerekenler

Sakal ekimi sonrası yapılması gerekenler arasında bulunanlar:

İşlemden sonra yaklaşık 10 gün boyunca tıraş bile olmamanız gerekmektedir. Bu yüzden işlemin yapımına karar verdiğiniz zaman iş yerinizde ve sosyal faaliyetlerinizde sorun olmayacak zamana denk getirmeniz gerekir.Sakal ekimi yapıldıktan sonraki ilk gün sıradan basit fiziksel aktiviteler yapılabilir ve uzak bir mesafeden gelindiyse seyahat etmesinin de bir sakıncası yoktur. Ancak yüze bakıldığı zaman 1 hafta kadar bir ekim yapıldığı belli olacağı için, sosyal ortamınızda bunu sorun etmeyecek kişilerle bulunmanız psikolojik açıdan iyi olacaktır.Sakal ekiminde ekilen yeni kökler yaklaşık 2 haftalık bir uzama süresi sonucunda yavaş yavaş ve tek tek dökülmeye başlar. Görevini tamamlamış olan bu köklerin yeni hallerini yani kendi köklerinin verdiği kılları yaklaşık 3 ay içinde görebilirsiniz. Sonucunda artık istediğiniz bir şekilde ve sıklıkta bir sakal sahibi oluyorsunuz.İşlemin tam anlamıyla başarılı olması ve sonuca bağlanılması, iz gibi rahatsız edecek sorunlar oluşmaması için, doktorun işlem sonrası yapılmasını söylediği tavsiyeleri harfiyen yerine getirmek şarttır. Bu sayede işlemin problemsiz geçmesini ve en güzel neticelerin alınmasını da sağlayacaktır.

Sakal Ekim Fiyatları

Sakal ekim fiyatları farklı durumlara göre değişir. Aynı bir malın birden çok fiyatı olan bir dünyada yaşıyorken, yapılacak bir işleminde aynı olması beklenemez. Bunu belirleyen bazı kriterler mevcut.

Sakal ekiminde kullanılacak kök sayısı: Kişinin sakal durumuna ve yüz alanına bağlı olarak kullanılacak kök sayısı da değişecektir. Haliyle bu değişim, fiyatları da değiştirecektir. Saç ekim merkezleri genel ağırlığı bu ekilecek kök miktarlarına göre ücreti belirlerler. Çünkü 500 kök 2 saatte ekiliyorsa, 1000 kök için bu süre iki katına çıkacaktır. Dolayısıyla ücretinde yükselmesi gayet normaldir. Sakal ekimi için ekilecek kökler ortalama 5 lira seviyesindedir.Sakal ekimi için belirlenen yöntem ve işlemler: FUE ve FUT adı verilen iki türlü yöntem vardır. Ancak FUT yöntemi çok kullanılmadığı için aslında tek bir yöntemimiz var diyebilirim. Yöntemden ziyade işlem sonunda yapılacak PRP işlemi asıl ücreti değiştiren kısımdır. PRP işlemi isteğe bağlı olup, daha iyi sonuçlar almanızı sağlayan bir işlemdir.Ekim yapacak merkezin konumu: Ne yazık ki aynı olan bir şeye verdiğimiz ücreti en çok arttıran sebeplerden biri de konum farklılığıdır. Sakal ekimi fiyatları artışının en gerçekçi sebeplerindendir. Büyükşehirler ve lüks semtlerde ki merkezlerin kira giderleri fazla olduğu için fiyatlar diğer yerlere göre yüksek olmaktadır. Ortalama 5 lira olan kökler buralarda 8 liralara kadar çıktığı görülmüştür. O yüzden iyi bir fiyat araştırması yapmak gerekir.Hizmetin kalitesi: Genelde o lüks semtlerdeki merkezler üst düzey bir konfor sağlamaktadır. Bu konforun bedeli tabi ki bir yere yansıtılacaktır. Hatta o kadar ileri boyutlardaki hastayı hava alanında karşılama, otelde misafir etme gibi birçok hizmeti gösteriyorlar. Tabi bunların hepsi ücrete fazlasıyla yansıtılıyor.Tüm işlemler tamamlandıktan sonra herhangi bir sorun yaşanması halinde sakal ekimi yaptırdığınız uzmana başvurmalısınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!